Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiatraczek + LCD nie działa

SoJoker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

W obudowie mam wyświetlacz LCD (pokazuje temp. procka itp.) i on nie działa. Dodatkowo mam wiatrak na przodzie który stoi i nie za bardzo wiem jak go podpiąć pod płytę główną ( z tego co wiem to brak już wejść na ten wiatrak i trzeba jakoś przez molexa go podpiąć, więc jak). Nie działa również LED naokoło guzika ON/OFF. Dodam że wszystko jest sprawne lecz nie podpięte(lub źle podpięte). Wina tego że gdy komp był na gwarancji zasilacz się nie chłodził i musiałem oddać i nie spięli tego poprawnie.

Screeny ( może pomogą):

img1690w.jpg
img1689xf.jpg
img1688fq.jpg
img1686v.jpg
img1684kz.jpg
img1681u.jpg

Za pomoc będę baaardzo wdzięczny :D

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Generalnie wszystko naprawiłem i podpiąłem. Tylko ten LED wokół przycisku od włączania raz świeci raz nie i nie wiem czym to jest spowodowane. O ile się nie mylę to kable z niego to taki biały i zielony i one do molexa wchodzą. Innych kabli nie ma, chyba że tym LED-em kontrolują kabelki co idą do płyty. Wie ktoś?

EDIT. Jest w manualu. Chyba muszę kabelki od płyty poprawić. Więc od czego są te zielony i żółty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...