Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Optifine i chore błędy tekstur

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was! Zainstalowałem sobie niedawno najbardziej wypasioną wersję Optifine ze wszystkimi możliwymi opcjami. Nie zrobiłem tego dla podbicia fpsów ( (po update 1.5.1 mam na full ustawieniach 160 bez żadnych modów o.O), tylko dla antyaliasingu (wygładzanie grafiki). Nie zmieniłem w opcjach NIC- tylko ustawiłem antyaliasing na 16 i fps spadło mi na 60l.

I wszystko fajnie, tylko że od tamtego czasu mam drobne, ale niekiedy chore błędy z teksturami. Jadę sobie, jadę a tutaj zamiast toru naciskowego mam położony na ziemi płaski kwiatek o.O. Wyjeżdżam z tunelu, a tu textury żółtych kwiatków w porządku. Wysiadam, idę na tamten chunk a tam skrzyżowane tory naciskowe zamiast kwiatków... Albo wjeżdżam sobie w tunelu na szczyt swojej góry (tak, kocham kolejki :D), mijam szybę za którą jest jaskinia.. a tu zamiast szkła dziesiątki tekstur guzików 0.0. Czym to może być spowodowane?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Paranormal Activity 0.o

Weź pokaż SS-a jak to wygląda.

Spowodowane to jest na pewno optifine. Może pobierz inną wersje, bo ich tam jest kilka (może masz tą stara z błędami).

Tutaj masz stronę dev-a (pobierz najnowsza wersje):

http://www.optifine.net/downloads.php

I napisz czy pomogło, oczywiście pokaż też to ;)

Opublikowano

Próbowałeś force update i wgrywać optifine od nowa?

Być może coś źle się wgrało i dlatego. A sterowniki do gpu aktualne ?

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Paranormal Activity 0.o

Weź pokaż SS-a jak to wygląda.

Spowodowane to jest na pewno optifine. Może pobierz inną wersje, bo ich tam jest kilka (może masz tą stara z błędami).

Tutaj masz stronę dev-a (pobierz najnowsza wersje):

http://www.optifine.net/downloads.php

I napisz czy pomogło, oczywiście pokaż też to ;)

Mam najnowszą wersję... już robię screeny chociaż nie ukrywam że mam dziwną fobię na punkcie zmutowanych rzeczy i podejście do takiego kwiatko tora napawa mnie przerażeniem :F

Hm, naprawdę muszę robić screeny? Po prostu zamiast tora jest płaski kwiatek :C

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Mam najnowszą wersję... już robię screeny chociaż nie ukrywam że mam dziwną fobię na punkcie zmutowanych rzeczy i podejście do takiego kwiatko tora napawa mnie przerażeniem :F

Hm, naprawdę muszę robić screeny? Po prostu zamiast tora jest płaski kwiatek :C

Ahh, to naprawdę musi być straszne. Ale poświęć się dla dobra ludzkości ;D

A tak poważnie. Spróbuj zainstalować jaką kol wiek wersje optifine oprócz tej która masz obecnie, może być jakaś starsza z przed tygodnia np.

Opublikowano

Cooo? Jutro siadam do kompa i robie screeny. Nie wiem co moze byc fajnego w takim trollingu.

Opublikowano

Mam i5 4 rdzenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...