Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Citizens wszystkie komendy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje wszystkich komend do tworzenai npc na serwerach, interesowało by mnie to iż by to jak to zrobić było karzda komenda po kolei, mam problemu z tworzeniem npc, interesowało by mnie to właśnie to iż jak zrobić npc (najlepiej by komendy i kroki były opisane)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Citizens ma znacznie więcej komend, niż zapewne sobie wyobrażasz. Skoro strona pluginu zawiera dla Ciebie informacje zbyt skomplikowane to zapewne wystarczą Ci podstawowe komendy takie jak:

/npc create <nazwa> - najważniejsza komenda, tworzy NPC

/npc look - pozwala włączyć opcję, aby NPC śledził Cię wzrokiem.

/npc select - jeżeli podejdziesz do NPC i wywołasz tę komendę zaznaczysz NPC. Można to także zrobić dopisując na końcu numer ID

/npc remove - uśmierca zaznaczonego NPC

Sądzę, że te komendy Ci wystarczą, za ich pomocą możesz zrobić np. posąg swój, albo kolegi, ustawić się na piedestale z soczystym podpisem ADMIN (do tego najczęściej używana jest podstawowa wersja pluginu)

Oprócz w/w komend NPC może także chodzić, gadać, a jeżeli wgrasz odpowiednie rozszerzenia także atakować i handlować z graczem, walczyć z potworami itd., ale wydaje mi się, że nie opłaca się przepisywać strony Citizens, skoro jest ona dla Ciebie niezrozumiała. Zapamiętaj tylko tych 5 najważniejszych komend i będzie ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...