Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Chcecie serwer na paczce FTB?

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy robi? taki serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam coś takiego zrobić ale nie wiem czy będzie ktoś grał ;) dlatego piszcie w tym temacie .

NP. paczka by Direwolf20 ( jak ktoś nie wie jakie mody się w niej znajdują może w google sobie wpisać ;D)

rmoiyq.png

Opublikowano

Ja chętnie bym zagrał. Podaj więcej informacji, np. czy będzie premium oraz czy planujesz zablokować jakieś przedmioty bądź mody.

Opublikowano

Ja też bym bardzo chciał i mógłbym ci zagwarantować dużo osób na serwerze pod warunkiem że wrzucisz BALKONS WEAPON'S MOD

Który dodaje super bronie tylko Muszkiet, i Blubender takie do strzelania i jeszcze Kuszę, nie są to najmocniesze rzeczy ale bardzo fajna gra jest z nimi, a co to ftb to tak bo kliknie sie tam download w programie sie pobierze paczuszke i gites magines :D

1 WAŻNE PYTANIE !

Czy na serwer z modami FTB da się wrzucić własne mody?

Chyba widzisz już małe zainteresowanie to zaspamuj nas tu superowymi wiadomościami !

zu439g.jpg

Opublikowano

- sądzę że tylko te przedmioty które powodują duże zniszczenie ( np. Nuke)

- nie będzie działek

- serwer non-premium

- moby/nether/pvp/end włączony

- sloty hm początek 30?

Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć pytaj ;)

Up. tak da się :) umiem to zrobić tylko gorzej z klientem bo to już dodatkowe pobranie kilku pliczków i wrzucenie do całej paczki ;)

rmoiyq.png

Opublikowano

Jeżeli by takie coś wypaliło to gwarantuję Ci, że zainteresowanie będzie duże. Możesz śmiało stawiać serwer. Daję sobie rękę uciąć, że wielu graczy czeka na takie coś.

Co do dodawania modów to nie jest zły pomysł. Jednak nie można przesadzać bo wtedy można zupełnie zniszczyć tą paczkę która ma się opierać na budowaniu złożonych maszyn a nie na pvp.

Tak więc ja osobiście chętnie zagram.

Opublikowano

w paczce znajduje się jedna broń palna ;D

zamierzałbym dodać plugin ,który dodaje fizykę do drzew ( spadają po zniszczeniu jednego klocka ) ( możliwe że dodałbym także te drzewa z modów)

Dodać jakiś sklep za walutę z gry np dropiła by ona z mobów w wysokości 1$

Na pewno nie dodałbym OtherDrops ;D

To co napisałem możecie skomentować.

Jedno pytanie czy dodać coś na ochronę terenu ?

Np. factions

rmoiyq.png

Opublikowano

Tak gildie dodaj, ale najlepszą rzeczą było by to aby zrobić własny item ( monete ) np Euro gdzie za claim zabiera np 10 euro lub też

zrobić nudziarskie /money xD:D

Jak by byl item latwiejsza szansa na okradnięcie oraz większa epickość gry :D

Chowanie kasy po skrzyniach itd :D

A co do broni palnej to przydało by się troche jej ale żeby nie była mocniejsza od Diax miecza lub Onyx miecza o ile będzie onyx

ale onyxu nie polecam bo on pierdzieli wszystkie mody jest taki mocny i dupny z tego powodu dla mnie...

I co do paczki to mógłby pan przecież pobrać tego ftb i np wyjebać extrabiomes bo niektórych laguje nabiomach i dodać jakieś fajne nie duże mody i wrzucić np na speedyshare taki hosting do plików i jest git i napisać wszystkie prawa autorskie tego i tego + dodane nowe mody

Proszę odpisać bo nie wiem czy potrzebnie pisałem i wgl co sądzice

zu439g.jpg

Opublikowano

no tak ale taka operacja zmniejsza ilość zainteresowanych ;D chodzi tu o :

I co do paczki to mógłby pan przecież pobrać tego ftb i np wyjebać extrabiomes bo niektórych laguje nabiomach i dodać jakieś fajne nie duże mody i wrzucić np na speedyshare taki hosting do plików i jest git i napisać wszystkie prawa autorskie tego i tego + dodane nowe mody

pomysł z monetą ciekawy ^^

rmoiyq.png

Opublikowano

no tak ale taka operacja zmniejsza ilość zainteresowanych ;D chodzi tu o :

pomysł z monetą ciekawy ^^

Pomysł ciekawy, ale lepiej gdyby to nie był zwykły /money. :p

Opublikowano

up a o czym powiedziałem :D

co do extrabiomes mogę zawsze w nim wyłączyć generowanie biomów które wywołują największe lagi .

edit dodałem ankietę

rmoiyq.png

Opublikowano

O i jeżeli tyle by było zrobione to był bym bardzo zadowolony :D

Ale mała instrukcja wejdź w .zjebcraft/mods/ usuń extrabiomes itp :D

A co do monety to poszukać jakąś ikonkę ?

Czy może przerobić bo kiedyś bawiłem się w grafika ;D

Tylko jaka tu waluta bd ? Jaka nazwa serwera wgl, jak euro to coś się znajdzie :D

zu439g.jpg

Opublikowano

Chyba łatwo dodaje się item na serwer :D ?

Zrobiłem takie ikonki :

10 Euro

x6cwa9.png

20 Euro

317d5qd.png

50 Euro

177ioy.png

100 Euro

fcmmbl.png

200 Euro

kah73s.jpg

Pomarańczowe teraz niedawno edytowałem czyli zmniejszyłem i wrzuciłem zwierzątko z gry, nie jest na tym euro nie wiadomo co ale z minecraft coś jest :D

1 2 czy 5 nie będzie bo można powiedzieć że jest inflacja :DxD

i jak coś to większe ceny i takie zaokrąglone np każdy na start dostanie tysiaka :D i jazda w świat,

Lub też bardziej uciążliwa sprawa przy wydawaniu pieniędzy, że będzie 1 moneta i trzeba będzie zrobić tak żeby się stackowała do 100 lub wcale :D

Tutaj 1 moneta wydziobałem środek i wrzuciłem tło takie w środku kółka że chyba nie widać zbytnio edytowania i potem bym napisał skrót serwera np Lol-Craft to bd na środku LC

ouuru8.png

To pomarańczowa oferta czy też złota ?

Proszę odpisać i proszę o komentarze co prawda zajeło mi to pół godziny wraz z szukaniem odpowiednich obrazków ale nie żałuje :D

zu439g.jpg

Opublikowano

Podmieniłem sobie tekstóry i te Euro brzydko wyglądają .

Wygląd monety w MC :

111pa86.png

A tak wygląda jak sobie leży na ziemi:P

ma9k6v.png

Przykładowy crafting :

j76s6d.png

Co widać po najechaniu na monetę:

2mqmgpu.png

Zastosowanie np.

- potrzebna do założenia gildi np 1/2/3/4/5 szt ;D ( nie wiem ile dokładnie)

- wartość monety w sklepie to np 20$

- 1 diament to 10$ ( patrzę tu na minium - dzięki niemu z 4 złota można zrobić diament) czyli opłaca się je kupować w sklepie . [możliwe że monetami będziemy handlować z npc]

- ceny innych materiałów do ustalenia

- można ją stakować po 64

rmoiyq.png

Opublikowano

Poszukuję 1/2 osoby do pomocy przy serwerze najlepiej żeby takowe osoby znały się na grafice/tworzeniu modów/edycji modów/konfiguracją pluginów

Kolejne zmiany:

- MOD XyCraft został wyłączony ( grając w ftb nikt go nie wykorzystuje i nie ma prawie zastosowań ... [zaśmieca tylko świat])

- MOD ExtraBiomes został wyłączony ( duża ilość osób odczuwa lagi przez tworzenie się biomów)
- grając na serwerze trzeba będzie mieć obowiązkowo tekstur pack-a ( większość przedmiotów będzie default i w domyślnym rozszerzeniu )
Podawajcie swoje pomysły :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Ja uważam, że powinieneś zostawić moda xycraft. Po 1. daje on tanie, pojemne i fajnie wyglądające tanki. Po 2. Fabricator - bardzo duże ułatwienie podczas tworzenia jakiś fabryk (mało rur). Poza tym ma kilka fajnych bloczków, np. przyspieszający wzrost roślin oraz bardzo fajne szkło. : )

Opublikowano

Ja osobiście na żadnym zagranicznym serwerze się z tym nie spotkałem. Na jednym polskim xycraft był zablokowany ale przez problemy z generowaniem się świata. Zawsze można spróbować i zobaczyć czy poprawnie działa (albo zablokować valve'y).

Opublikowano

Lista zmian:

- Dodanie pluginu AuthMe

- Dodanie pluginu AutoSaveWorld

- Dodanie pluginu ChestShop

- Dodanie pluginu cRecipes

- Dodanie pluginu Essentials

- Dodanie pluginu EssentialsSpawn

- Dodanie pluginu EssentialsChat

- Dodanie pluginu EssentialsAntiBuild

- Dodanie pluginu Factions

- Dodanie pluginu PayInItemsForGuild

- Dodanie pluginu PermissionsEX

- Dodanie pluginu TreeAssist

- Dodanie pluginu Vault

- Dodanie pluginu WorldEdit

- Dodanie pluginu WorldGuard

EDIT 20:57 - 3 maja

- Dodanie rang:

- GraczFTB ( otrzymuje ją każda osoba , która wejdzie na serwer )

- tworzenie gildi

- możliwość założenia 1 home

- dostęp do komendy /spawn /warp

- możliwość kupowania/sprzedawania w sklepie

- dostęp do startowego kit-a

- NormalVIP

- brak informacji ( płatna )

- MediumVip

- brak informacji ( płatna )

- Administrator

- dostęp do wszystkich komend (mogą ją mieć inni użytkownicy)

- Wlasciciel

- dostęp do wszystkich komend jak i plików serwera ( posiada tylko właściciel)

rmoiyq.png

Opublikowano

Jeżeli będzie taka potrzeba to mogę uczestniczyć w beta testach.

Co do pluginów to nie wiem czy przyda się TreeAssist. Większość graczy i tak nie będzie ścinała tych drzew po pewnym czasie grania tylko będą to robiły maszyny. Nawet jeśli ktoś będzie tak uparty to zrobi sobie lepszą siekierę. Ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Beta testy na pewno będą w przyszłym tygodniu a start w następnym trochę późno start ponieważ od 6-12 maja mam dużo pracy i w domu będę o 21:00 .. ;(

Beta testy będą na początku tygodnia czyli poniedziałek/wtorek.

Mam nadzieję że poczekacie ;D

rmoiyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...