Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie daje sobie rady z lataniem myśliwcem

Highlander98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem po prostu nie daje sobie rady z opanowaniem latania u myśliwca jest mi ciężko,latam jak 75-latek ;D Pomocy jak dobrze to ogarnąć

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nie dajesz rady czyli? Zbyt mocno reaguje, zbyt słabo? Rozpisz się.

A tak z góry to potrenuj na jakimś pustym serwie,

461151420292002410470.png
Opublikowano

Po prostu ciężko mi idzie z zakrętami,za wolno się składam i tak dalej tak jakbym wolno leciał .

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Bo skręca się i klawiaturą i myszką. Wciskaj shift aby szybciej lecieć.

Mam jakieś dziwne wrażenie, że wiesz o tych podstawach.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Dobra dzięki , a W i S po co są używa się ich w powietrzu czy tylko na starcie ? bo denerwuje mnie to już latanie xD co wylecę z linii startu już leżę

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Dobra dzięki , a W i S po co są używa się ich w powietrzu czy tylko na starcie ? bo denerwuje mnie to już latanie xD co wylecę z linii startu już leżę

W do latania wyżej a S do latania niżej :)

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Na starcie: W, Shift, mysz ciągniesz do siebie by wzbić się wyżej.

W locie: W i S - redukcja prędkości; Shift - przyspieszenie (trzymać razem z W); gdy chcesz zawrócić - mysz mocno od siebie w prawo i trzymasz W i D; gdy w lewo - mysz mocno w lewo i trzymasz W i A (możesz używać Shifta, lecz jest on mało skuteczny); Skręt w prawo - trzymasz W naciskasz D i mysz w prawo nie za mocno w prawo; Skręt w lewo - trzymasz W naciskasz A i mysz nie za mocno w lewo; Gdy chcesz wzbić się wyżej trzymasz W i ciągniesz mysz do siebie (możesz używać Shifta); Gdy chcesz zlecieć niżej - mysz od siebie prosto i kontroloujesz jak nisko chcesz wzlecieć.

Oczywiście w ciągu całego lotu trzyamj W, gdyż jest to tak zwany GAZ, bez niego nie polecisz dalej lub się rozbijesz.

Tak oto wygląda moje latanie, bardzo skuteczne i przydatne, dodatkowo umiejętności związane z strzelaniem z myśliwca dają z tym wszytskim niezłą frajdę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...