Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radio

Gość xRudy102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak na serverze, którym gram jest rekrutacja na DJ do radia .. koleś kazał mi ogarnąć SC nie wiem co, to możecie mi powiedziec jak puszczać muzykę na radiu ? w GTA-SAMP za pomoc daje 10 like przez tydzień !

Opublikowano

Całego programu nie będziemy ci tłumaczyć od tego są specjalnie strony. Musi być to radnio na servie. Skoro jest rekrutacja to za pewnie już jest wgrane. Dostaniesz psassy. Ale to powinieneś wiedzećSC to jest SHOUTcast. To jest strona na której jest wszystko opisane i myślę, że własnie tą stronę musisz ogarnąć :D

Opublikowano

Tak jak wyżej wspomniano jest to radio internetowe.

SHOUTcast – nazwa systemu opracowanego przez Nullsoft, służącego do nadawania dźwięku i obrazu w postaci strumienia danych na bazie protokołu HTTP. System powstał z myślą o aplikacji Winamp. W głównej mierze służy do nadawania internetowych stacji radiowych i telewizyjnych.

System SHOUTcast składa się z dwóch modułów:

SHOUTcast DSP – Moduł źródłowy służący do nadawania surowcowego strumienia z aplikacji odtwarzającej do modułu dystrybucyjnego.
Oficjalna wersja modułu jest dostępna tylko w postaci wtyczki do programu Winamp, lecz istnieje oprogramowanie do innych odtwarzaczy lub postaci oddzielnych aplikacji odtwarzających, stworzone przez osoby trzecie.

SHOUTcast DNAS (ang. Distributed Network Audio Server) – Moduł dystrybucyjny, tj. serwer wysyłający strumień do odbiorców, który może działać w dwóch trybach:

Tryb radiowy – Strumień odbierany z modułu źródłowego jest nadawany do klientów połączonych do DNAS. W ten sposób dźwięk i obraz odtwarzany przez aplikacje z modułem źródłowym zarządzanym przez np. DJ-a dociera do odbiorców.

Tryb "na żądanie" – DNAS po uprzednim żądaniu klienta nadaje strumień wybranego przez niego pliku dźwiękowego lub wideo, który jest przetrzymywany na dysku serwera z DNAS.

Oficjalna wersja modułu DNAS w celu kompatybilności z serwerami jest dostępna dla rożnych systemów operacyjnych

Transmisja strumienia odbywa się bazie protokółu HTTP. Serwer DNAS domyślnie nasłuchuje port 8000. W przypadku połączenia przez aplikację niebędącą przeglądarką internetową rozpoczyna przesyłanie strumienia, zaś po połączeniu poprzez przeglądarkę generuje stronę internetową pozwalającą obejrzeć podstawowe informacje o konfiguracji oraz na administrację modułu DNAS po uprzednim zalogowaniu.

VTuT Obsługa -

jp8p35.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...