Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pytanie przy Stawianiu Serwer Gladiatus

ZeusekHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam taki problem gdyż wszystko co użytkownicy forum mi podpowiedzieli wykonałem aby stworzyc prywatny serwer lecz na marne wykonuje nastepujące czynności

1. Zakładam konto na 000webhost (polecane przez denisa od silnika gladiatusa). I wybieram własną domene (w sensie to 1 nie to 2 pole)

2. Łącze sie z bazą ftp przez Filezille i przeżucam pliki do serwra ftp .

3. Gdy już je wsadze do serwera edytuje plik conexao.php i tam zmieniam

<?php
$servidor = 'localhost;
$usuario = 'a2722389_Zeusek';
$senha = 'hasło tutaj';
$bancodedados = 'a2722389_NexuS';
$conexao = mysql_connect($servidor, $usuario, $senha) or die("Erro ao conectar");
mysql_select_db($bancodedados, $conexao) or die("Erro ao conectar");
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
session_start();
?>
4. Po zmianie ide do MySQL na stronie 000webhost i tam zakładam konto do phpmyadmin gdy juz to zrobię wchodze i importuje plik erpg.sql nastepnie to mi daje 34 tabelki takie i tam wybieram server_config i edytuje wartosci i takie tam
5. Na koniec gdy to wszystko zrobiłem chce wejść na moją strone zeby zagrac , wchodzę na adres strony a google chrome mi mówi

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie znalazła strony xxxx.xxx

i teraz pytanie czy ja cos zle zrobiłem jak tak poprawcie mnie i wytlumaczcie bo mecze sie z tym od wczoraj ;/

Zmieniłem Hosting na Hostinger i teraz wyskakuje błąd Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/u633871508/public_html/conexao.php on line 3 wie ktoś jak naprawic?

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Tam gdzie masz localhost podajesz host bazy danych ... Jak masz podane dane nazwa,pasy bazy danych to powinieneś Mieć i podany host.. i to kopiujesz, powino działać :)

Opublikowano

heh z tym hostem coś mi sie nie zgadza bo localhost to jest host od phpmyadmin i to jak zrobie to działa pojawia mi sie błąd który przedstawiłem na górze na zielono ;p i wlasnie tego błędu nie moge usunąc

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

w moim przypadku host to

mysql.keed.pl

w zależności od tego gdzie stoi baza jest np mysql1.ugu.pl

czy też mysql3.ugu.pl(tego nie jestem pewien :P )

aaaajpg_nhapwea.jpg

jeśli masz coś takiego to to podajesz zamiast słowa localhost

Opublikowano

aaa no rozumiem tylko dalej mi nie dziala bo cos w conexao jest nie tak jakas 3 linijka ;/ Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/u633871508/public_html/conexao.php on line 3

531ms4.jpg

Opublikowano

Błąd Zażegnany ZAMYKAJ

531ms4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...