Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja LWJGL

PoSiak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=8FHtE9PEU6k

LWJGL jest to LightWeight Java Game Library (lekka biblioteka (dla) gier Java). W skrócie jest to istotny element programu, wykorzystywany m.in. do wyświetlania grafiki, odtwarzania dźwięku oraz obsługi urządzeń wejściowych (klawiatura, mysz itp.). 

Co to daje i dlaczego mam to zaktualizować?

- Minecraft nie jest dostarczany z najnowszą wersją biblioteki LWJGL, przez co na niektórych komputerach występują problemy z funkcjonowaniem gry lub jej wydajność jest obniżona.
- Wersja domyślnie używana przez grę nieprawidłowo obsługuje większość układów klawiatury (w tym polski). Objawia się to podczas wprowadzania tekstu w pole czatu, książki czy w menu gry.

- Próbując wstawić z klawiatury rodzime znaki diakrytyczne (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż) uzyskujemy niepożądane znaki (¹, æ, ê, ¿ itp.). Aktualizacja LWJGL rozwiązuje ten problem.
- Może ona także naprawić pewne błędy urządzeń wejściowych, kiedy klawisze zdają się być zablokowane, jeśli zostaną kliknięte w tym samym momencie. Usuwa to również "duchy" kursora myszki.
- To również potencjalnie może naprawić błędy z przycinaniem dźwięku.
- Również została zgłaszana informacja, że naprawia to sporadyczne błędy (crash'e) na Windowsie.
- Jeśli NIE słyszysz dźwięków, aktualizacja LWJGL pomoże.

źródło: minecraftwiki

Paczka z LWJGL (2.9.0):

http://www.mediafire.com/?n91g9majwnar17i

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/71cd48cc8767bb9b27063765c0717ca2efa53e6ffe69d234ef91b13ad601f661/analysis/1367419732/

surprise motherfucker

Opublikowano

Nie tylko zwiększa fpsy.

Napisz co to robi.

Po pierwsze jeśli posiadacie jakiekolwiek ścinki, crashe (ja miałem) to ta aktualizacja całkowicie je usuwa.

Ja jestem wreszcie zadowolony, bo co 5 minut był crash.

Po drugie możemy pisać polskie znaki na Minecrafcie i widzi je każdy, nie musi mieć zaktualizowanej biblioteczki (LWJGL)

Po trzecie zwiększa fpsy +/- 40

343731479829004887779.png

Opublikowano

Warto dodać że jak to zaaktulizowałem to mi minecraft klatkuje przy używaniu łuku ! :angry:

Nie wiem dlaczego tak masz, u mnie działa wszystko normalnie +fps'y zwiększyły się o 20-30 :)

Może zrób re-install Minecrafta i zaktualizuj jeszcze raz LWJGL.

surprise motherfucker

Opublikowano

Nie wiem dlaczego tak masz, u mnie działa wszystko normalnie +fps'y zwiększyły się o 20-30 :)

Może zrób re-install Minecrafta i zaktualizuj jeszcze raz LWJGL.

Przyznam fps się naprawde ogromnie zwiększyły ale co do łuku to mam problemy spróbuje więc w opcjach posprawdzać gdyż mam optifime .

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...