Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szkoła,życie = UK ? kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

w tym temacie mam kilka pytań co do życia w UK, o szkołe kilka pytań etc.

Więc tak za kilka miesięcy wyjeżdżam do Szkocji (Glasgow ;)).

Byłem już tam kilka razy, i jeśli chodzi o życie przez 2tyg, to żyć nie umierać :P

Jak jest na stałe ? jakieś odczuwacie różnice między życiem w Polsce a w Wielkiej Brytanii ? ;>

Teraz pytanie o szkołe, słyszałem seeetki opinii na temat szkoły, że super i wgl, jakie są wasze opinie ? ;)

Teraz we wtorek idę do szkoły czy się dostanę na 'ESOL', czy gwarantuje mi to od razu szkołę ? ;)

Jakieś porady na tym spotkaniu całym ? Byłem już raz, ale niestety nici z tego gdyż kazali mi przyjść raz jeszcze za kilka dni, ale niestety już musiałem wracać do PL.

Jeżeli się dostanę będę musiał wybrać kierunek w szkole na jaki chciałbym iść tak ? tzn po tym całym ESOLu.

Są jakieś ciekawe kierunki ? Chciałbym coś ze sportem związanego (najlepiej z piłką nożną ;p) bądź coś z komputerami.Chcę coś ciekawego, przy czym się nie będę nudził.

Ostatnie pytanie, jak wam się mieszka ? Chcecie wracać do PL, czy dobrze wam w UK ? Dobrze robię,że 17latek wyjeżdża na wyspy, nie znając zbytnio języka ?

Piszcie swoje opinie! ;)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Mam kuzynkę, która chodzi do UK do szkoły. Jeżeli się nie mylę jest w mieście Loughborough czy jakoś tak. Mówi, że jest o niebo lepiej niż w Polsce. Podobno wyższy poziom nauczania itd. Też wyjechała nie znając języka, tylko że ona leciała mając 8 lat.

Opublikowano

Zależy co chcesz tam robić pracować uczyć się czy po prostu sobie siedzieć i nic nie robić.

W UK jest dużo lepiej niż w Polsce aczkolwiek nie wiem czy byś sobie poradził bez języka bo w szkole/w pracy musisz znać język nawet żeby cokolwiek kupić to tez musisz znać język.

Mam kuzynkę, która chodzi do UK do szkoły. Jeżeli się nie mylę jest w mieście Loughborough czy jakoś tak. Mówi, że jest o niebo lepiej niż w Polsce. Podobno wyższy poziom nauczania itd. Też wyjechała nie znając języka, tylko że ona leciała mając 8 lat.

Wyższy poziom nauczania ty chyba jaj sobie robisz ? tylko na niektórych kierunkach/w niektórych szkołach można uświadczyć dużego poziomu nauczania.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

chcę chodzić do szkoły, przed szkołą muszę chodzić z rok/dwa na ESOL (nauka języka), chodził ktoś na to ? ;>

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Zależy co chcesz tam robić pracować uczyć się czy po prostu sobie siedzieć i nic nie robić.

W UK jest dużo lepiej niż w Polsce aczkolwiek nie wiem czy byś sobie poradził bez języka bo w szkole/w pracy musisz znać język nawet żeby cokolwiek kupić to tez musisz znać język.

Wyższy poziom nauczania ty chyba jaj sobie robisz ? tylko na niektórych kierunkach/w niektórych szkołach można uświadczyć dużego poziomu nauczania.

Jak chodzi do collegu na pół miasta to chyba z czegoś to wnioskuje ;x

Opublikowano

iSol.

Jest łatwy, wystarczy, że będziesz podchodzić do tego poważnie oraz z chęcią. Moja koleżanka miała iSol, chodziła na niego 1.5 roku. Nauczyła się angielskiego na poziomie advanced :) czyli b2 :)

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...