Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Atlantyda v2 pliki by taki nieśmiały

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postawiłem serwer na plikach od taki nieśmiały klienta takiego jak podał w poście

na start po zrobieniu konta dostaje się pierścień telportacji dałem do atlantydy v2 ale wywaliło do v1 troche dalej jak to naprawić?

dam like jak zadziała

Opublikowano

Zmień kordy teleportacji w pierścieniu. Chyba że av2 wgl. tam nie ma ^^

Byłem na filezilla i tam jest av2 wpisałem warp z Setting.txt 153600 1203200 ale nie przenosi

wgrałem av2 z plików by kociol ale nadal nie działa

prosze dalej o pomoc

Opublikowano

Wolał bym nie bo mam tam wiele broni mógłbyś mi dać coś do klienta np.nowe av2 albo coś żeby działało

Ale chociaż spróbuj jak bedzie działac na innym cliencie to wtedy lezy problem po stronie tamtego clienta a jak nie bd dzialac to cos z serwerem :)

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Ale chociaż spróbuj jak bedzie działac na innym cliencie to wtedy lezy problem po stronie tamtego clienta a jak nie bd dzialac to cos z serwerem :)

Pobrałem klienta od rykox po zalogowaniu się wpisałem warp z Setting.txt 153600 1203200 i nic pierścień nadal wywala do av1

dam dużo like jak ktoś pomoże

Opublikowano

Znam rozwiązanie tego problemu:) W queście z pierścieniem tp masz złe kordy:) Przejdź się z buta w grze na początek v2 i sprawdź kordy na których chcesz,żeby pojawiała się postać i wprowadź je tylko z dwoma 00 do pierścienia tp tam gdzie masz v2 reboot i będzie działać,bo kiedyś też pracowałem na tych plikach i tak właśnie naprawiłem ten błąd :)

2262874723.png

Opublikowano

Znam rozwiązanie tego problemu:) W queście z pierścieniem tp masz złe kordy:) Przejdź się z buta w grze na początek v2 i sprawdź kordy na których chcesz,żeby pojawiała się postać i wprowadź je tylko z dwoma 00 do pierścienia tp tam gdzie masz v2 reboot i będzie działać,bo kiedyś też pracowałem na tych plikach i tak właśnie naprawiłem ten błąd :)

Wiem że moge zmienić kordy w pierścieniu ale problem jest taki że w żaden sposób nie moge się dostać na av2

w av1 nie widze na minimapie portu do av2 a komenda warp też mi nie działa

jak tam się dostałeś?

Opublikowano

weź /warp 880 700 i napisz gdzie Cię przeniosło?

Nigdzie wyświetliło się you warp to (88000 70000)

Byłem też tam gdzie powinno być przejście z av1 do av2 ale portal jest tak jak by go nie było bo nigdzie nie przenosi

Opublikowano

to słuchaj wejdź w config jakiegoś chanelu może być ch1 i tam masz indexy map! komendą /private id można przenieść się na daną mapę o danym indexie! metodą prób i błędów znajdziesz v2,bo musi tam być i wtedy sprawdzisz sobie jakie kordy masz w swoim v2:)

2262874723.png

Opublikowano

to słuchaj wejdź w config jakiegoś chanelu może być ch1 i tam masz indexy map! komendą /private id można przenieść się na daną mapę o danym indexie! metodą prób i błędów znajdziesz v2,bo musi tam być i wtedy sprawdzisz sobie jakie kordy masz w swoim v2:)

Dzięki masz like i jeszcze ci dam pare razy ;p

tylko że na tej mapie nie ma mobów możesz mi dać link jak je dodać albo napisać?

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/751646-dl-konwerter-map-regen-creator/

Tutaj masz bardzo prosty w obsłudze program do dodawania regenów i innych rzeczy na mape:) Oczywiście mapę edytujesz poprzez rozpakowanie jej z klienta i wczytaniu ją tym programem;)

Mam jeszcze jeden problem gdy chce się przenieść warpem na tą mape to pisze warp you... a nie przenosi jak ją dodać do pierścienia

i po wylogowaniu albo zmianie postaci wywala znowu do av1

Opublikowano

Jak już przeniosłeś się /private to sprawdź kordy i dodaj je do pierścienia zamieniając z tymi co są:) Pamiętaj o ddaniu dwóch 00 do obu współrzędnych :) potem wgrywasz ponownie pierścień i powinno działać :)

2262874723.png

Opublikowano

Jak już przeniosłeś się /private to sprawdź kordy i dodaj je do pierścienia zamieniając z tymi co są :) Pamiętaj o ddaniu dwóch 00 do obu współrzędnych :) potem wgrywasz ponownie pierścień i powinno działać :)

Wpisałem do pierścienia kordy na który stałem w av2 na komendzie ale nie przenosi tylko zamyka się pierścień

Opublikowano

wgrałeś kordy z zerami? wgrałeś quest z pierścieniem tp na nowo?

Tu masz wycinek z pierścienia:

elseif 4 == s then

say_title ( "Zostaniesz Przeniesiony do Atlantydy V2" )

say ( "Trzymaj się Mocno" )

wait ( )

pc . warp ( 88000 , 72000 )

elseif 5 == s then

return

end

end

kordy na których stałem to 880 720

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...