Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nerf dla lux?

Shazzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko dzisiaj (dosłownie przed chwilą) grałem sobie lux no i miałem nie farta bo było 3vs5 :/ Staty miałem gdzieś tak 4/9 i nagle dzięki grzybkom teemo zauważyliśmy że enemy robią baron, bylem jedynym żywym graczem w naszym teamie więc podszedłem pod red'a i użyłem ulta a tu co...? Quadra + baron :O Czy w związku z tym uważacie że dla lux przydałby się nerf?

b_560_95_1.png

Opublikowano

Raz udało Ci się ukraść barona+wziąć quadre z ulti Lux i od razu uważasz, że potrzebny nerf? :D

Moim zdaniem nerf nie jest potrzebny, owszem, jest to mocna postać, lecz wystarczy umieć grać przeciwko jej i będzie łatwo.

279981407253602336505.png
Opublikowano

To, że zabiłeś kilku przeciwników z 300/400 hp i zabiłeś barona, który miał max. 400hp nie świadczy o tym, że lux jest op.

Fakt, ma mega burst, ale wystarczy SŁABY tank i lux gryzie piach.

Opublikowano

Oczywiście że nerf jest potrzebny, niezłe CC, zajebisty zasięg i jeszcze zajebistrzy DMG wjebany na siłę w jednego championa.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Lux nie ma zbyt wysokiego bursta, po prostu ma duży range.

Poza tym lux już dostała nerfa tylko za to że stała się popularna, więcej jej nie potrzeba.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Oczywiście że nerf jest potrzebny, niezłe CC, zajebisty zasięg i jeszcze zajebistrzy DMG wjebany na siłę w jednego championa.

"zajebistrzy" to by Ci się przydał słownik, kolego. Co do tematu - bez komentarza, Lux nie potrzebuje nerfa, bo w mocnym late dostaje mocno po dupie.

"Know Your Place"

Opublikowano

Chyba ci synek suty pieką.

@top

Nerf był, może mało znaczący, ale więcej jej nie trzeba. Na tym polega lux, klatka, e, ult i harras co chwile, Jednak jest łatwa do skontrolowania przez champy z sliencem, doskokiem i dużym brusterm. W late najprzydatniejszym skillem jest q i ult- przez nie możesz łatwo wycarrować gre. Mało nią gram, ale udało mi się ukraść barona, tylko bez quadry. Jest bardzo mocna i modle sie zeby nie dostałą więcej nerfów.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Lux jest po nerfie ulta. Teraz na midzie jest zajebiście zrównoważona. Nie nerfić jej bo będzie gównem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...