Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Do sieci trafił "kaylogger"

maniak1066

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie, chcę wszystkich ostrzec przed nowo napotkanym kayloggerze, który już się rozpsestrzenia, dlaczego piszę to akurat w tym czy nie innym dziale, dlatego że ten dział ma najwięcej wyświetleń, i odzwiedzin dziennie, Administracjo proszę nie usuwać postu, ten Virus występuje w tej postaci

"Kiedy ostatni raz widziałeś to zdjęcie? http://goo.gl/c***** :$" (link został zasłonięty, w celu bezpieczeństwa) nie klikać, w ten link pod żadnym pozorem, a jeżeli kliknełeś'aś, przeskanuj swój system, a jeżeli nic nie zostanie wykryty to zrób format dysku systemowego.

Tyle ode mnie proszę bardzo uważać na tego Virusa!

Opublikowano

Ten link To jest wyłudzenie hasła a przy okazji wysyła wszędzie wiadomości.Avast automatycznie zablokuje wam tą stronę (jeśli ją posiadacie)

Opublikowano

Dzieki ziomus przyda sie wiedzieć właśnie widze takie coś na facebooku

5vwxw5.png

Opublikowano

Takie wlasnie Linki trafiaja na skype,fb i dajcie ci like bo ostrzegasz ludzi

Proszę o zdjęcie trochę % Staram się :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Szkoda mi ludzi, którzy zostali w ten sposób oszukani.

Ja dostaję czasami na skype wiadomości "Czy to ty jesteś na tym zdjęciu?"

To też są zapewne jakieś wirusy. Masakra...

Ludzie zrobią tak wiele, żeby okraść innego człowieka.

343731479829004887779.png

Opublikowano

To nie keylogger, strona nie moze wykonac zadnek aktywnosci w waszych systemach, ten link akurat po probraniu moze podlaczyc sie pod plugin skype i spamowac wiadomosciami do innych graczy lub najwyzej jezeli to mozliwe ale sie z tym nie zetknelem, pobrac plik ktory przechowuje zakodowane haslo do konta premium minecraft po czym jak je zmienimy nikt nie bedzie mogl go uzyc. Tyle mam do powiedzenia ;) Ale dobrze ze podzieliles sie tym z innymi uzytkownikami.

Pozdrawiam, nms.

GG: 23221415

TS3: vapearmy.pl

valogosign.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Uwaga jeżeli masz tego wirusa, szybko Skanuj swój System, Polecam ADWCleaner i Google Chrome, Bo mi akurat w ostatnim czasie zablokował - pobierałem (chcialem zajrzec)

TAK WIĘC POZDRO JEŻELI POMOGŁEM DASZ [+] ?? :D???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...