Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Vayne na top'a?

Camo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, co sadzicie o Vay na topke? Jak ja widze Singeda lub Cho to odrazu wiem, ze wygram nia topa. Wypowiadajcie sie!

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Topa ma mocarnego. Może spokojnie wygrać.

Tyle, że wtedy trzeba w teamie tankowatego supporta i mida/jungle, bo będzie bruiserów brakowało.

A late na 2 adc jest bardzo mocne, jeśli ma ich kto bronić.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

late będzie kiepski dla teamu

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ja chodze vayne na mida, jest op

Opublikowano

Ja ostatnio grałem właśnie z Vayne na topie.

Top: Vayne
Mid: Diana
Jungle: Volibear
ADC: Caitlyn
Support: Blitzcrank

Team był strasznie OP i late był easy :)

Opublikowano

Można nią grać na topie, bo można łatwo skontrować innych.

Lecz jak się weźmie Vayne na topa, to MUSI być jakiś tankowaty jungler/bot. Ponieważ w late game będziecie mieć spory DMG, ale będziecie padać w 5 sekund.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Całkiem ok jako counter pick.

Najlepiej mieć taki team comp lub podobny

Top : Vayne

Mid : Cho/Malphite/Orianna

Jungle : Cho/Malph

Supp : Lulu/Taric/Sona

ADC : Urgot

Masz wtedy dobrą inicjacje , team jest strasznie tankowaty i spokojnie mogą bronić 2 carry.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Vayne na topa jest ok i może niszczyć ale pod warunkiem, że enemy toper nie ma dasha ani nic takiego, ew. sam flash ;] Wiem z własnego doświadczenia, że enemy toper z dashem to przegrany top jak gramy Vayne. Ale za to niszczy champów bez dasha np. Darius

E6c9g1v.gif

Opublikowano

właśnie spr. na topie przy tym że :

mid - zed

jungle - ammumu

support - cho

adc/lekki tanky - jayce

wynik ? mamy tanka jak i lekkiego tanka z sporym dmg

daje to taki wynik iż ja vs garen linię praktycznie wygrałem z 2x większą farma i w late było 4vs5 (garen był zerem)

ogólnie rzecz biorąc - dobry pick lecz tylko jeśli masz bardzo mocnego tanka - jeden wystarczy... mam tu na myśli cho, ammumu, mudno, malph, voli, jarvan, leona, jax, garen (full tank), postacie pokroju irelii lub olafa czyli takie offtanki iniciujace tf przyczym sporo odbiorą

02animowane010.gif

Expie i pomagam Pomagam za eq dla woja, kase lub piórka na enigmie oraz avalonie

Opublikowano

Cóż za głupoty Wy wypisujecie? To jest nieprawda, że trzeba mieć tankowatego bota, aby wygrać grę! Vayne na topa to meta tylko i wyłącznie na czas early/mid, jeżeli gra się przeciąga do late, to jest coraz i to coraz trudniej. Poza tym, Vayne na topa nie składa się, na full ADC - wiem to z doświadczenia na platynie III na North America. Nie sposób wygrać gry, mając 2 adc. 2 adc w teamie to jest tylko i wyłącznie dobre na niskich ligach jak Silver, czy Gold, wyżej jest coraz ciężej.

Ciągle piszecie, jakby to było fajnie gdyby byli tacy i tacy championi w drużynie z Vayne na topie. To jest strasznie głupie, nie powinno się patrzeć na swój team, lecz na przeciwny. Co z tego jak weźmiecie bardzo dobrze komponujący się team, jak Was zmiotą takimi pickami że nic nie zrobicie. Tyle ode mnie.

"Know Your Place"

Opublikowano

Hajfi, no nie wiem :P Są teamy ktore ciężko skontrować :)

Amumu + Kha'Zix + MF + Sona + Elise i praktycznie każdy tf wygrany :)

Opublikowano

Hajfi, no nie wiem :P Są teamy ktore ciężko skontrować :)

Amumu + Kha'Zix + MF + Sona + Elise i praktycznie każdy tf wygrany :)

Nie, jest ogromna szala możliwości. Dobry team nie zamyka się na przedziale, jakim napisałeś. Wszystko ma swoje słabe i lepsze strony.

"Know Your Place"

Opublikowano

imo jak na bocie jest jayce/urgot, czy coś w tym stylu. grałem gre, wygrałem topa vs shen, a przegrałem, lawl.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

W early troche hp i da rade (frozen mallet, reszte pod adc). Jednak z dobrymi toperami (jak renek czy elise) nie ma szans.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Niech sobie raportują, riot i tak tego nie uzna jeżeli będziesz miał pozytywne statystyki i nie będziesz łamał kodeksu przywoływacza.

Bany są właśnie za łamanie takiego 'regulaminu', a nie za niszczenie mety.

Opublikowano

Moim zdaniem Vayne jest jedną z postaci OP na topa
łatwo potrafi uciec, oddalić się od przeciwnika, jej świetne
przebicie ułatwia walke z tj. garen,shen itkd.
Vayne nie jest tankiem, ale można złożyć ją pod offtanka
Takie itemy jak Lodowy młot, Plemienna zbroja + Atma
powinny zrobić sieke na polu + do tego jakiś krwiopijec
i cud miód malina :3.

Co do raportowania za "trolling" to nie sądze, na wysokim elo
(Złoto +) powinni zrozumieć to.
Mimo tego że Vayne składamy pod tanka w jungli powininen
być również jakaś twarda postać np. Olaf,Shen czy Volibear

Opublikowano

Ja, uważam że dałaby radę. Mając silny antitank + true dmg z W, prowizoryczny escape mechanism a do tego sporą mobilność jest w stanie zrobić bardzo szybkiego first blooda i łatwo poke'ować przeciwników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...