Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Samsung Galaxy S Advance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszłem do sklepu z komórkami , wybrałem model wyłożyłem 1300zł fajnie, super , spodobał mi się .

Po jakimś czasie dowiedziałem się o aktualizacji ,

4.1 .

Klikam sprawdź akt. wyskakuje Brak .

Ogarnołem że każda sieć musi wypuścić własną wersje.

Ale tu jest problem ponieważ po zakupie i włączeniu fona było logo play a karte sim jest z orange.

Więc na którą sieć mam czekać ?(chodzi o upd.)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

masz numer wersji to sobie sprawdź do jakiego operatora należy

skoro nie masz aktualizacji to masz Play który nie ma tej aktualizacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

co ma root do wersji ?? nie uaktualni i tak systemu z brandem PLAY do czasu aż będzie on w Play.

wgrać może ręcznie soft czysty albo z brandem dowolnego operatora polskiego, wszystko ma z opisami na android.com.pl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

i co zrobi, rzuci się na kolana przed sprzedawcą by mu uaktualnił system ?

PLAY NIE POSIADA AKTUALIZACJI BRANDOWANEGO SOFTU DLA TEGO TELEFONU MIMO ŻE JEST

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to czytaj uważnie o czym temat, w salonie choćby nie wiem jak się sprzedawca starał wgranie nowego ( nawet tego małego uaktualnienia systemu ) softu skończy sie utratą gwarancji telefonu

robi to często serwis autoryzowany na prośbę albo w czasie napraw , ma się wtedy czysty soft bez brandu ale na gwarancji telefon

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Moja kuzynka ma akurat Advance i tak się składa, że ma go z play (oczywiście abonament). Dostała telefon z andkiem 2.3.3. Niestety, nie miała wi-fi w domu, to poszła do zaprzyjaźnionego serwisu. Koleś (pozdrawiam Rachiego ;) ) na miejscu zaktualizował do 4.1 (bodajże 4.1.2). Możesz to też sam zrobić przez Samsung Keys. Poradniki są na officjalnej stronie Samsunga.

@ robem

Nie rozumiem, po co robisz problem i komplikujesz innym sprawę. Chcesz pokazać, że znasz się na tym?

Opublikowano

problem to ty robisz, podając coś co tylko SŁYSZAŁEŚ ale nie sprawdziłeś prawdziwości.

tak jak piszesz to wiem że każdy byle serwis czy każdy sobie sam zrobi ale gwarancje TRACI SIĘ bo nie robi tego autoryzowany serwis w ramach gwarancji z wpisem do karty !

nawet w Kies nie zrobi jak telefon z brandem PLAY bo to nie możliwe, soft pobierany jest z serwera dla konkretnej serii telefonu w tym przypadku z Play który nie ma aktualizacji brandowanego softu

współpracuje z serwisem autoryzowanym Sony Ericssona, Samsunga i wiem co grozi za nieautoryzowane uaktualnienie w dowolnym serwisie albo samemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pytanie czy ma gwarancję bo skoro nie brał go z autoryzowanego salonu Playa to jestem prawie na 100% przekonany że już jej nie ma.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

cały czas to mówione

jak ma gwarancje to niech odpuści jeśli mu zależy na niej, potem zapłaci w setkach za byle usterkę

jak nie ma to niech robi sal albo u kogoś jeśli potrafi bo to jest proste

chce mieć uaktualnienie wystarczy wgrać czysty soft albo brandowany inny niż Play

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...