Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawic serwer od podstaw

ZgredzioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc :') mamy juz kilka serwerow minecraft :D i postanowilismy zrobic prostego DM'a ... ;d z zbawami itp aby odpoczac troche od tych klockow ;) moze ktos wyjasnic jak postawic tka iserwer od podstaw ;) ? albo dac link do jakis poradnikow z gory dzieki i bez zadnych durnych komentarzy ,, Jak sien ie znasz to sie za to nie bierz " bo kazdy kiedys zaczynal :D

Wszystkie jakie podstawowe pluginy powinny sie znajdowac na serwerze itp .. ;d

Lub dac gotowa mape/skrypt ... ;d i dokladnie wytlumaczyc jak zainstalowac ;d

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Ze oficjalnej strony newsów czyli sa-mp.com przejdź do downloads i pobierz SA-MP 0.3x Windows Server.W tej paczce masz program do edytowania skryptów/gamemodów,pliki do odpalenia na windows lub na hostingu.Pluginy z końcówką .dll są dla windowsa,a dla linuxa .so.

W folderze scriptfiles masz pliki używane przez gamemode/skrypt typu zapis kont i innych rzeczy.Ale można także w mysql zrobić zapis.

Na jakimś forum pawnerskim masz obszerniejsze informacje.

Wiki-samp ma zastosowanie funkcji,konfigurację server.cfg.

Opublikowano

Kurde wlasnie siedze na polski forum od Pawno ... ale jakis poradnika dla zielonych w tej sprawie nie widze >.< mas moze jakis link YT ? lub cos innego ? ja zaczac doslownie od podstaw

(Pewnie idiotyczne pytanie , ale w sciagnietej mapce mam folder ,, obiekty " :D i gdzie to wypakowac ) :D

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Skrypty z końcówką .pwn wymagają kompilacji przez pawno.Włączasz program,odpalasz ten plik i naciskasz F5.

.amx czyli gotowe do odczytu skrypty do filterscripts obiekty też tam idą.Gamemode do gamemodes.

Opublikowano

Po pierwsze nauka

PAWN'a czy jakoś tak to jest podstawa.

Zawsze możesz kupić gotowca czego nie polecam

Bo lepiej nauczyć się samemu ;)

btw. Mój kolega robił serwer do sampa 2miechy po 2-5h dziennie ;)

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...