Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini TuT] Jesteś Moderatorem, a chcesz być Właścicielem to MOŻLIWE!

TheServerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zaprezentuje miniTuta do minecraft'a :)

Chciałbyś być Właścicielem serwera ale nie masz do tego permission? To proste!

Co jest wymagane żeby nim zostać

- Włączony Blok Komend

- Op

Jeśli już to mamy kładziemy blok komend na podłodze [ byle gdzie ] podłączamy do niego przycisk też byle co, tylko żeby go zasilić ] i wpisujemy:

/pex user @p group set Wlasciciel

Osoba, która stała obok bloku komend została właścicielem. Więc możecie zniszczyć serwer albo coś, ale to zostawiam dla Was. Cześć.

[ Najlepiej być Budowniczym, Moderatorem, Adminem ]

Opublikowano

/pex user @p group set Wlasciciel

A jeśli taka ranga nie istnieje na serwerze?...

Zamiast tego lepiej wpisać to:

/pex user <twój nick> add *

To wtedy jeśli np. H@ zobaczy, że masz *, i wpisze /pex user nick group set gracz (np.)

To tą * dalej będziesz miał ;)

A OP to raczej nie dostaniesz będąc moderatorem.

Opublikowano

Większość osób źle konfiguruje permissions, że moderator może dać sobie właściciela, a właściciel nie może dać gracza (bo robią to źle).

To też można wykorzystać.

Fajny pomysł :D

Ale lepiej jest użyć add *, niż dać właściciela, bo będą to admini widzieć.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Hahah :D... To da rade wykorzystać, fajny tut'ek jak ktoś lubi niszczyć serwery i marzenia innych ludzi (czyli taki JA):D

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

@up nie skapnie się jak się da "*" a poza tym co Cie ban będzie obchodził na zniszczonym serwie ?! Myśl ;x

2685090323.png

Zaje**sty nie ? :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to jest troche głupie ale co ja na to poradze... op na serwerach ogarnietych nie daja moderatorom i command block jest zazwyczaj wyłączony ale to normalnie można zmienić (gdy ma sie dostęp do ftp w co też wątpię)

a tak wgl...

to serwery, które mają permissionsex mają zazwyczaj azrank. i gry mamy op to mozemy sobie dac normalnie wlasciciela to nwm w czym problem :)

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Nie lubie takich osob ktore staraja sie rozwalic komus innemu serwer zalosne to jest no ale co na to poradzic coraz wiecej jest takich osob

Juz niedlugo nowy serwer minecraft

Skybelblock 1.6.2

Opublikowano

Nie lubie takich osob ktore staraja sie rozwalic komus innemu serwer zalosne to jest no ale co na to poradzic coraz wiecej jest takich osob

Zgodze sie z toba.

to jest troche głupie ale co ja na to poradze... op na serwerach ogarnietych nie daja moderatorom i command block jest zazwyczaj wyłączony ale to normalnie można zmienić (gdy ma sie dostęp do ftp w co też wątpię)

a tak wgl...

to serwery, które mają permissionsex mają zazwyczaj azrank. i gry mamy op to mozemy sobie dac normalnie wlasciciela to nwm w czym problem :)

Ja mam wlaczone commandblocki np. zeby zrobic wejscie na mobarene przez przycisk ( sudo @p ma j nazwaareny )

I kto daje modom dostep do FTP ?

Według mnie trzeba zasłużyć na swoją range.

Albo kupic ( na niektorych mozna kupic moda O_ó )

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...