Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Chętne osoby

Zagrasz w grę ?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz w gr? ?

• Tak
      5
    • Nie ( napisz dlaczego )
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Ostatnio do głowy wpadł mi fajny pomysł na grę via www MMORPG o nazwie BaRoTron :

- O co chodzi ??

W grze expimy podobnie jak w margonem.pl i co tydzień jest walka o króla król ma + 30 % Exp oraz

mnożnik zdobywanych monet razy 10 !!!!

- W grze będzie dużo eventów oraz możliwość zakładania gildi

- W grze będą Moderatorzy

Teraz szukam :

- Programistów PHP , HTML JS ( JavaScript ) Ajax i inne ...

- Grafików 2D

- Sponsora na domenę ( minimum domene xaa.pl )

- Jak narazie Testerów Nie trzeba !!!

Grę robimy tylko dla zabawy !!!

Proszę o wypowiadanie się w temacie ! I czy najlepiej samemu robić silnik czy skorzystać z gotowego !!

Do Admina/Moderatora Tak się staram zdejmiecie mi parę procent ?

Opublikowano

No wiesz niby najlepiej jest zrobić swój silnik od postaw wtedy jest satysfakcja ze swojej gry w 100% i napewno wiecej graczy bedzie grac :D

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Oczywiście, że na swoim! ;P Zagrałbym, ale to mnie normalnie &%*€$¥ "minimum xaa.pl"...

Kontakt :

Steam : mrmateuuuszek
GG : 20079237
Prywatna Wiadomość na Forum...

Opublikowano

Yyyy... A ty kim będziesz w tym wszystkim?

Programistą? Czy po prostu szukasz pełnego składu a ty jesteś jedynie pomysłodawcą i "nadzorcą"? W takim razie mówię ci od razu że to nie wypali :/

I szukasz sponsora na domenę... hah... Beka. Uważaj bo ktoś ci zasponsoruje tego pomysła.

Powiem krótko - rzuć to w pi*du (nic z tego nie będzie), naucz się czegoś pożytecznego (jakiegoś języka programowania) i sam spróbuj to zrobić.

Z twojego postu można wywnioskować że szukasz tylko ludzi którzy odwalą całą robotę. Nawet nie chce ci się kasy na hosting xaa wydać co kosztuje z 3zł tylko szukasz jelenia :/

Opublikowano

@up Uczę się języków i próbuje coś pisać ale szukam ludzi do pomocy !!

To w takim razie jak się dopiero uczysz skorzystaj z gotowca (np. Vallheru (pobierz z neta) - bawiłem się tym trochę) i spróbuj zrozumieć jak to jest zbudowane.

Na początku dodaj w tym vallheru jakieś potworki, zbroje, zaproś kumpla do gry, zmień szate graficzną itp. Pokombinuj

Opublikowano

Mam rozumieć, że to miała by być gra na styl margonem.pl ? Jeżeli tak kolego to trzeba troszkę kaski zainwestować i dać więcej coś od siebie nie tylko pomysł :)

@up Nie ucz go złych nawyków. Radzę nie brać się za jakiekolwiek gotowce. Samemu coś pisać, próbować uczyć się na błędach,a nie brać gotowy przestarzały kod zbugowanego silnika :) Od siebie polecam czytać dużo kursów. xD

...

Opublikowano

Po pierwsze xaa.pl to nie jest domena tylko serwer. I z tego co mi wiadomo nie można tam trzymać gier (zużywają za duży % procesora). A i co ty robisz w tym projekcie? Według mnie jest to istotne.

Opublikowano

domena = 15zł za pierwszy rok. szukasz sponsora? no bez jaj.....

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Dla stałych bywalców tego forum :

- ZNALAZŁEM NOWE KONTO DUŃCZYKA !

Dla reszty :

Nienawidze takich osób co dają pomysł i liczą,że im ktoś gre zrobi.

Zapewne nie potrafisz poprawnie if'a napisać ,a co dopiero mówić o grze 2D :x

Jeżeli zamierzasz robić gre 2D na php , to odradzam ten pomysł ,bo zapewne będzie to robione strukturalnie.No chyba,że będziesz się bawił na jakimś frameworku

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Zajebisty pomysł! Ten pomysł jest na prawdę dobry, przez miesiąc bym chyba fabuły lepszej nie napisał..

Dla stałych bywalców tego forum :

- ZNALAZŁEM NOWE KONTO DUŃCZYKA !

Dla reszty :

Nienawidze takich osób co dają pomysł i liczą,że im ktoś gre zrobi.

Zapewne nie potrafisz poprawnie if'a napisać ,a co dopiero mówić o grze 2D :x

Jeżeli zamierzasz robić gre 2D na php , to odradzam ten pomysł ,bo zapewne będzie to robione strukturalnie.No chyba,że będziesz się bawił na jakimś frameworku

A co Ty myślisz, co chwile tutaj takich pełno, jak nie 1000 zapowiedzi, to mam super pomysł na grę, napiszcie mi ją, bo sam nic nie umiem :rolleyes:

<?php
$kobieta = 'zmienną jest';
?>

Opublikowano

Haha Sodema dobre! :D

Nie ma problemu ja Ci mogę zasponsorować domenę ;) Ale wypadało by także serwer nieprawdaż?

Mam wolnego dedyka więc mogę udostepnić ale pierw wyślij mi biznes plan projektu i czy już kogoś znalazłeś ;p

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za jakieś 1 miesiąc pojawi się pierwsza mini micro beta test zamknięta ! Będzie ona na darmowym hostingu , więc możę nie działać dobrze !!

Kontakt : PW

Oficjalny TS3 Gry :

barotron.tsdns.pl

Narazie tylko 5 slotów !!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdzie ta beta? Chętnie bym pograł xD

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

xaa.pl to chyba hosting ProSerwer.pl a nie domena z tego co wiem.

Skoro robisz gre dla zabawy to nie ma po co w ogóle jej zaczynać. Kto Ci za darmo zrobi grafike, skoro ona jest dla zabawy i i tak przepadnie, kasy ani ludzi z tego nie będzie, a jak już masz zamiar coś pisać to napisz w Unity3D to jest najlepszy wg. mnie program .

P.S - Darmowa domena .pl na 1and1.pl - wystarczy podać fałszywe dane i zaznaczyć przelew.

Opublikowano

@Up zachęcanie do przestępstwa?:/

xaa.pl/Proserwer.pl to jeden serwis o dwóch domenach świadczący usługi hostingowe.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...