Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto zmienić region?

Luuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na razie męczę się na Nordicu i zastanawiam się czy warto się przenieść na normalach mam ok. 600 wygranych tyle że powodem dlaczego chcę się przenieść jest to że dobijają mnie ludzie którzy tak lamią na rankedach a powiem szczerze że mój kolega ma lepsze elo tylko dlatego że ma zawsze podkreślam zawsze dobry team. Ja mam samych lowów z dobrym teamem potrafiłem Twitchem wyciągnąć staty 30/7 na rankedzie + pentakill (najlepszy wynik jak na razie) a tak? Chcę się wyluzować a tu feederzy i na dodatek te afkerzy zdarzyło mi się 5 rund pod rząd (nie przesadzam).

Nie zmieniałem regionu czy moglibyście mi powiedzieć co i jak? I na jaki region warto zmienić (mam już spore doświadczenie).

Opublikowano

Moim zdaniem opłacalną zmianą jest Rosja, ale każdy region ma swoje wady.

Zalety Rosji:

• Mniej trolli
  • Gracze grają żeby wygrać, nawet jeśli nie umieją grać to posłuchają się twoich rad (o ile je zrozumieją) i pingów
  • Nie flejmują za byle co, możesz nawet wepchnąć się na mida a raczej odpuszczą

Wady Rosji:

• Poziom trudności jest totalnie niezrównoważony. Na low lvlach poziom jest wyższy niż na normalach 20-30lvl. Na rankedach na szczęście jest normalniej.
  • Przy transferze możliwe jest, że zmieni ci dywizję, w zależności od twoich obecnych wygranych i przegranych.
  • Komunikacja głównie po rosyjsku, nie znasz rosyjskiego to dogadasz się z nielicznymi.

Moim zdaniem się opłaca przenosić, zwłaszcza że dostajesz 2 skiny, 2 champy, tymczasową full rotację i tymczasowy bonus ip.

Opublikowano

Przenieś się na EU West, zawsze to jakiś lepszy pomysł.

Przenosisz się za pomocą Sklepu, zakładka 'Inne'.

Opublikowano

Zalety Rosji:

• Mniej trolli
  • Gracze grają żeby wygrać, nawet jeśli nie umieją grać to posłuchają się twoich rad (o ile je zrozumieją) i pingów

Wady Rosji:

• Poziom trudności jest totalnie niezrównoważony. Na low lvlach poziom jest wyższy niż na normalach 20-30lvl. Na rankedach na szczęście jest normalniej.
  • Przy transferze możliwe jest, że zmieni ci dywizję, w zależności od twoich obecnych wygranych i przegranych.
  • Komunikacja głównie po rosyjsku, nie znasz rosyjskiego to dogadasz się z nielicznymi.

Moim zdaniem się opłaca przenosić, zwłaszcza że dostajesz 2 skiny, 2 champy, tymczasową full rotację i tymczasowy bonus ip.

Wada brak znajomości rosyjskiego ? Moim zdaniem nie, przynajmniej nie musisz czytać co piszą - najczęściej głupoty lub obrazy, jak komuś nie idzie. A Ty nie musisz pisać nic bo wystarczy że pingujesz ;]

Opublikowano

Zalety Rosji:

• Mniej trolli

Wady Rosji:

Troche zmienie twoja wypowiedz, a zwlaszcza zalety.

Twierdzisz ze mniej trolli, co za bullshit, grasz z ruskami i twierdzisz ze mniej trolli? Moze przez kilka dni tak sie wydaje jednakze potem zmienisz zdanie.

Ruscy Cie posluchaja HAHAHA no napewno, od kiedy ruscy sluchaja kogos z innego kraju? Ciekaw jestem czy grales z ruskami na nordicu :).

Wlasnie slyszalem na odwrot.

Co do jednej wady, tez sie nie zgodze, komunikowac zawsze mozna sie po ang, nawet taki rusek zrozumie lecz tylko na czacie, bo pingow i wyzwisk nie bedzie sluchal.

Wniosek:

Jezeli chcesz sie przeniesc to na EUW lub turecki, na rosyjki nie polecam.

sstwc.jpg

Opublikowano

A może mi ktoś podać wady i zalety Westa i tureckiego? Największą uwagę zwracam na to żeby było mniej trolli afkerów feederów itp. żeby to była zgrana drużyna z którą można by było się dogadać.

Opublikowano

Dodać można że na Ruski przenosisz się za darmo :). Gram tam chyba już z tydzień i nie było na Normalu ani 1 AFK'era. Nikt nie leav'uje i każdy współpracuje. Wczoraj spotkałem polski team który grał przeciw mnie jakaś tam ekipa. Nicki mieli typu "RuskiToPedaly" i ruscy ich zmietli. Porozumiewanie pingami wystarczyło. Jedynym - to mało osób ale to się nadrobi jak na każdym serwie. Mało trolli. Polecam ruski :)

csyt2-signa.png

Opublikowano

Troche zmienie twoja wypowiedz, a zwlaszcza zalety.

Twierdzisz ze mniej trolli, co za bullshit, grasz z ruskami i twierdzisz ze mniej trolli? Moze przez kilka dni tak sie wydaje jednakze potem zmienisz zdanie.

Ruscy Cie posluchaja HAHAHA no napewno, od kiedy ruscy sluchaja kogos z innego kraju? Ciekaw jestem czy grales z ruskami na nordicu :).

Wlasnie slyszalem na odwrot.

Co do jednej wady, tez sie nie zgodze, komunikowac zawsze mozna sie po ang, nawet taki rusek zrozumie lecz tylko na czacie, bo pingow i wyzwisk nie bedzie sluchal.

Wniosek:

Jezeli chcesz sie przeniesc to na EUW lub turecki, na rosyjki nie polecam.

A ty grałeś kiedyś na rosji?

Trolli jest mniej, bo ja nie postrzegam za trolla gracza który gra słabo , tylko gracza który wygrać nie chce, psując gre innym. Wejdź na Rosję i zobacz. Każda gra, w której każdy gra na własną reke i go za cholerę nie obchodzi czy teammate feeduje czy nie. Tu da się wygrać na spokoju, o ile umie się grać.

Ruski słuchają, bo uno nie jestem aż tak mądry ażeby drzeć paszczę "hi brothers russians, i am pl", tylko pokazuje im. Reagują na pingi nie to co polacy, myślą trzeźwo i nie rzucają się sami na enemy junglę. U nich rasizm dalej występuje, ale wystarczy tłumacz google i kawałek mózgu żeby im nie okazywać swojej narodowości.

Grałem z ruskimi na nordicu od lat, byłem na tym regionie od samego rozbicia regionu EU, gram w LoLa od samego początku 2k11 miałem wiec ogromną styczność z Rosjanami.

I tu komunikacja tak jak mówiłem jest zaburzona, tam po angielsku nie dogadasz się, wystarczy więcej niż jedno zdanie i będzie flame, za to że nie jesteś rosjaninem a mimo to się przeniosłeś. Tam rozmawiać po angielsku nie da się, mówią nawer cover blue po rusku, a kto tego nie rozumie to pech, z tym jednak że zachowują kulturę słowa, wystarczy wkleić ruski tekst w google, a tam wulgaryzmów będzie naprawdę mało.

Teraz, żeby nie było spamu opiszę również Turcję.

• Turcja różni się przede wszystkim tym od Rosji, że komunikacja jeszcze jest dosyć OK.
  • Poziom jest w miarę podobny, lecz bardziej zbalansowany niż na Rosyjskim.
  • W przeciwieństwie do Rosji, to serwer wielonarodowy, poziom rasizmu mniejszy.
Opublikowano

A ty grałeś kiedyś na rosji?

Trolli jest mniej, bo ja nie postrzegam za trolla gracza który gra słabo , tylko gracza który wygrać nie chce, psując gre innym. Wejdź na Rosję i zobacz. Każda gra, w której każdy gra na własną reke i go za cholerę nie obchodzi czy teammate feeduje czy nie. Tu da się wygrać na spokoju, o ile umie się grać.

Ruski słuchają, bo uno nie jestem aż tak mądry ażeby drzeć paszczę "hi brothers russians, i am pl", tylko pokazuje im. Reagują na pingi nie to co polacy, myślą trzeźwo i nie rzucają się sami na enemy junglę. U nich rasizm dalej występuje, ale wystarczy tłumacz google i kawałek mózgu żeby im nie okazywać swojej narodowości.

Grałem z ruskimi na nordicu od lat, byłem na tym regionie od samego rozbicia regionu EU, gram w LoLa od samego początku 2k11 miałem wiec ogromną styczność z Rosjanami.

I tu komunikacja tak jak mówiłem jest zaburzona, tam po angielsku nie dogadasz się, wystarczy więcej niż jedno zdanie i będzie flame, za to że nie jesteś rosjaninem a mimo to się przeniosłeś. Tam rozmawiać po angielsku nie da się, mówią nawer cover blue po rusku, a kto tego nie rozumie to pech, z tym jednak że zachowują kulturę słowa, wystarczy wkleić ruski tekst w google, a tam wulgaryzmów będzie naprawdę mało.

Teraz, żeby nie było spamu opiszę również Turcję.

• Turcja różni się przede wszystkim tym od Rosji, że komunikacja jeszcze jest dosyć OK.
  • Poziom jest w miarę podobny, lecz bardziej zbalansowany niż na Rosyjskim.
  • W przeciwieństwie do Rosji, to serwer wielonarodowy, poziom rasizmu mniejszy.

Nie ale mam trzech kolegow ktorzy mysleli jak wy i sie przeliczyli, totalnie zanizony poziom normali na 30lv, afki co mecz, raz im sie zdarzylo 3vs5. Gracie na niskich lvl'ach wiec moze tam sa bardziej ogarnieci, ale na 30lv porazka.

sstwc.jpg

Opublikowano

Jak chcesz wydać kasę to przenieś się na EUW. Są tam trolle/afkerzy, ale nie tak dużo jak na Nordicu. No i na Weście się jakoś dogadasz z innymi graczami.

Lecz jeśli chcesz się przenieść za darmo to idź na Rosyjski. Jak się jeszcze dzisiaj przeniesiesz to dostaniesz skina do Caitlyn i Voliego. Na Rosyjskim również jest mniej trolli niż na Nordicu, tylko tyle, że jak nie znasz Ruskiego to się za bardzo z swoim teamem nie dogadasz ;/.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Przeniosłem się na rosyjski ze względu że sporo osób również go poleca i na dodatek darmowy transfer. Powiem tak... popieram Pherleauxa jest o wiele mniej trolli zagrałem 10 gier i 0 afk ludzie nie flajmują jest bardzo dużo ogarniętych są zgrani wyższy poziom niż na nordicu reagują na pingowanie umieją focusować itp. da się z nimi dogadać. Nie żałuję przeniesienia co do up'a to przeniosłem się na rosyjski i żadnej skórki nie dostałem O_o o cho chodzi?

Wszystkie odpowiedzi nagradzam plusikami :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz się przenosić to jedynym sensowny rozwiązaniem jest NA lub założenie nowego konta na koreańskim serwerze. Tam to dopiero grają na śmierć i życie...

Zawsze będzie tu dużo trolli że względu na to że ta gra jest darmowa.

Co do skinów na rosyjskim serwerze to mają czas do 5maja na ich rozdanie

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Poczytaj tematy jest ich pełno co do skórek i championów. Dostaniesz je do 5 maja. Jeżeli szukasz jakiegoś polaka do gry możesz mnie zaprosić : SwedishMovement

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...