Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Po wyłączeniu Putty serwer się wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam taki problem, że gdy wyjdę z Putty to i mój serwer się wyłącza. Odpalam go na screenie. Dodam, że wcześniej tak nie było i podejrzewam, że ktoś coś pokombinował w konsoli. Co zrobić, żeby serwer nie wyłączał się po wyjściu z Putty?

Opublikowano

Musisz uruchomić serwer przy pomocy programu screen. ;)

Przed komendą startu serwera dodaj screen, jeśli masz w ogóle zainstalowany. ;-)

Robiłem to, taki sam efekt.

Jednak dało rade. Ale dlaczego zwykłą komendą odpalania bukkita serwer się normalnie włączał i mogłem wyjść, bez wyłączania?

Opublikowano

Robiłem to, taki sam efekt.

Jednak dało rade. Ale dlaczego zwykłą komendą odpalania bukkita serwer się normalnie włączał i mogłem wyjść, bez wyłączania?

Zwykłą komendą a jak to zwykła komenda ? Uruchamiając skrypt startowy basha , proces jest czynny tylko do wylogowania się z konta root.Uruchomienie go za pomoca screena oraz zminimalizowanie pozwala mu na działanie w tle. Wtedy możesz wyjść spokojnie z putty.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Zwykłą komendą a jak to zwykła komenda ? Uruchamiając skrypt startowy basha , proces jest czynny tylko do wylogowania się z konta root.Uruchomienie go za pomoca screena oraz zminimalizowanie pozwala mu na działanie w tle. Wtedy możesz wyjść spokojnie z putty.

Uruchomiłem na screenie, jednak serwer nadal się wyłącza...

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...