Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gasnące lampy uliczne ;3

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej nie zwracałem na to większej uwagi, ale po dłuższym zastanowieniu - WTF?

Idę sobie wieczorem i nagle połowa lamp na ulicy gaśnie, a te zgaszone się zapalają.

Dziwnie mi wtedy :F

Ktoś tak miał, czy to ja jestem jakiś nawiedzony? ;3

graphic.png

Opublikowano

Jesteś nawiedzony XDD.

U mnie na dzielnicy, gaszą i zapalają się wszystkie w 1 monencie, czasami 1 jest zepsuta i nie zapala się wcale, lub bardzo lekko sie pali .;D

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ja mam tak, że przechodzę blisko konkretnej lampy, a ona zaczyna świrować jak by miała się zaraz przepalić żarówka... a gdy odejdę dalej to ona znowu się zapala i normalnie świeci :P

graphic.png

Opublikowano

Wiem o co chodzi, kiedyś oglądałem taki program.

Poprostu jak masz jakieś urządzenie elektryczne, czy tam coś z elekrtrycznościa to ona zacyzna świrowac, to jest nomrlane .;d

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Miałem tak wczoraj wieczorem - Niestety nie miałem przy sobie nic elektronicznego

@down

Chciałem po prostu zapytać czy tylko ja tak mam :c Czasami te lampy świrują z odległości 30-50 metrów :D

graphic.png

Opublikowano

No to mówie, że byłeś naelektryzowany czymś, oglądałem program kiedyś o tym, lecz nie pamiętam dokłądnie ocb xD

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Ewidentnie jesteś wybrańcem, uwolnij swoją energie i uratuj świat przed apokalipsą, a jeśli się boisz tej schizy to przestań się szlajać nocami.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Nie wiem czy o to ci chodzi .

Być może te lampy posiadają czujnik ruchu na podczerwień jak np . w lampach halogenowych .

Być może mają czujniki ruchu i się wtedy zapalają a jak żadne ciało się nie rusza w pobliżu np . samochód , człowiek .

To po jakimś czasie gasną to jest zaprogramowane .

Duży ruch jest obok tych lamp ?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Albowiem powiadam Wam, o to ujawnił się prawdziwy wybraniec Innosa,a więc słuchaj jestem boskim powiernikiem, Innos kazał mi Cię odnaleźć, Śniący znowu się przebudził, musisz zjednoczyć całą Myrtanę.Czekamy na Ciebie w Khorinis. Ekwipunek dostaniesz na miejscu.

Czekamy. Zjednoczenie Wojowników Innosa.

PS: Niech łaska Innosa na Tobie spoczywa.

Poproszę o Like'a

Oczywiście, jeśli mój post Ci pomógł.

Albo Ci się spodobał. :P

Opublikowano

Mi szczerze to zwisa czy sa te lampy czy nie. Nie sa mi one potrzebne do szczescia i bez nich moge sobie normalnie chodzic w nocy :)

Raczej tylko ty masz takie odczucia xD

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Ja bynajmniej tak nie mam nie sadzę żeby to było jakieś dziwne zjawisko po prostu w elektrowni może raz maja prąd a raz nie i akurat tak si stało z jak szedłeś to zgasły i si zapaliły.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jak byście byli trochę ogarnięci to byście wiedzieli że takie lampy potrzebują się wystudzicić, jest to normalnym zjawiskiem. A nie jakieś teorie że masz jakieś urządzenia w ręku, czy prądu braknie w elektrowni (haha to było już wgl komiczne) Lampy sodowe tak już mają.

Opublikowano

Ja chodzę obok każdej lampy i się po kolei gaszą, a jak odejdę to zapalają.

Mam tak co noc, w dzień się zapalają. Tylko, że później nie gaszą.

Ktoś wie o co chodzi ?

Może nas nie lubią?

@up studzą się zawsze kiedy koło nich przejdę?

Może wykorzystam to i będę w nocy trollować ludzi chodząc tam i z powrotem a lampy niczym na dyskotece napierdalać po balkonach będą? :P

graphic.png

Opublikowano

Powiedz mi z czego ta lampa jest zbudowana, znaczy sprawdź sobie i potem spróbuj dalej trolować tym że dzięki tobie lampy gasną. Nagraj filmik, wtedy bd można pogadać...

Opublikowano

Ja jak przechodzę obok lampy to gaśnie, jak idę dalej zapala się.

I tak z każdą lampą.

Tez tak mam. To troche irytujace bo inni tak nie maja. xD
1367580920-U384748.png
Opublikowano

Troll? Wystarczy wpisać w google "Gasnące latarnie" bądź "Gasnące lampy uliczne" i wybrać pierwszy link.

Jednak nie tylko ja tak mam :>

graphic.png

Opublikowano

Też tak mam dochodzę do lampy - gaśnie, jestem już daleko - zaświeca się. Dziwne to jest.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Troll? Wystarczy wpisać w google "Gasnące latarnie" bądź "Gasnące lampy uliczne" i wybrać pierwszy link.

Jednak nie tylko ja tak mam :>

Pierwsza strona w google.

Proponuję ciekawy artykuł poświęcony fenomenowi gasnących latarń. 

GASNĄCE LATARNIE - FENOMEN SLI

"Około pięć lat temu zorientowałem się, że gdy nocą przejeżdżam pod latarniami te gasną. Wydarza się to często i zdaje się, że dalej tak będzie. Przyprawia mnie to o dreszcze. Gdyby zdarzyło się to raz albo sporadycznie, to nie byłoby tematu, ale ma to miejsce raz czy dwa razy w tygodniu. Czy wiąże się to z elektroniką, czy też mam do czynienia z czymś bardziej tajemniczym?" 

Zjawisko to jest znane jako street lamp interference (interferencja lampy ulicznej) SLI, i prawdopodobnie ma charakter psychiczny, co stało się od niedawna obiektem badań. Jak większość zjawisk tego rodzaju, informacje o nich pochodzą prawie wyłącznie z opowiadań, jakich wiele ja również otrzymuję od czytelników. Zwykle osoba, która doświadczyła tego zjawiska - zwana Sliderem - twierdzi, że światło zapaliło się, albo zgasło, kiedy przechodziła lub przejeżdżała pod latarnią. Oczywiście coś takiego może zdarzyć się przypadkowo, gdy latarnia jest uszkodzona (z pewnością czasami ci się to zdarza), ale slidersi twierdzą, że w ich przypadku występuje pewna prawidłowość. Chociaż nie zdarza się to w przypadku wszystkich latarni, to wspomniane zjawisko występuje wystarczająco często, aby ludzie ci stwierdzili, że dzieje się coś dziwnego. 

Bardzo często slidersi twierdzą, że mają skłonności do wywierania dziwnego efektu na urządzenia elektroniczne. W listach, które otrzymują, twierdzą oni, że:
Urządzenia takie jak lampy czy telewizory włączają sie i wyłączają, mimo ze nie są dotykane.
Żarówki ciągle pękają, gdy slider chce je wkręcić lub wykręcić.
Samoistnie zmienia się głośność w telewizorach, radioodbiornikach i odtwarzaczach CD.
Zatrzymują się zegarki.
W obecności slidera samoistnie uruchamiają się zabawki elektroniczne.
Posiadane przez slidera karty kredytowe i inne karty elektroniczne uszkadzają się lub wyczyszczają.

Przyczyny

Bez naukowych badań wszelkie próby wskazania przyczyn występowania SLI pozostają zwykłymi domysłami. Problem z takimi badaniami, podobnie jak w przypadku wielu form zjawisk psychicznych, polega na tym, że bardzo trudno odtworzyć je w laboratorium. Powstają one spontanicznie, bez świadomej intencji slidera. Rzeczywiście, slider poddany testowi zwykle nie potrafi wywołać pożądanego efektu. Racjonalne wyjaśnienie tego zjawiska, o ile jest ono prawdziwe, może wiązać się z elektronicznymi impulsami w mózgu. Wszystkie nasze myśli i ruchy są efektem wyprodukowanych w mózgu impulsów. Dotąd wiemy, że impulsy mózgowe oddziaływają na indywidualny organizm, ale jest możliwe, że mają one wpływ na to, co znajduje się poza nim, jak coś w rodzaju zdalnego sterowania. Wyniki badań przeprowadzonych w laboratorium Princeton Engineering Anomalies Research (PEAR) wskazują na to, ze podświadomość może oddziaływać na urządzenia elektroniczne. Badani byli w stanie oddziaływać losowo na komputer częściej niż gdyby chodziło o zwykły przypadek. Badania te, oraz badania prowadzone w innych laboratoriach na świecie, zaczęły wskazywać, metodą naukową, na realność istnienia takich zjawisk psychicznych jak ESP, telekineza i być może wkrótce SLI.

Mimo, że zjawisko SLI nie jest wywoływane świadomie, to niektórzy slidersi twierdzą, że gdy miało ono miejsce to znajdowali się w stanie ogromnego pobudzenia emocjonalnego. Gniew czy stres są często podawane jako "przyczyna". Slider Debbie Wolf, brytyjski barman powiedział: "Ma to miejsce wówczas, gdy jestem czymś zestresowany, nie całkowicie zdołowany, ale gdy coś mnie przygniata, gdy o czymś intensywnie myślę - wówczas to się dzieje"."Ta ale kur***wa w labo nie potrafisz tego odtworzyć...."

Czy to wszystko może być jedynie przypadkiem? David Barlow, absolwent fizyki i astrofizyki podejrzewa, że wystepowanie tego fenomenu można łączyć z ludźmi, którzy widzą wzory w "przypadkowym bałaganie". "To mało prawdopodobne, że światlo zapala się samo, gdy przechodzimy obok" - mówi. - "Jesteśmy w szoku, gdy tak się dzieje. Kiedy powtórzy się to kilka razy pod rząd, wydaje się nam, ze mamy do czynienia z jakimś dziwnym zjawiskiem". 

tłum. Tomasz Czerka paranormalnosc.blogspot.com
źródło: paranormal.about.com 

Ten artykuł nie trzyma się kupy i został stworzony na potrzeby jakiegoś gównianego serwisu typu niewiarygodne.pl

Opublikowano

Przypadek i wasze wyobrażenia i wyolbrzymianie, po prostu przypadek i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...