Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Dobrego VPS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc jak w temacie szukam dobrego hostingu VPS. Myślałem o craftshell.pl, ale nie za bardzo się na tym znam ;/ Przydałby się ktoś kto zrobiłby mi prosty panel xD. Podawajcie jakie najlepsze i najtańsze. Chce mieć co najmniej 4gb RAM'u.

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

@up

Jest tam panel? Bo ja tak troszkę nie ogarniam przez te putty xD

//EDIT
Tam za 8Gb RAM'u 109zł...

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

VPS nie posiada żadnego panelu, bo to VPS. Jak chcesz panel to hosting/dedyk

Z dedyka polecam OVH

Z hostingu Slotex.pl

Z VPS UltimaHost - chyba najlepszy VPS

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeśli nie znasz się na konfiguracji serwerów vps/dedykowanych możesz korzystać z gotowych rozwiązań.

Sprawdź ofertę fiberhost.pl oferujemy

- darmowy itemshop

- rozbudowany panel

- niskie ceny, slot już od 1.49 PLN

Opublikowano

Ultimahost - tani nie znaczy dobry częste awarie, słaba wydajność, przy opcji 8GB max 40 graczy i lagi jak cholera, słaby procesor i wirtualizacja Open.. odradzam.

Jeśli szukasz VPSa , to tylko wirtualizacja XEN lub KV ... niestety są droższe a więc najrozsądniejszym wyborem będzie dedyk na ovh , kimsufi nie sa takie drogie a maszyne masz tylko dla siebie, co do konfiguracji to tak jak i na dedyku tak i na vps-ie musisz robić wszystko sam, w panelu możesz jedynie przeinstalować dystrybucję czy zrestartować serwer , podejrzeć statystyki i to wszystko.

I pamiętaj że nigdy hosting nie będzie wydajniejszy niż dedyk nawet gdy będzie z mniejszymi parametrami to i tak Twoja maszyna pociągnie więcej bo pracuje tylko dla Ciebie a nie na 100 innych jeszcze kontach.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

UltimaHost polecam. ;)

Za 55zł masz 8GB RAM! :)

Troszkę mniej 4GB. Jest jeszcze Serv4Web.

55zł

za pierwszy okres rozliczeniowy, co oznacza że po pierwszym zamówieniu płacisz normalnie 109zł. Inna sprawa, że jeżeli przeczytał byś regulamin tej promocji:

W przypadku skorzystania z oferty promocyjnej nie ma możliwości uruchamiania na VPS serwerów gier.

Ultimahost - tani nie znaczy dobry częste awarie, słaba wydajność, przy opcji 8GB max 40 graczy i lagi jak cholera, słaby procesor i wirtualizacja Open.. odradzam.

Jeśli szukasz VPSa , to tylko wirtualizacja XEN lub KV ... niestety są droższe a więc najrozsądniejszym wyborem będzie dedyk na ovh , kimsufi nie sa takie drogie a maszyne masz tylko dla siebie, co do konfiguracji to tak jak i na dedyku tak i na vps-ie musisz robić wszystko sam, w panelu możesz jedynie przeinstalować dystrybucję czy zrestartować serwer , podejrzeć statystyki i to wszystko.

I pamiętaj że nigdy hosting nie będzie wydajniejszy niż dedyk nawet gdy będzie z mniejszymi parametrami to i tak Twoja maszyna pociągnie więcej bo pracuje tylko dla Ciebie a nie na 100 innych jeszcze kontach.

Wirtualizacja OpenVZ wcale nie jest taka zła. Pod warunkiem że umie się z niej korzystać. A kimsyfy to najgorsze gówno z serwerów dedykowanych. Może i tanie, ale badziewne.

PS. Mój VPS z 3GB ramu bez problemu ciągnie 40 slotów. Co firma to firma. ;)

Od siebie mogę polecić 2 firmy: jedną tanią i dobrą, drugą droższą i jeszcze lepszą. :) Zgłoś się na PW jeżeli ciągle szukasz, mogę ci też pomóc w wgraniu minecrafta na serwer.

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Opublikowano

hmmm ceny (jak na mój budżet) są dość wysokie. Chyba pozostanę przy CraftShell'u. Jest może ktoś kto ogarnąłby jakiś panel WWW?

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

craftshell.pl Nie wiem czy dobre ale zapowiada się ok

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Craftshell.pl najlepszy i najtańszy :) Sam miałem tam serwer i 0 problemów Polecam!

Opublikowano

ovh.pl ma bardzo ciekawa oferte oraz ceny takze przystepne

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...