Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]gra hamachi z kolegą, bardzo nietypowy problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Posiadam z kolegą tę samą wersję launchera FTB, wszystko ładnie pięknie, kolega rozpoczyna grę, udostępnia przez lan gdyż jesteśmy połączeni przez hamachi, ja się przyłączam i tu zaczynają się cuda. Otóż kolega widzi tylko moją postać, która się nie rusza, ja widzę postać kolegi która się nie rusza, a tak naprawdę wykonujemy różne czynności :( Ja np. mogłem kopać, niszczyć kostki ale nie mogłem zebrać wykopanego materiału. Ogólnie jest tak, jakbym był duchem na jego serwerze, robię coś a on tego nie widzi i na odwrót... Próbowałem ze zwykłą wersją minecrafta i identyczny problem, więc nie o wersję gry tu chodzi. Obaj mamy najnowszą javę. Proszę o pomoc, jak to naprawić ? Już od 3 dni się męczymy z tą grą :/

Opublikowano

Też to mam.

@Up:

Za słabe łącze internetowe? Co ty gadasz? Wszystko chodzi płynnie, wylatuje itd, ale nie mogą nic zebrać...

Myśl, a nie nabijaj posty.

@topic:

Lan jest bardzo niedopracowany. Z kumplami mieliśmy to samo, każdy próbował tworzyć lan i się wchodziło, a były te same problemy.

Mojang ma bardzo duże zaległości co do sieci lan. Do mnie to się nawet nie da wbić.

Odpuść sobie. Może zrób serwer hamachi, ewentualnie kup sobie dedyka lub na hoście postaw serwer.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wedlug mnie są to poprostu "lagi" , Macie zasłabe łącze internetowe

Oni korzystają z pełnej prędkości 100 mb/s. To jest tak jakbyś grał na lanie.

Sądzę, że macie tunel pośredni. Zalecam użyć innego programu, bo wg mnie Hamachi to g***o.

Dotychczas używałem Easy VPN, który możecie ściągać stąd:

Musicie się tam zarejestrować. Może się to wydawać głupie, ale warto poświęcić trochę czasu na rejestracje.

Jeżeli problem nie zostanie rozwiązany napiszcie.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odzew, wieczorem postaram się odpowiedzieć czy udało się nam z tym programem. Nasze łącza internetowe szału nie robią, ale mamy 2 i 4Mb/s z pingami ~80ms. Z innymi grami nie ma problemu. Co do serwera, to mam takowy dla ftb ale po uruchomieniu nie widzę go w MC. W każdym razie stwarza on trochę trudności. Postaram się użyć tego Comodo EasyVPN, może pomoże. Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie ! :)

Opublikowano

A czy nie lepiej miac serwer dedykowany ? 17,23 z sms za 364 MB RAM ( Bo grasz z kolegą) ja mam taki, 7 slotów (Narazie) na www.pixelteam.net

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

nie za mało tego ramu na serwie ? To działa na zasadzie, że wrzucam swoją wersję gry na tego serwa, ona jest tam odpalona i ja tylko się przyłączam ? Jeśli byłbyś na tyle miły, to pozwól mi sprawdzić czy mogę się przyłączyć bo nie wiem czy to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto, gdyż nie znam źródła problemu :/

Opublikowano

Zrob serwer bukkit . Nie probowalem na lan ale napewno sa wieksze lagi . Do tego serwera mozesz zainstalowac pkuginy : nolag,petwaks ( tez zmniejsza lagi )

:D Na wesoło ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...