Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pozycje

SuchCio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zdałem sobie sprawe ,że jungle jednak troche mnie nudzi. Chcialem zmienić swoją pozycje i myślalem o botcie i midzie. Wydaje mi się ,że na midzie czuję się najlepiej, ale praktycznie zadnej druzyny nie znajde (mid najpopularniejsza pozycja). Gra supportem jest calkiem spoko, ale gdy ma sie na linii adc ,który nie potrafi tego wykorzystać to bezsensu. Granie adc to samo, przez co bardzo zniechęcilem sie graniem na bocie, przez "botów" . Pisze to by sie was poradzić co powinienem zrobić. Nie moge stwierdzić jak dobrze radze sobie na supporcie i adc, gdyż nie mialem żadnej "normalnej" (Z silver V normalna gra to chyba zbyt wiele o co prosze ;d, tym bardziej na SoloQ) gry tam rozegranej. Wy też mieliście problem z wybraniem pozycji ? Myśle ,że jakiegos rodzaju treningi mogłyby pomoc "wybrania" pozycji. Nie chce pisać w temacie z szukaniem drużyny rankingowej ,gdyż poprostu to nie ma sensu. Szansa ,że ktoś ci odpisze jest jak 1 na 1000 . Hm?

Opublikowano

Graj supportem, na tym elo nikt nie chce grać supportem, pickują tacy z przymusu i potem przegrywają bota bo nie wiedzą jak na kogo grać. Poza tym niektóre suppory dają dużo funu z gry, np, Blitz, Thresh, Lulu, Sona. Wygranie bota zależy głównie od Supporta. Mida nie ma po co mainować, za dużo osób chce na niego iść, dostaniesz go raz na 10 gier chyba że masz firstpicka.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Graj suppami tak jak up napisał.Wymainujesz kilku supportów i serio będziesz kerował bota.Nunu dobry do takich akcji, nawet jak przegracie bota to później jest szansa zniszczyc team fight bo ulti;)

Blitz może grabnąc po kolei i w 5 wyrąbiecie ich po kolei, thresh też ma przyciagniecie i dobre ulti, sona + mf mocne połączenie, jak obie jebną ulti na 6lvlu to bite double dla mf.Leona + cait dosyć fajnie sobie radzą.Na 6 lvlu można łatwo skasować supporta albo adc bo leona sra stunami, mając w przeciwnym sone albo nieogarniętą sorake masz dosłownie free kille

Opublikowano

W tych czasach ciężko na soloq o dobrego suporta.Teraz wchodząc do lobby każdy bije się o mida , jak to się kończy to każdy wie więc ogarniety suport to ponad połowa sukcesu do wygrania bota a co za tym idzie gry.Sam nie raz adc i tylko czekam aż mój suport czy tu grabnie czy rzuci stuna a ja tylko parę hitów jakiś skill i wypada frag.

khazixbyc_nhexhpe.png

Opublikowano

Nie idź na bota, jeśli nie wyczułeś tej linii to szkoda czasu. Wepchnij się na mida, tylko ostro potrenuj bo trochę głupio wygląda kiedy ktoś się wpycha a potem to przegrywa. Jeśli dotąd lubiłeś jungle a chcesz się przenieść na mida to najlepiej poćwicz Dianą, ostro daje radę w obu tych miejscach więc gdyby przez 2-3 gierki mid ci się znudził możesz spróbować kolejne junglą.

Co do samych porad jak dostać się na mida?

• był tu gdzieś bot który instant mówił na chacie zaklepując linię
  • na Ruskim midderów jest nieco mniej, oczywiście mówiąc stosunkowo do eune czy euw
  • jeśli nic nie wypali staraj się przekonywać, że to ty powinieneś mieć mida, ja uciekałem się do znanych tricków "z pizzą rodzinną", "z platyną" i radziej "mid or feed", mimo braku skilla LP idzie na przód xDD
Opublikowano

Nie idź na bota, jeśli nie wyczułeś tej linii to szkoda czasu. Wepchnij się na mida, tylko ostro potrenuj bo trochę głupio wygląda kiedy ktoś się wpycha a potem to przegrywa. Jeśli dotąd lubiłeś jungle a chcesz się przenieść na mida to najlepiej poćwicz Dianą, ostro daje radę w obu tych miejscach więc gdyby przez 2-3 gierki mid ci się znudził możesz spróbować kolejne junglą.

Co do samych porad jak dostać się na mida?

• był tu gdzieś bot który instant mówił na chacie zaklepując linię
  • na Ruskim midderów jest nieco mniej, oczywiście mówiąc stosunkowo do eune czy euw
  • jeśli nic nie wypali staraj się przekonywać, że to ty powinieneś mieć mida, ja uciekałem się do znanych tricków "z pizzą rodzinną", "z platyną" i radziej "mid or feed", mimo braku skilla LP idzie na przód xDD

• Takiie cos to sie sprawdza na silverze.W goldzie+ jak po prostu nie umiesz dobrze grać na midzie to cie jungler wpierdoli razem w miderem.
Opublikowano

Ja gram supportami i sobie chwalę. Osobiście twierdzę, że nic tak nie przegrywa gry, jak słaby support i tak jej nie wygrywa jak mocny.

Jeżeli jesteś w stanie tym Threshem lub Blitzem dobrze ściągać wrogów - to Twój adc ma jakieś kille. Skoro jungler widzi, że Ty tym blitzem/Threshem dobrze ściągasz, to z chęcią przyjdzie ci na ganka i znowu jakiś kill się wywiąże. Zniszczony bot = wzrost morali dla Twojej drużyny i spadek u przeciwnej - może nawet rozpocznie się u nich tzw. shitstorm. Dobre wardowanie daje okazje. Zwardowane wrogie blue może dać możliwość skradzenia go tuż sprzed nosa wroga, danie warda midowi ubezpiecza go od ganku z dolnej linii a w late spamowanie 10 wardów co powrót daje kontrolę mapy jak się patrzy (na silver V mało osób myśli o kupnie oracla).

Trzeba po prostu pozytywnie podejść do tej sprawy bycia supportem. Jeżeli pickujesz go "z musu" to nic Ci z tej gry nie wyjdzie bo będziesz grał byle jak pomimo, że chciałbyś się starać (syndrom podświadomej niechęci do supportowania). Wybór dobrych aur da przewagę Twojej drużynie:

-ADC dostaje po pupie lub 3 AD w drużynie - kup im Herald Zeak's

-Nakarmiony AP wroga lub wielu AP - Bulwark

-Kompozycja SplitPush - kupujesz Sztandar
-Mało mobilny team sojuszników - Shurelia

-Mobilny wrogi team - Duszki
-Wrogi team to kompozycja AoE - Locket
-Wielu AP w drużynie - Wota(tak tak - to przedmiot także dla supportów)

- bez względu na okoliczności: wardy lololollolol i wiecej wardów

To takie podstawowe wykorzystanie przedmiotów na tym poziomie, potem można bawić się w efektywne mixowanie ich z innymi ale ogólnie co do sytuacji to 2 itemki supportowi wystarczą w zupełności - resztę należy przeznaczyć na wardy. Chyba że gramy np. Tariciem i jesteśmy jedynymi tankami w drużynie - fakt: wtedy trzeba sięgnąć po coś z wyższej półki.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Wielkie dzięki wszystkich za te rady, napewno w jakiś sposób z nich skorzystam. Zaczne supportować ,ale raczej postawie na pozycja do Ranked team. Nie znam narazie zadnego adc z którym mógłbym grać DUOQ. Z mida raczej rezygnować nie będę i będę w każdym możliwym momencie w SOLOQ z niego korzystać. A jeśli już spp na soloq to przy braku komunikacji z adcarry będę go karać poprzez branie lux lub nide. (kill steal). To napewno wykeruje niczym mid :)

PS: Zagralem dzisiaj normala i zostalem wyzwany ze feeduje :(. Leona 0/9/25.

Opublikowano

@up najlepsze słowa to jak najszybsze napisanie czegoś w stylu "I Mid" :D

Czemu nikt nie mówi o topie ? Tą linią też można bardzo łatwo carrować gry, bierzesz takiego Jaxa albo Renektona i powinieneś mieć wygranego topa, bo te postacie niszczą przeciwników (oczywiście jeśli ogarniasz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...