Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PoE] Jak zmienić ustawienia graficzne na LOW!

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jak wiadomo aktualnie gra jest w Open Becie, a jak zapowiedzieli twórcy dopiero w finalnej wersji możemy spodziewać się dobrej optymalizacji gry. Oczywiście aktualnie tracą na tym graczy, gdyż na gorszych sprzętach np. laptopach gra się przycina, szczególnie w Party z Witch'em. Poszukałem trochę w plikach i znalazłem sposób, dzięki któremu zmieniamy ustawienia na LOW. Obecnie w ustawieniach jest tylko Medium oraz High.
Przejdźmy do rzeczy, postępujcie wg. podanych kroków, by zmienić ustawienia na Low.

1. Wchodzimy w moje dokumenty, a następnie do folderu My Games.
2. Następnie wchodzimy w folder Path of Exile.
3. Będzie tam pare plików, jednakże otwieramy plik pod nazwą "production_Config" w notatniku.
4. Szukamy takich linijek jak:

• texture_filtering=1
  • texture_quality= 1
Aktualnie po "=" możecie mieć 1(ustawienia High) oraz 2(ustawienia Medium).
W celu zmiany ustawień na low wpisujemy tam po znaku "=" liczbę 3!

Teraz wystarczy, że zapiszecie zmiany w tym notatniku, włączycie grę i już zobaczycie efekty.
Grafika na tych ustawieniach jest dość słaba, powiedziałbym, że nawet bardzo, jednakże jeśli ktoś bardzo pragnie grać to i z taką grafiką zaczerpnie przyjemności z grania w Path of Exile. Jak już na początku wspomniałem optymalizacja gry jeszcze będzie polepszana, więc granie na takich ustawieniach graficznych nie będzie dla Was wieczne! ;)

To by było na tyle, mam nadzieję, że poradnik się przyda.
Spodobało się ? daj lajka!

Pozdrawiam, Strup3k.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Z tego co sie orientuje mozna ustawic takze quality na 5.Gra sie wtedy "kwadratami" ale na slabe kompy moze sie przydac

Nie da się, próbowałem na 4 i 5 to jest tak samo jak na 3. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [PoE] Jak zmienić ustawienia graficzne na LOW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...