Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać ciężka do skontrowania na midzie

Maciolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Szukam postaci ciężkiej do skontrowania na midzie, a jednocześnie zdolnej zdominować linie, outfarmić przeciwnika i ewentualnie jakiś gank. Ogólnie lubię mobilne postacie, ale nie wezmę katariny, akali albo talona na first picka na rankedzie, co się bardzo często zdarza nawet jak gram soloQ. Siedzę w elo hell (silver 3), ale nie chcę żeby jakiś chociaż trochę ogarnięty gracz mnie skontrował banalnie, a na midzie potrafię wykerować grę. Wiem, że większość osób tam nie wie co to kontry, ale z reguły chociaż trochę ogarnięci ludzie pchają się na solo lane'a więc wolę nie ryzykować. Myślałem nad zedem, albo dianą. Zeda raczej nikt nie będzie potrafił skontrować na tak niskim elo, a diana to perfidny tank, który przeżyje wiele + mobilność. Z mniej mobilnych rozważam również swaina i malzahara. Swain z łezką to magia, kumpel na rankedzie drużynowym ze mną wbił quadrę, ale nie jest to tak mobilna postać, a na tym mi jednak zależy. Po prostu odpowiada mi styl gry mobilny. Malzahar za to niekontrowalny według niektórych. Grałem przeciw ogarniętemu Malzie, zniszczył mnie wszystkim. Ganki też ma dobre. Jeśli ktoś grał tymi postaciami i może się podzielić wiedzą którymi najłatwiej wykerować na elo hell byłbym wdzięczny za radę.

Opublikowano

Talon trudny do kontry, a jeszcze większy problem jest z Zedem, mym skromnym zdaniem Zed bardziej Ci przypasuje do gustu, poprzez energie, moblilność z cieniami, shuriken, slow, ogrom dmg z ulta, dobre gangi, polecam.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Zed dostanie nerfa, najlepszą mobilną postacią jest Diana. Jeżeli twój dżungler będzie taki uprzejmy, że odda Ci 2 blue, mid jest już twój.

Nawet jeżeli nafeedujesz w early, late masz nieziemskie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Bardziej myślę nad Zedem. Talona posiadam i nie jest aż tak różowo na rankedach. Przed chwilą grałem, picknąłem Talona i niestety nadziałem się na ogarniętego Morde. Jego tarcza w early pochłaniała połowę mojego bursta. Lee sinem też można go skontrować, chociaż jeszcze się nie spotkałem, ale człowiek musi być naprawdę idiotą, żeby na Talona picknąć jakiegoś papierowego ap castera więc raczej odpada. Wszyscy wiedzą, że Talon to antymag więc będą kombinować. Dianą nigdy nie grałem, ale uwielbiam Akali (często banowaną niestety) więc powinna mi pasować.

Opublikowano

A ja Ci polecam twisted fate możesz nim albo się totalnie nafeedować albo zlamić całą grę ale jak go ogarniesz to to pierwsze. Dlaczego go cieżko skontrować ? Jego jokery są dość silne jeśli maxujemy je pierwsze. Do tego skill z wyborem karty stun, odnowienie many ( z racji tego możemy długo wytrzymać bez powrotu ) i czerwona karta zwiększająca DMG ( działa na wieżę ) ulti jest także dobre do ganków możesz dzięki temu ułatwić życie junglerowi.

Opublikowano

Ja polecam Leblanc :

+nie ma na nią kontry

+odskok/doskok

+dmg w early kosmiczne :D

+slow

+stun

-w late praktycznie do niczego

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie da sie skontrowac na midzie Anivii, jednak ta postac ma najmniej hp w LoLu na start i bardzo ciezko ja ogarnac.

Zed dostal malego nerfa na cien i faktycznie, ciezko go skontrowac, ale jest on AD i jezeli na innych liniach beda full ad (jak to czesto bywa) to trzeba przebicia troche skonstruowac, co jest dodatkowo wydana kasa.

LB nie polecam, bo w late gamie nic nie robi.

Diane mam i na midzie spisuje sie, ale dopiero po 6... Jak masz ciezka linie to na poczatek budujesz Abyssal sceper. Ogolnie polecam.

Kassadin jest zajebiscie oporowym miderem, kontruje prawie wszystko na midzie, ale jak trafi na jakiegos Fizza , albo Cho to ma pograne.

Kazda postac ma jakies + i - , ale mysle ze na tego mida polecam Ci Diane, bo ma genialne ganki po 6. :)

Opublikowano

Leblanc to kupa w late, grałem u kumpla. Leblanc 20/5 przegrać grę może luźno. Teamu nie wykeruje. Tf ciężki do ogarnięcia, ganki op, ale nie potrafię nim grać, niestety. Chyba najlepszym wyjściem dla mnie będzie Diana.

Opublikowano

Swain / Kennen / Heimerdinger / Malzahar sąto postacie bardzo dobre i mocne a zarazem bardzo żadko pickowane banowane więc niektózy nie wiedzą jak je contrować

xmMfHrm.png
Opublikowano

Polecam kassadina,

+ flash + ult = ucieczka gwarantowana

+ mocny dmg z q

- czasem ciężko nastackować e (obok postaci musi być użyte 6 skili, co przy np. teemo jest dość ciężkie)

82832231014459106085.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...