Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

Suviaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mógłby ktoś złożyc komputer za ok 3000zl? sama buda.

Chcialbym zeby mial procesor i5 2500k poniewaz bedzie O/C

PS:Juz mi ktos na forum skladal i bardzo dobrze dziala

@edit

Komputer bedzie do gier , prosze mi nie mowic zebym poczekal na nowa generacje procesorow poniewaz chce kupic komputer na dniach

Najlepiej jakby byl na morele

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73500&s=48565&s=54407&s=58719&s=56713&s=61601&s=76503&s=74072&s=63363

Na morele znów przestałą mi się podobać cena 2500k...

Jak nie może o tyle wykroczyć, to pisz, zmodyfikuję.

Wolisz cooler CPU czy dodatkowe 4GB RAM ?

@Dlatego nie ogarniam morele...

Na dodatek dziwnie mi laguje ;f

Opublikowano

Na morele znów przestałą mi się podobać cena 2500k..

Za to tam 3570k w jego cenie tak idąc offtopem

Na techplanet brak WDC Blue ? Te barracudy są znacznie wolniejsze (paczałem na testy)

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73500&s=48565&s=54407&s=58719&s=56713&s=61601&s=76503&s=74072&s=63363

Na morele znów przestałą mi się podobać cena 2500k...

Jak nie może o tyle wykroczyć, to pisz, zmodyfikuję.

Wolisz cooler CPU czy dodatkowe 4GB RAM ?

@Dlatego nie ogarniam morele...

Na dodatek dziwnie mi laguje ;f

ja bym nie oszczędzał tak na płycie głównej, co ci z czego przyjdzie jak lipna płyta?

zamienił bym na Asus M5A99X EVO R2.0 AMD990X s.AM3+.

Kingston 8GB DDR3-1600 Non-ECC CL11 KVR16N11/8.

@topic

napisz do mnie jutro, koło 16.

Opublikowano

ja bym nie oszczędzał tak na płycie głównej, co ci z czego przyjdzie jak lipna płyta?

zamienił bym na Asus M5A99X EVO R2.0 AMD990X s.AM3+.

Kingston 8GB DDR3-1600 Non-ECC CL11 KVR16N11/8.

@topic

napisz do mnie jutro, koło 16.

Wciskajmy kloca pod 1155 do AM3+.... ciekawe co się pierwsze rozwali, procek czy MOBO ? :DD

MOBO jest przeciętne, ale wystarczające.

Opublikowano

Człowieku co ty mówisz.... To jest dobra płyta, robi się na niej dobre OC. Poza tym to co ty podałeś to jakieś dziwne coś co jest na socket AM3... Poza tym jak można kupować RAM 1600MHz z CL11? Rozumiem, 2133, 2400MHz z CL11, ale nie 1600...

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

pamięć podałem złą.

ale powodzenia życzę na kupowaniu średniej klasy płyty pod lepszymi podzespołami.

a co ja wiem :)

wszystko wyjdzie w praniu.

Opublikowano

pamięć podałem złą.

ale powodzenia życzę na kupowaniu średniej klasy płyty pod lepszymi podzespołami.

a co ja wiem :)

wszystko wyjdzie w praniu.

Powodzenia we wkładaniu procesora, pod tą płytę, co podałeś.

Nic nie wyjdzie w praniu, bo to jest najpopularniejszy MOBas pod 2500k ze względu na niską cenę i niezłe możliwości O/C.

Opublikowano

@up

niską cenę?

to po co taki procek? jeżeli ktoś chce szybki komputer, i kupuję dobry procek pod lipną płytę, proszę się

bo tu nawet logiki nie ma.

Opublikowano

Jesteś taki no... wiesz. Idę się pociąć

Koledzy podali fajne podzespoły do gry w FHD i Ultra a ty się jeszcze kłócisz.

To weź se ale nie płacz potem że coś ci nie działa.(Bo raczej nie będzie)

graphic.png

Opublikowano

Skończ głosić herezję bo już zacząłeś każdego irytować.

Czyli twoim zdaniem lepiej i5 pod LGA1155 wsadzać na AM3+ młotkiem ? Po za tym na tej mobo osiągnie raczej max OC dla 2500k bez wyłączania rdzeni.

Koniec spamu, bo chłopak jeszcze wejdzie i z wrażenia wyjdzie

Opublikowano

@up

niską cenę?

to po co taki procek? jeżeli ktoś chce szybki komputer, i kupuję dobry procek pod lipną płytę, proszę się

bo tu nawet logiki nie ma.

To nie jest socket 2011, aby kupować MOBO w cenie CPU :DD

Przecież logiczne jest, że mniej wydaje się na płytę główną, nie procesor.

Mpower + 2500k ? :E

Poza tym Intel aż tak się grzeje, dlatego sekcja nie musi być strasznie mocarna ani rewelacyjnie chłodzona.

Opublikowano

Masz 2 zestawy od nas:

http://www.morele.net/inventory/info/nkNlja/

Wydajnościowo praktycznie to samo, w moim masz podzespoły pod kolor i 8Gb RAM a w jego procesor pod większe OC

Opublikowano

Pod O/C bierz mój zestaw, na tej płycie powyżej 4,5ghz bez problemów wyrobisz, o ile sam procek na to pozwoli.

@UP No nie to samo, nie ma co równać SB 4,5ghz+ do Ivy 4,0ghz. W grach zauważy różnicę, głównie w MIN FPS

Opublikowano

Skończ głosić herezję bo już zacząłeś każdego irytować.

Czyli twoim zdaniem lepiej i5 pod LGA1155 wsadzać na AM3+ młotkiem ? Po za tym na tej mobo osiągnie raczej max OC dla 2500k bez wyłączania rdzeni.

Koniec spamu, bo chłopak jeszcze wejdzie i z wrażenia wyjdzie

nie lepiej podałem przykład tylko,

btw.

ogólnie nie mam nic do płytki bo nie jest zła jak za tą cenę, ale pod te podzespoły jest za słaba.

dobra jak uważacie.

Płyta główna ma znaczenie nie tylko w stabilności ale i wydajności.(nawet łatwo to zobaczyć na 3d mark'u)

dobra nie kłócę się, ale przetestujcie sobie to zobaczycie, spytajcie się porządnego "informatyka" co składa komputery nie jakiegoś "idiotę" to powie wam.Mi jedynie chodzi aby pomóc a wy pomnie cały czas jedziecie + dostałem warna, hehe niby za spama no ale spoko.

Opublikowano

nie lepiej podałem przykład tylko,

btw.

ogólnie nie mam nic do płytki bo nie jest zła jak za tą cenę, ale pod te podzespoły jest za słaba.

dobra jak uważacie.

Płyta główna ma znaczenie nie tylko w stabilności ale i wydajności.(nawet łatwo to zobaczyć na 3d mark'u)

dobra nie kłócę się, ale przetestujcie sobie to zobaczycie, spytajcie się porządnego "informatyka" co składa komputery nie jakiegoś "idiotę" to powie wam.Mi jedynie chodzi aby pomóc a wy pomnie cały czas jedziecie + dostałem warna, hehe niby za spama no ale spoko.

Już Ci podałem przecież przykład... JAK MYŚLISZ, DLACZEGO 80% osób biorących 2500k bez zastanawiania kupuje Aszrota Pro3 (B3) ? Bo może nieźle wykręcić proca dokładając kasę do czegoś innego >.<

Co do wydajności płyty głównej...

Porządny informatyk - w budżecie 3.000zł będzie doradzał Sabertootha+2500k i zamiast 7950 zwykłe 7870. Gdzie tu logika ?

Opublikowano

@up

Saber jest bardzo dobrą płytą... Jest calutka chłodzona więc, proszę jej nie obrazac.

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...