Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Opisy funkcji, trybów gry

KrisNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aces2013-04-2918-33-3uacg8.jpg

Na czerwono:

• Tryby gry - tam znajdziemy bitwy niestandardowe, turnieje i wojnę światową (wiem, dziwnie to brzmi) a także misje i samouczek;
  • Menu - sterowanie, ustawienia, encyklopedia, rankingi i inne;
  • Lista znajomych;
  • Czat - rozmowy z graczami na serwerze;
  • Skrzynka na wiadomości - informacje o osiągnięciach, raporty o bitwach i inne;
  • Nasz profil;
  • Srebrne lwy - waluta która dostajemy za trafienia, zestrzelania itp, możemy kupować za nią m.in. samoloty;
  • Złote orły - za tą walutę kupimy specjalne przedmioty (trzeba ją kupić za prawdziwe pieniądze, a także dostajemy za samouczki);
  • Premium - zwiększa m.in. otrzymywane PD, lwy itp.;
  • Sklep - tu możemy kupić orły, wymienić je na lwy a także kupić różne zestawy i zamienić PD;
  • Badania - w tej zakładce możemy kupić samoloty i w przyszłości czołgi oraz (pewnie) statki;
  • Automatyczna naprawa wszystkich samolotów po bitwie;
  • Automatyczne uzupełnianie zapasów po bitwie;
  • Lotnictwo - czyli samoloty;
  • Armia - będą tu czołgi
  • Flota - myślę, że tu będą okręty wojenne;
  • Do boju! - chyba nie muszę tłumaczyć :);
  • Wybór frakcji;
  • Zwerbuj załogę <cena> - możemy zwerbować załogę pod nowy samolot;

Na żółto:

• Hangar - nasz samolot z informacjami lotem testowym
  • Lot testowy - lot bez zasad, możliwy wybór uzbrojenia, ograniczenia amunicji i paliwa i inne;
  • Zmiana samolotu - możemy wybrać samolot;
  • Widok załogi - możemy podszkolić naszą załogę samolotu punktami PD załogi;
  • Uzbrojenie - możemy kupić, zastosować uzbrojenie i ulepszenia;

W samej grze:

aces2013-04-3016-42-0iikbj.jpg

• FPS - aktualna liczba klatek na sekundę;
  • THR - moc silnik (nie jestem pewien w 100%, jeżeli źle napisałem to poprawcie)
  • SPD (speed) - prędkość w km/h;
  • ALT - wysokość naszego samolotu;
  • Wskaźnik(i) - <poniżej>
  • Mini mapa - <poniżej>
  • <Nazwa samolotu> - nazwa samolotu gracza (czerwony-przeciwnik, niebieski-nasi; Im bliżej tym bardziej szczegółowa nazwa samolotu);
  • <Odległość> km - odległość w kilometrach od naszego samolotu;
  • Celownik - tam polecą pociski, gdy km się przegrzewa to czerwony robi się bardziej ciemniejszy;
  • <Nick> - Nazwa gracza;
  • Kropki (wiem trochę słabo widać) - jednostki naziemne (m.in czołgi, działa przeciwlotnicze);
  • Liczba jednostek naziemnych;

Wskaźniki:

• 5a - wskaźnik ilości pkt naszej drużyny (gdy spada robi się biały);
  • 5b - wskaźnik zajętych lotnisk (biały - lotnisko niczyje);
  • 5c - wskaźnik ilości pkt przeciwnej drużyny (gdy spada robi się biały).

Mini mapa:

• Punkty - jednostki naziemne typu czołgi;
  • Romby - samoloty;
  • "Działa" - artyleria i działka przeciwlotnicze;
  • A,B,C - lotniska;

Dodatkowo:

aces2013-05-0113-42-24pui4.jpg

1. Wskaźnik uszkodzonych części samolotu (im ciemniejszy czerwony tym bardziej dana część jest uszkodzona, czarny oznacza że część jest zepsuta i nie działa);
  2. Paliwo Przeciek - przy dużym uszkodzeniu paliwo "ucieka";
  3. Ta linia wskazuje kierunek, z którego nasz samolot został trafiony, jeśli linia jest wokół samolotu to został trafiony przez działko przeciwlotnicze.

Tryby gry:

• Bitwy zręcznościowe - bitwy na różnych mapach i losowo dobieranymi samolotami, sterowanie uproszczone. Przy przeciążeniach tylko przyciemnia ekran a przy dużych prędkościach nic się nie dzieje a paliwo jest nielimitowane;
  • Bitwy historyczne - bitwy które wydarzyły się na prawdę, z samolotami tylko danej nacji która brała udział w bitwie, przy dużych prędkościach odpadają skrzydła, paliwko jest limitowane;
  • Tryb realistyczny - dla osób z dżojstikiem, mój lot na samouczku klawiaturą skończył się dachowaniem samolotu :D;

To tyle, o ewentualnych sugestiach pisać.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Mogę coś doradzić? Dodaj tu jeszcze kilka screenów np. z bombowców z bombami i torpedami oraz samolotu z rakietami. Do tego złap screena z czasem przeładowania działek i kaemów. Wskaźnik paliwa też bym dodał bo to ważne.

I Najważniejsze. Popełniłeś duży błąd. Celownik nie robi się bardziej czerwony im bliżej celu lecą pociski. To,że robi się bardziej czerwony oznacza przegrzanie karabinu.

Opublikowano

Mogę coś doradzić? Dodaj tu jeszcze kilka screenów np. z bombowców z bombami i torpedami oraz samolotu z rakietami. Do tego złap screena z czasem przeładowania działek i kaemów. Wskaźnik paliwa też bym dodał bo to ważne.

I Najważniejsze. Popełniłeś duży błąd. Celownik nie robi się bardziej czerwony im bliżej celu lecą pociski. To,że robi się bardziej czerwony oznacza przegrzanie karabinu.

Z tym km poprawię, a screeny dam jutro.

461151420292002410470.png
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...