Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha Zix

Mt2123456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co sądzicie o kha zix'ie? Mam zamiar kupić jakiegoś assasina i kha wydaje mi się mocnym champem. Dodam że mój main to talon i chcę kupić coś w ten deseń.

Opublikowano

Bardzo dobra postać.

Ma:

-Największy doskok w grze,

-Łatwo się farmi dzięki W

-Również łatwo się wyleczyć z W

-Jest mobilny

-Niewidzialność z ulti pomaga w ucieczce ( A w połączeniu z E daje świetny sposób na ucieczkę )

Opublikowano

Assasin jakiś?

Hmm...

Może akali?

Jest dość mobilna, x3 ultimate, bańka, bardzo duże dmg przy feedzie i można carrować.

Opublikowano

zed.

- doskok

- harras

- brak many

- niskie cd

- banalna farma

- genialny roaming

- super system ucieczki

- dps na ulcie i ogromny dmg

- może iść na mida/topa/jungle

bardzo mobilna postać, posiada świetną mechanikę i przyjemnie się nim gra.

jest bardzo mocny na papiery, jest assasynem, może doskoczyć do przeciwnika w+r i do tego jeszcze flash jak trzeba i mozemy przeskoczyć całego mida :P

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, grałem akali i nie przypadła mi do gustu, zeda mam. Napiszecie coś jeszcze o kha zixie? I czy ewolucja skilli w,q,e jest dobra?

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, grałem akali i nie przypadła mi do gustu, zeda mam. Napiszecie coś jeszcze o kha zixie? I czy ewolucja skilli w,q,e jest dobra?

Nie, tak jak napisał kolega wyżej, maxowanie W E Q jest lepsze.

Khazix jako postać, która ma super roaming powinien mieć jeszcze większą możliwość na dopadnięcie wroga.

W standardowo jako pierwsze bierzemy, bo daje nam mocny heal i łatwo się farmi, a E dlatego, że po zabiciu/asyscie skill się odnawia, co po zabiciu przeciwnika (przykładowo dopadliśmy w jungli enemy supporta, zabiliśmy go ale obok jest masa przeciwników, jeśli nie mamy ulepszonego E pozostaje nam flash lub ult, lecz tym jest ciężej uciec i możemy mieć jeszcze cd na E, a tak to po zabiciu przeciwnika możemy od razu uciec lub gonić następnego) daje nam możliwość ucieczki lub gonienia go, poza tym jeśli jest TF to zadamy większe obrażenia z AOE E skilla i to kilukrotnie jeśli dostaliśmy asystę lub killa niż z Q na jedną osobę.

Później ulepszamy Q lub R, jeśli jest potrzeba, by często się skradać, ganować jeszcze lepiej to polecam R, bo z Q i tak mamy bardzo duży dmg.

Opublikowano

Wielkie dzieki za pomoc, ostatnie pytanie, na kogo uważać grając kha zixem? (Chodzi mi o kontry, głownie mid i top).

uważaj na lee sina.

ma on tarcze, odrzucenie, mocne combo i równie mocne early i mid game jak my, może nas odkryć na naszym ulcie, jest to naprawdę mocny przeciwnik.

nasus - nie mamy z nim szans, on grając passywnie będzie sobie farmił i stackował Q, w late będzie miał jakieś 4k hp, do tego bardzo duży dmg i slow, nie będziemy mogli uciec, zetnie nas w chwilę, jeśli spróbujemy go zabić pod wieżą to on ma ulta, zalecam ostrożność w grze na niego

Opublikowano

Na ogarniętego malphite'a na topie też się ciężko gra. Wytrzymały, a przy okazji i dmg ma. Widziałem na LCSach jak Darien cisnął soaza bodajrze malphitem, to kha nie miał wgl podejścia do farmy, stał z pół hp pod wierzą cały czas. Mi się na midzie ciężko grało na ahri, ma charma, jest mobilna z ulti, swój dmg też ma. Co tam jeszcze... elise na topie? Jak ty w nią wpadniesz dostajesz stuna na papę, combo i nie masz sporej ilości hp, a ona wytrzymała jest.

Ogólnie polecam kha, on jest carry hunterem, czeka na dobrą okazję aby zjeść adc bądź apc w tf, nie wchodzi w tfy od razu. Ogólnie bardzo mocna postać, polecam.

00979453523907008934.png
Opublikowano

Wielkie dzieki za pomoc, ostatnie pytanie, na kogo uważać grając kha zixem? (Chodzi mi o kontry, głownie mid i top).

Nie graj nigdy, ale to przenigdy na zeda, najlepsza kontra na khazixa, oneshotuje cie, nie da się zabić przez te jego dashe, dodatkowo ma lepsze mid i lategame niż ty + ma energię więc na linii ma przewagę.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej rozwijać kha zixowi w - e - r. Q i tak będzie biło dmg a tak to o wiele łatwiej uciec żeby później wrócić i znowu robić swoje w tfie.

Opublikowano

Katariną grywam czasami, dzieki wszystkim, wiele sie dowiedziałem ale mam jeszcze jedno pytanie. Mam grać z kolegą 1 na ,only mid. Czy kha zix ma szanse z malzą czy picknąc kogoś innego? Z góry dzieki.

Opublikowano

Jak twój kolega nie ma run na armora i zacznie gdzieś około 15-20 armora to na 3lvl go już zjedziesz albo 3/4 hp mu zejdzie.

Opublikowano

Jak twój kolega nie ma run na armora i zacznie gdzieś około 15-20 armora to na 3lvl go już zjedziesz albo 3/4 hp mu zejdzie.

Ma wszystkie ap per lvl, nic na armor itp.

Opublikowano

Powinieneś go zjechać przed 6 lvl, bo po 6 malza jest groźny, to ulti. Jak nie ma żadnego armora to powinieneś dać spokojnie radę, poczekaj aż zużyje silence i w niego wpadaj, wtedy nie ma co zrobić z tobą. :P

00979453523907008934.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...