Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak namowic rodziciow aby pozowili mi kupic nowy komputer?

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idz gdzieś do pracy, na ulti do maca.

Idz na 1 wypłate xD

Zobaczą , że sie starasz i powiedz ze im oddasz

Jak kupią to się zwolnij xD

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Skoro Twoja kasa to po co się pytać ? :D

Idziesz do sklepu kupujesz lub zamawiasz w internecie i Ci przywiozą .

Postawisz ich pod faktem dokonanym :D

Opublikowano

Nie rob tak jak upy ci mowia bo straca do ciebie zaufanie , powiedz im ze zbierales peniadze na ten komputer i ci jest potrzebny do pracy , nauki, rozrywki a zreszta oni tez pewnie z niego pokorzystaja, i ze bardzo chcesz miec ten komputer :D

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Skoro Twoja kasa to po co się pytać ? :D

Idziesz do sklepu kupujesz lub zamawiasz w internecie i Ci przywiozą .

Postawisz ich pod faktem dokonanym :D

Smiechlem xD

A nawet gdyby to i tak nie mam mozliwosci bo i tak ten zestaw komputerowy ktory chce to barkuje mi tam 4 stowek, a do tego rodzice musza mi oddac jeszcze 1000zl wiec moj obecny stan to 1600zl :P

Casawir

Nie wyjdzie, maja laptopa ;_;

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Jeśli Twoja kasa, to idziesz do sklepu i kupujesz... -.-

Nie musisz się prosić o kasę rodziców więc sprawa ułatwiona. ;)

Idziesz i kupujesz. ;o

Jak już tak koniecznie chcesz mieć ich zgodę, to jakieś fajne oceny w szkole zdobądź itp. ;)

Opublikowano

Jeśli Twoja kasa, to idziesz do sklepu i kupujesz... -.-

Nie musisz się prosić o kasę rodziców więc sprawa ułatwiona. ;)

Idziesz i kupujesz. ;o

Jak już tak koniecznie chcesz mieć ich zgodę, to jakieś fajne oceny w szkole zdobądź itp. ;)

Ja MUSZE miec ich zgode :P

Co do ocen to mam dobre

1378238828-U336505.png
Opublikowano

W takim razie tylko rozmowa i rozmowa.

Musisz ich jakoś przekonać, na spokojnie usiądźcie i porozmawiajcie. ;-)

Tylko pamiętaj, bez nerwów w tej rozmowie. :P

Trzymam kciuki.

Opublikowano

Ja MUSZE miec ich zgode :P

Co do ocen to mam dobre

To spytaj ich i koniec. Jak nie zgodzą się, to dopiero potem się pytaj na mpc o poradę. Może nie musisz nie wiadomo czego robić żeby dostać zgodę.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Wkurwiają mnie już na MPC wypowiedzi typu '' Wez kase, i idz kup. '' To tak nie jest, nie każdy ma 18, 20 lat, tylko np. 14 powiedzmy i co pójdzie do sklepu i powie '' Chciałbym kupić komputer '' :p. jak myślicie co pomyśli sprzedawca. 14 latek powiedzmy chce kupić kompa za 2 kafle ;p. Tak samo mnie wkurzają wypowiedzi w tematach typu '' Jak zarobić ''. W każdym temacie jest napisane '' Idz roznoś ulotki ''. Niektórzy nie mają sklepów, w swojej okolicy, nie każdy mieszka w Mieście. Lub '' Idz do dziadków ''. A co dziadkowie bankomat? ;p. Potem '' Idz do sąsiada, i zapytaj czy mu nie wykosić trawy np.''. Sami idzcie pytać się, zanim coś napiszecie.

Co do tematu, żeby Offtopu nie było. Ja robiłem tak. Od lutego prosiłem rodziców, raz zrobiłem scenke że mojej siostrze wszystko kupują, a mi nic. Potem wkońcu zlitowali się, i z wielką naprawde wielką łaską kupili mi częsci do kompa za 6 stówek. ;p

Dziękuje, Andreww.

. .

Opublikowano

Weź rodziców i powiedz im, że teraz bez dobrego komputera ciężko cokolwiek zrobić. Robią coraz nowsze programy, które nie będą obsługiwane przez stare karty graficzne itp. Poza tym nie wkręcaj im, że nie będziesz grał, ale zapewnij, że to nie wpłynie na Twoje oceny w szkole. Poza tym zbliżają się już wakacje. :)

Opublikowano

Nie wiem jak u ciebie, u mnie by wystarczyło "Przydałby się nowy komputer, bo ten już nie domaga nic na nim nie chodzi itp." ;d Potem kilka tygodni żeby poszukać dobrego kompa i by był :)

Opublikowano

Najlepiej przedstaw rodzicom jakie korzyści płyną z kupna nowego komputera. Wymyśl kilka sensownych korzyści i przedstaw je rodzicom. Powiedz, że na pewno przyda Ci się w nauce, bo teraz komputer to jakby podstawa.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Powiedz rodzicom, że chcesz zostać informatykiem a bez nowego kompa ani rusz!

Zostaje jeszcze opcja jęczenia dniami i nocami...w końcu będą mieli dość i się zgodzą.

58815786.jpg

Opublikowano

Powiedz im, że potrzebujesz komputer ponieważ wiążesz swoje zainteresowania z np. grafiką czy tam programowaniem i chcesz się tego uczyć póki masz czas i wenę.

Opublikowano

Powiedz ze w szkole wymagają nowego kompa i zę ten jest za stary/za wolny na te czasy i ze ty bardzo potrzebujesz i wgl żadne zajebiste gry ci nie chodzą i jakeiś tam jeszcze kity powciskaj o szkole.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Nie rozumiem nie ktorych rodzin.. Jak rodzice moga rzadzic sie kasa ktora sam zbierales? Bez obrazy ale to troche dziwne... Mowisz im ze chcesz sobie kupic kompa za swoja kase I po sprawie.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Porozmawiaj dobrze z rodzicami, uświadom im, że chciałbyś nowy komputer, bo ten już np. nie nadaje się do niczego. Tylko musisz być szczery, nie kłamać, kłamiąc stracą do Ciebie zaufanie, tak to będziesz miał nowy komputer i czyste sumienie. :)

Opublikowano

na chuj ci ich zgoda, dasz caly hajs w sklepie z pecetami i ci sprzeda typ, wszystkie gwarancje ci da, a co to ma byc, ze sie masz pytac rodzicow co mozesz kupic za swoj hajs lol xD chyba lepiej ze kupisz pc niz wydasz na dziwki, kogs i alkohol xD

Opublikowano

Za 1600zł też można w porządku sprzęt złożyć ;). Jak już faktycznie kupować na dłuższy czas to nie 2.000zł tylko ~2.200, aby można się było zmieścić z 3350P i 7850.

Co do samej zgody - do Twoich celów komputer jest niewystarczający, więc powiedz na spokojnie, że komputery idą do przodu, więc aby nie być zacofanym trzeba iść za nimi (jeśli ktoś potrzebuje do konkretnych zastosować ofc ;)). To są Twoje pieniądze, które zbierałeś na konkretny cel. I do żadnego sklepu nie idź, jak Ci już wcześniej radzili, bo sklepy w większości to zuo, zamawiaj na techplanet/morele.

Opublikowano

Jeśli chcesz namówić rodziców do dosyć poważnego wydatku, postaraj się pokazać im że tobie na tym sprzęcie zależy, to najbardziej działa.

Bądź przez tydzień kulturalny na maxa, ucz się i rób starannie lekcje, zaangażuj się w coś dodatkowego a jak będą zdumieni twoim nowym zachowaniem powiedz im bez owijania w bawełnę, że chcesz kupić komputer. Jak odmówią, to próba nr 2 czyli odwrotność tego co umieściłem w kursywie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...