Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny Polski serwer Gladiatus!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę może tak...

Roznieć ogień walki

Sława i uznanie czekają na śmiałka, który
dobędzie miecza i utoruje sobie drogę z mrocznych podziemi na zatopioną w
słońcu wspaniałą arenę gladiatorów. Walcz do ostatniej kropli krwi, a
podbijesz nie tylko serca wszystkich Rzymian, ale również zdobędziesz
sławę i przejdziesz do historii jako waleczny gladiator areny. Podążaj
ścieżką nieustraszonych wojowników, rzuć wyzwanie całemu światu. Czy
jesteś gotów sięgnąć po nieśmiertelność i stać się najpotężniejszym
bohaterem, jakiego widział świat Gladiatorów?

Hmm skąd my to znamy?

Dokładnie z oryginalnego gladiatusa :D

Powstaje wiele prywatnych sererwów, jednak ile jest serwerów, tyle też jest błędów, a błędu psują całą koncepcję i założenie...

Wielu założycieli jest strasznie napalonych,,, obiecują wiele, poźniej zaś piszą że niestety odpuszczają, tłumacząc się brakiem czasu, problemami, ale bądźmy szczerzy, są rzeczy które ich blokują, czy to brak wiedzy, czy rzeczywisty brak czasu, ale najczęstszym powodem rezygnacji jest kończący się zapał, jaki podróżował z nimi na początku całej przygody.

W ten o to sposób wiele serwerów... Silników... nosi złą sławę, np taka xnova... ma potencjał ale jeszcze nikt tak naprawde go nie wykorzystał, ale tak wiele nieodpowiedzialnych osób go stawiało że po prostu zrobiła się brzydka nalepka...

Xnova to wszystko co złe, kojaży się z dzieciakami, serwerami za sms, nie mam racji ? ludzie, którzy nieudolnie podeszli do sprawy zepsuli całą oprawę czegoś co naprawdę było by całkiem niezłe.

Zbyt wiele, zbyt źle, zbyt szybko. To powoduje zepsucie, ale nie tylko silnika ale samych graczy...

Ile razy zostawały stawiane serwery, gdzie obiecywano wam złote góry ?

Modyfikacje, cuda ...

A najbardziej boli konwesracja gracza z administratorem

Gracz:

Nie będziecie resetować gry? bo mam wysoki lvl

Administrator:

Nie, nie resetujemy grajcie spokojnie

Mijają kolejne dni... nagle wstajesz, chcesz włączyć grę a tu napis "Nie odnaleziono serwera"

Wchodzisz na forum czytasz a tu wiadomość, nie mam czasu rozwijać serwera...

Po co to ? żeby robić z siebie idiote czy aby pograć nam na nosie...

Sam osobiście jestem w trakcie modernizacji xnova, ale robię to z kimś kto się zna, kto pomoże, a jeśli zatnie się ta osoba w pewnym momencie to zawsze jest ktoś w zanadrzu. I tak systematycznie za własne ciężko zarobione pieniądzę dąże do celu, choć wiem że to będzie ciężkie, ale przecież nikt nic nie ma na gotowo, trzeba się trochę pomęczyć :) "chyba że masz bogatego tatusia :D"

A obecnie jestem w trakcie naprawiania, modernizowania serwera gladiatus... adres strony możecie zobaczyć w stópcę...

I nie będę wam nic obiecywał, nie będę odpowiadał na żadne zadane mi tutaj pytania.

Po prostu widzisz błąd pisz, przeczytam naprawię, i nie od razu, zrobię sobiętabele taką systematyczną i bezpieczną dla gracza.

Poważne błędy będę eliminował natychmiast, mniej poważne kumulował i wydawał spis ich naprawy jednorazowo i obligatoryjnie :)

Tak więc z tego miejsca chciał bym was zaprosić już dziś w nocy, na nowy prywatny serwer Gladiatus

Strona w stópcę...

TRWAJĄ TESTY...

Wkrótce....

Postaram się jak najszyciej.

Ale nic nie obiecuje :D wiecie jak to jest

"Jak nie urok to sraczka"

Nie chcę żebyście mnie później wytykali palcami ;p

• Odpowiedzi 502
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Yhym ... Dziekuje za informacje spróbuje sie przebic przez tabun ludzi aby byc top 1 -//-

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Spodziewam się masę kasy i tabunu ludzie :)

po:

1 - Stać mnie jeszcze aby utrzymać serwer

2 - Nie będzie żadnych płatności, rubiny będą dostępne przez wykonywanie misji specjalnych, po to by było uczciwie i każdy gracz był równy, nie każdy może wysłać sms nie każdego stać na gry, tzn że ten kogo stać jest lepszy ? nie, wszyscy muszą być równi...

3 - Reklamy ? Zaśmiecać piękno gry zbędnymi urywnikami ? NIE!

4- Tabuny ludzi ? Nie robię reklamy w TVN aby mieć ich tabun, wystarczy mi 10 graczy online aby była wspólna zabawa, nie mam wygórowanych oczekiwań, dlaczego?

Bo robie to dla własnej przyjemności i satysfakcji a nie dla kasy :)

Wiem że szukasz ludzi co zrobią ci brudną robotę z glagiatusem, i życzę ci z całego serca sukcesów, ale nie będę zgryźliwy, zazdrosny, każdy podąża własnym torem.

nie widze roznic miedzy tym a moim privem poza logiem na glownej

Po otwarciu może zobaczysz ? a może nie chcesz widzieć :)

Opublikowano

czemu nie działa ??

miał być start o 0:00 i nadal nie działa ?? jakieś problemy czy jak oraz mam pytanie

czy będziesz dodawał coś od siebie czy naprawisz to co jest i sądzisz że wystarczy ??

Opublikowano

DZIS STARTUJEMY...

KIEDY?

NIE WIEMY...

ODWIEDZAJ NAS CZESTO

BY ZAGRAC O ZWYCIESTWO

START 18:00 JUZ NA FULL WYPASIE

Wyraznie pisze na stronie ;p

sygnamoja1.png

Opublikowano

Pomomo że bardzo będzie to przypominać Gladiatusa

To będę szedł swoją drogą, i dodawał to co uważam za słuszne, nie będę za bardzo sugerował się oryginałem.

START niestety się poślizgnął a po to by uniknąć jak najwięcej błędów :)

Spokojnie nikt nie pożałuje, lepiej wolno a dokładnie niż co poniektórzy szybko i do bani...

Opublikowano

Szybko zrezygnowałeś z xnovy xD hehe.

Widzę, że teraz za gladiatusa się wziąłeś i powiem ci, że z tym masz większe szanse "na wybicie się", mało jest dobrych prywatnych (polskich) serwerów gladiatusa. - można powiedzieć, że żadnego nie znam, który istnieje do tej pory i jest w sumie grywalny.

Jeszcze nie wiem na jakim ty silniku to robisz przekonamy się po starcie.

Jeżeli grafika jest jak na gladiatusie do radziłbym zmodyfikować ją trochę, bo jeżeli zdobędzie ta gra popularność to GF może się przyczepić ;)

Jak na razie życzę powodzenia ;)

...

Opublikowano

Dziękuję za słowa poparcie, jest mi niezmiernie miło czytać takie wypowiedzi.

Nie chcę nic obiecywać ani pisać co będzie a czego nie, każdy będzie mógł wejść i sam ocenić.

Gra ma być:

-Uczciwa każdy równy

-Bez reklam, by nie psuć całej koncepcji

-Dla wszystkich, nie tylko dla tych co mają pieniądze i lubią wydawać je na grę

-Nie będzie to typowy klon, będę szedł powoli swoją drogą

-Chcę zabrać się za to najpoważniej jak tylko się da, bez ulg i bez zbędnego biadolenia stawiam na KONKRETY.

Szybko zrezygnowałeś z xnovy xD hehe.

Tu cię zmylę ponieważ cały czas jest to robione, ale naprawde wiele osób miało rację, jedno zrobisz kolejne się wali ale...

NIE ODPUSZCZE !

Co do Gladiatusa, to jest dla mnie bardzo poważna sprawa, jeszcze w nic się tak nie zaangażowałem.

Dziękuję.

Opublikowano

A można wiedzieć jakie będą nowości ?

Jaki będzie speed gry, jeśli to będzie ostro zmodyfikowany klon gladiatusa ?

Czekam na grę, tyle Ci mogę powiedzieć, mam nadzieje, że się nie zawiodę, kolejnym słabym privem :D ...

Opublikowano

Inni robią to dla innych, dlatego jest jak jest.

Ja robię to dla siebie, więc mógł bym porównać to z budową domu... nie zrobię na szybko i z tanich materiałów, bo mam tam mieszkać do końca swoich dni prawda?

To samo podejście mam do tego co obecnie robie.

Ale naprawde, jak to wyjdzie ocenicie sami. Już nie długo, ale prace i tak będą trwały do rana.

o 18:00 godz. Zostanie otwarta REJESTRACJA

Opublikowano

Ale podaj jakąś jedną nowość, której nie ma na tych obecnych privach ...

Bo dodanie kilku nowych broni zbroi itp, mobów, to nie problem ... Wystarczy do bazy wejść i to cała filozofia .

Więc?

Jakiś dom aukcyjny, rynek, lochy, circus turma ? Masz jakąś dobrą reklamę, czy tylko tutaj ?

Opublikowano

Ale podaj jakąś jedną nowość, której nie ma na tych obecnych privach ...

Bo dodanie kilku nowych broni zbroi itp, mobów, to nie problem ... Wystarczy do bazy wejść i to cała filozofia .

Więc?

Jakiś dom aukcyjny, rynek, lochy, circus turma ? Masz jakąś dobrą reklamę, czy tylko tutaj ?

Nie trzeba do bazy.

Itemy,potwory dodaję się w panelu admina.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Nie trzeba do bazy.

Itemy,potwory dodaję się w panelu admina.

No wiem, ale tak tylko powiedziałem :), wiem bo się bawiłem lekko tym silnikiem gladiatusa :).

Garguleczek, odezwij się :D

Opublikowano

Dziś w nocy będą działać wszystkie budynki tak jak powinny, co do rzeczy ruchomych w grze czyli itemy i przeciwnicy, to będzie zmienne i codzienne.

Loteria, dzienny bonus, eventy za rubiny to też podstawa :)

Nie chcę zdradzać niczego pozostało nie wiele do 18:00 wtedy będzie otwarta rejestracja, jednak do białego rana będą trwały prace, które nie zakłucą w pewien sposób gry.

I też rano gra będzie w 100% funkcjonalna i bogada o nowości :)

Opublikowano

Jest 18:03 Odpalaj ten serwer!!

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Dobry serwer moze wiekszy exp ? na 200> a tak serwer git

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Jutro rano będzie gra 100%

Zostanie zrobiona jego kopia ale z inną prędkością gry i powielona kilka krotnie aby każdy miał wybór :)

Zapraszam do gry!

\/

Opublikowano

Jakie będą dodatki ... Unikasz mojego pytania, ciągle ...

@Edit ... Kupiłem tytuł za 5k, i nie mogę wejść w podgląd postaci ...

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /homez.714/czaowkvj/www/usuario.php on line 107

To jest chyba błąd :D

@Edit 2

Dobra już mogę, chyba naprawiono :D

Opublikowano

Obecnie został dodany bank... a do 6 rano jeszcze trochę czasu zostało...

Pojawią się min.

-Itemy

-Nowe przedmioty w sklepie

-Możliwość zdobycia rubinów

-ewenty (dość specyficzne)

i....

Zapraszam na forum aby zgłaszać wszelkie problemy

http://czao.pl/forum

Opublikowano

Bank to nie jest filozofia, ponieważ jest w plikach :D, wystarczył mały edit, żeby poprawnie działał, na razie szału nie ma ;), nie różni się niczym prawie, tylko szybkością i domeną PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...