Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co iść po gimnazjum ?

Mocarza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadchodzi czas złożenia papierów do nowej szkoły, teraz poprawię moje oceny na trójki i czwórki ( bo dalej nie dam rady xD ) muszę się zdecydować na co iść, nie wiem czym się interesuje, serio nic nie umiem :( jedynie trochę tam pomagałem wujkowi ( mechanikowi ) nad motorami, podawałem mu klucze kiedyś, piaskowałem i rozkładałem i składałem motor, umiem jeździć na motorze, mniejsza z tym... znam się na komputerach, od małego cały czas coś robię przed komputerem, cały czas poznaje nowe programy i coś robię przed kompem ( nie tylko gram ) wiele razy reperowałem swój komputer, samemu się dowiadywałem co jest w nim popsute, wiele razy formatowałem kompa, do kolegów chodziłem i im reperowałem coś w kompie bo im się coś psuło i u wujka raz naprawiłem grę, bo gra mu nie działała i nie wiedział co zrobić by działała, okazało się że miał stare sterowniki i mu nie chciała się włączyć, zaktualizowałem i działała :D mojej babci cały czas coś robię w kompie bo sama sobie nie radzi :D jestem takim specem od kompów, interesuję się tym :D szczerze nie jestem przekonany co do informatyka, bo jakoś nie chcę mieć tego zawodu, umiem gotować :D umiem robić zawaliste zdjęcia i je obrabiać w kompie, na co mi radzicie iść ? Dodam że postaram się iść do technikum, jak mnie nie przyjmą to do zawodówki idę :/

A propo napiszcie mi coś o mechaniku-elektroniku, o co w tym chodzi i czy to się opłaca ?

Opublikowano

Jak mi wyjaśnisz znaczenie słowa "zawaliste" to postaram się pomóc :)

Zawaliste - fajne, bomba, super

Idź do zawodówki :D

Nie bo się będą ze mnie śmiać xD

Musisz zdecydować co się najbardziej rajcuje , czy zamierzasz iść na studia , to bardzo ważne pytania .

Zamierzam iść na studia i zdać maturę :D

Opublikowano

Zawaliste - fajne, bomba, super

Nie bo się będą ze mnie śmiać xD

Zamierzam iść na studia i zdać maturę :D

ja bym kierował się w informatyke , i mechanike , musisz wybrać .

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Technikum i ostro zakuwaj ,aby zdać za parę lat maturkę .

Nie opłaca się nie uczyć w takie roczniki jak masz po trzy klasy i w dwie pierwsze nic nie robisz ,a potem w trzeciej zakuwasz .

Tak nie rób :)

Wybierz najlepiej jak się da .

Najbardziej się opłaca mieć słabe oceny przy bardzo wysokim poziomie ,niż mocne w słabym ,bo na studia idzie tylko matura ,a nie stopnie .

Opublikowano

Idz na kucharza. Wyjebany zawód :D Nawpierdalasz się w robocie i jeszcze kase bedzie miec ( i to nie małą). A jak ci sie bedzie nudzić to mele do zupy możesz strzelic xD:D

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Pierwsze to określ co w okolicach swojego zamieszkania możesz robić. Cóż taki jest kraj, gdy chcesz robić to co lubisz to nie będziesz tego pewnie robił.

wpr4.png

Opublikowano

Nie idź do zawodówki, bo tam same debile, palanty i nieuki chodzą, a co do wybrania szkoły radzę ci pójść do technikum, ale na to co cię interesuje jak wspomniałeś robisz dobre zdjęcia idź na fotografa, dobrze gotujesz idź na kucharza, znasz się na kompie idź na informatykę. Nie powiem ci, że np. wzrosło zapotrzebowanie na hydraulików (wcale nie xD) i idź na hydraulika, a ciebie wcale to nie kręci i nie widzisz siebie w przyszłości z tym zawodem. Idź na to co lubisz, albo co chcesz robić, a nie to co inni ci sugerują.

Opublikowano

Nie idź do zawodówki, bo tam same debile, palanty i nieuki chodzą, a co do wybrania szkoły radzę ci pójść do technikum, ale na to co cię interesuje jak wspomniałeś robisz dobre zdjęcia idź na fotografa, dobrze gotujesz idź na kucharza, znasz się na kompie idź na informatykę. Nie powiem ci, że np. wzrosło zapotrzebowanie na hydraulików (wcale nie xD) i idź na hydraulika, a ciebie wcale to nie kręci i nie widzisz siebie w przyszłości z tym zawodem. Idź na to co lubisz, albo co chcesz robić, a nie to co inni ci sugerują.

Byłeś w zawodówce? Nie to na h*j piszesz, że tam są same palanty cym**le? Ja chodzę do zawodówki jako mechanik bo po prostu lubię ten zawód i nie widzę siebie w innym... A po 2 chcę być kierowcą to chyba kur*a nie pójdę na studia jako informatyk... Myślenie niektórych mnie przeraża -.-

Opublikowano

Na co iść po gimnazjum? Na piwo?

Może mechanika, może informatyka. Jak z tego drugiego to chyba największy popyt jest na programistów.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Postaraj się trafić do słabego liceum na losowy profil (bo do dobrego sie nie dostaniesz) i ucz sie ile możesz, w tym języka jakiegos, po liceum wykurwiasz z kraju na studia, albo tu kończysz i wtedy wyjezdzasz. Masz jeszcze szanse na dobra przyszlosc, nie wszystko stracone!! Dawać lajki.

Opublikowano

Polecam iść do technikum na teleinformatyka, po technikum udać się na kurs informatyki następnie studia.

W ten sposób przyjmą Cie wszędzie co związane z komputerami i łącznością.

Opublikowano

polecam szpachlarz murarz, bardzo częsty zawód i hobby, szczególnie u dziewczyn ;D

Opublikowano

Idź do zawodówki teraz więcej jest ofert pracy a w zawodówce nauczysz się jakiegoś zawodu ;).

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

technikum albo liceum i wez informatyka potrzeba takich, ja bym sie nie zastanawiał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...