Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy do jazdy InterCity potrzeba dowód?

Cripzore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie, mam pytanie - czy do jazdy linią InterCity potrzebny jest dowód osobisty?
Pytam się ponieważ mam 17 lat ;>
A że mam tymczasowy dowód który de facto zagubiłem gdzieś i nie mogę go znaleźć - tak w domu go zgubiłem przetrząsnąłem cały dom :|
Drugim powodem przez który pytam się to fakt - że Policja/Straż na dworcu może mnie zrewidować czy coś tam :|
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo jadę w Środę ;/

5gubmKI.png

Opublikowano

Nie potrzeba, nie ma zasady, że musisz być pełnoletni, aby jeździć pkp.

Dzięki, lecą "lajki"

Choć wg. rodziców bo póki co mają co do gadania - twierdzą że policja bądź straż może "mnie sprawdzić" i później jedynie odbiór na komendzie ;_;

Nie wiem jak to jest...bo zwykłym PKP'em to wiem że nie potrzeba - ale InterCity to nie taki zwykły PKP - tak mi się wydaję i być może będzie potrzebny - w sumie pierwszy raz pojadę InterCity, sam na odległość ~400 km.

5gubmKI.png

Opublikowano

Dzięki, lecą "lajki"

Choć wg. rodziców bo póki co mają co do gadania - twierdzą że policja bądź straż może "mnie sprawdzić" i później jedynie odbiór na komendzie ;_;

Nie wiem jak to jest...bo zwykłym PKP'em to wiem że nie potrzeba - ale InterCity to nie taki zwykły PKP - tak mi się wydaję i być może będzie potrzebny - w sumie pierwszy raz pojadę InterCity, sam na odległość ~400 km.

To niech Ci rodzice napiszą karteczkę, że wyrażają zgodę na przejazd. Jeżeli się zgadzają to policja czy straż miejsca nie ma prawa Cię zatrzymać na pkp/pks. To są miejsca całkowicie publiczne z których możesz korzystać.

Opublikowano

To niech Ci rodzice napiszą karteczkę, że wyrażają zgodę na przejazd. Jeżeli się zgadzają to policja czy straż miejsca nie ma prawa Cię zatrzymać na pkp/pks. To są miejsca całkowicie publiczne z których możesz korzystać.

Okey jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc - cenna informacja, będzie trzeba spróbować ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Pewnie chcesz opinii paru osob to ci jeszcze napisze ze nie masz sie czego bac , kolega w wieku 14 lat juz jezdzil do babci w gory , to tak dla podbudowania twojej pewnosci :D

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Aczkolwiek lepiej dla Ciebie, aby mieć jakiś papier (legitymację, dowód, paszport) gdyż w razie jakiegoś problemu, to wiesz....

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Pewnie chcesz opinii paru osob to ci jeszcze napisze ze nie masz sie czego bac , kolega w wieku 14 lat juz jezdzil do babci w gory , to tak dla podbudowania twojej pewnosci :D

Okey, dzięki wielkie - wiele dla mnie znaczy potwierdzenie że bez dowodu się obejdzie ;)

Aczkolwiek lepiej dla Ciebie, aby mieć jakiś papier (legitymację, dowód, paszport) gdyż w razie jakiegoś problemu, to wiesz....

A o to, to spokojnie - mam legitymację ważną ;)

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...