Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio chciałem pograć sobie przez lana w minecrafta, a jest taka fajna opcja z robieniem tego LANa, jednak robiąc to natrafiłem na błąd z ip. Naprawiłem go, ale gdy zrobiłem LANa i mój brat nie mógł dołączyć. Wyskakiwał mu błąd z połączeniem (połączenie utracone czy jakoś tak), ale gdy ja do niego chciałem to mi wyskakiwał wewnętrzny błąd serwera. Minecraft z paczką modów, chociaż na zwykłym próbowałem, ale to samo.

Szukałem jak to naprawić, ale nie znam się na tym i nawet nie wiem na czym ten błąd polega.

Z góry dziękuje za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy taki temat.

Opublikowano

Witam Przemek.

Mógł byś napisać dokładniej na czym polega błąd? Napisać go nam całego?

Jeżeli chodzi o rozgrywkę po lanie to może spróbowali byście grać przez Hamachi (virtualna sieć LAN). Czasami z tym jest mniej problemów niż z normalnym LAN'em :P

Opublikowano

Zastanawiałem się nad Hamachi, ale mam paczkę modów, a na serwer Hamachi trzeba odpowiednio zrobić te piki, a na tym to ja się nie znam.

Problem polega na tym, że jak ja chcę dołączyć przez tego LANa z Minecrafta to wyskakuje mi komunikat z wewnętrzny błędem serwera, a jak ktoś chce do mnie dołączyć to nie może go połączyć.

I właśnie nie wiem w czym jest problem, że nie łączy. Szukałem rozwiązań, ale nic nie znalazłem.

Sprawdzałem to MC bez modów, ale to samo, więc to raczej nie problem z modami.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...