Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]MCEDIT

kondi1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zapewne wiele osób zna Youtubera Huśka.

A więc, gra on na pewnych modyfikacjach HX-pack czy jakoś tak.

Grałem na jego modach na 1.4.7 i gdy wystawił paczkę na 1.5.1 to postanowiłem, że przeniosę ten stary domek na nowo wygenerowaną mapkę na 1.5.1

Więc szukałem jakiegoś programu i znalazłem MCEDIT (0.1.6) pobrałem, skopiowałem sobie ten domek, i gdy chcę go wkleić na ten nowy świat to podmienia mi bloki z modów. np. Te rury (pipe) na te nuklearne zasilacze prądu, silniki na jakąś teksture i coś tam jeszcze. Proszę bardzo o pomoc jak mam przenieść ten domek z modami bez żadnych podmianek, czy jest jakiś inny program czy może jakaś inna wersja tego mcedit specjalnie na mody. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Jeżeli pomogłem daj LIKE...

Jeżeli Nie to też taj LIKE...

Opublikowano

ja mam jego paczkę modów jeśli chcesz ??

Ja też mam jego paczkę, ale ja chce domek przenieść z starego świata na nowy świat, bo mi mcedit podmienia mody na inne bloki...

Opublikowano

Ja mapy przenosiłem bez MCEDIT podmieniając zwyczajnie pliki ;) Skopiuj sobie obydwie mapy i pokombinuj przerzucając pliki. Mam nadzieję że się uda.

Pozdr.

Opublikowano

Ja mapy przenosiłem bez MCEDIT podmieniając zwyczajnie pliki ;) Skopiuj sobie obydwie mapy i pokombinuj przerzucając pliki. Mam nadzieję że się uda.

Pozdr.

A mógł byś mi to jakoś zrobić?? bo mi to zazwyczaj z plikami nie za bardzo wychodzi ;/

Powiedział bym Ci gdzie co i jak na pw

Bardzo był bym wdzięczny

Opublikowano

Kopiujesz ze starego .minecraft folder save podmieniasz do nowego .minecraft i gotowe

Folder .minecraft jest w dane aplikacji bierzesz uruchom wpisujesz %appdata% i gotowe

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Kopiujesz ze starego .minecraft folder save podmieniasz do nowego .minecraft i gotowe

Folder .minecraft jest w dane aplikacji bierzesz uruchom wpisujesz %appdata% i gotowe

Na drugą mapkę ogarze -,-

korwin.gif

Opublikowano

Nikt nie przenosił nigdy domku wraz z modami?

A może można jakoś na nowo wygenerować tą starą mepkę ?

tzn. tak jak by ją odnowić, żeby się znowu na nowo wygenerowało rudy biomy itd. z starym domkiem

PS. Może ktoś zna dobrze Huśka i może go zapytać ^^

Opublikowano

hyyym nowa wersja wordedita (tego an single tez) miala chyba naprawiany blad ze zlym zapisywaniem itemkow. Spr zapisac jako schemat ale worldeditem z SPC. i wkleic tam. Moze zadziala. ale nic nie obiecuje

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Dobra spróbuje pobiore spc i dam Ci znać

Dobra ale jak mam zapisać zaznaczony teren, żeby go przenieść na inny save??

Opublikowano

hyyym nowa wersja wordedita (tego an single tez) miala chyba naprawiany blad ze zlym zapisywaniem itemkow. Spr zapisac jako schemat ale worldeditem z SPC. i wkleic tam. Moze zadziala. ale nic nie obiecuje

Jesteś genialna!!!

Dzięki wielkie Masz wieeeelki LIKE

Tylko, że itemki z skrzyn znikają ;/

i podmienia maszyny z industrial craft na machinbloki

i pare jeszcze, ale to sobie dodam na gamemodzie ;]

ważne aby domek stał.

a skrzynie nwm jak przeniesć ;/

Proszę o pomoc ;]

A i jeszcze jedno jak zapobiec wylaczaniu sie minecrafta bo mi sie robi czarny ekran i pozniej "sterownik ekranu przestal dzialac" i musze na nowo minecrafta odpalac ;/

Jest jakies rozwiaznanie tego problemu?

Pozdrawiam i Dziękuje

Opublikowano

Dobra, nie chodzi już o mcedit teraz mam pytanie jak przenieść worldeditem skrzynie z itemkami, bo mi przenosi tylko puste skrzyni ;/

I dlaczego wyskakuje mi "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...