Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy dostane UB?

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś dostałem bana na 3 dni od Bustera za opuszczanie rozgrywek. Dlaczego? W 30 minucie meczu zaciął mi się LoL więc go zrestartowałem, wchodząc widzę komunikat z banem (mój team skończył mecz na botach [1 wygrana]). Czy support to uzna i da UB?

csyt2-signa.png

Opublikowano

ban na 3 dni. oni ci po 3 dniach nawet nie odpiszą więc nie marnuj czasu i poczekaj.

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

Za 1 razem nie dostaniesz bana. Tak jak @incore^^ pisał musiałeś już wychodzić w trakcie meczu ;)

Myślę, że odpiszą ci po jakimś 1dniu lub nawet dziś wieczór otrzymasz odpowiedż ;)

Tylko mam nadzieję, że znasz angielski a nie pisałeś z translatorem :P bo tak to mogą cię zignorować.

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

1. Za jedną leave nie ma bana, poprzedzane są one ostrzeżeniami.

2. Nie dostaniesz unbana ze względu na te 2 podpunkty .

"Usuńcie moje zawieszenie teraz!"

Riot nie cofa zawieszeń - system jest zautomatyzowany i nieskazitelny w tym co robi (znajduje graczy, którzy są nieaktywni lub opuszczają gry i ich karze). Możesz pomyśleć, że jego słabą stroną jest to, że nie bierze pod uwagę innych okoliczności (np. zła drużyna, trolle, itp.) Ten system ma wyplenić graczy AFK i opuszczających rozgrywki - Trybunał osądzi resztę. Związku z tym odnoszenie się do ban'ów nic nie da.

"Gdzie się mogę odwołać do bana?"

Nie można się odwołać, jeżeli konto zostało zawieszone automatycznie z powodu częstego wychodzenia z gry. Można natomiast odwołać się do działu Wsparcia w przypadku zawieszenia przez Trybunał. Jednakże, wbrew przekonaniu większości osób, które się odwołują (przynajmniej na forum) - kara była jak najbardziej zasłużona.

Wzięte z FAQ Leave bustera

http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=450567

652601399840421198520.png

Opublikowano

Tak, równie dobrze mogę wyjść 1s przed końcem i będzie ban -.-. Nie moja wina że akurat mi się lol zawiesił.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Tak, równie dobrze mogę wyjść 1s przed końcem i będzie ban -.-. Nie moja wina że akurat mi się lol zawiesił.

"Padł mi internet/gra się wyłączyła/komputer eksplodował, to nie była moja wina!"

System działa sprawiedliwie, mimo iż może się nam to wydawać inaczej gdy opuścimy rozgrywkę z powodów niezależnych od nas. Tak więc bez względu na to czy jest to Twoja wina czy nie, w momencie kiedy nie ma Cię przez większość gry - to ją opuściłeś. To jest poza Twoją kontrolą, jak i kontrolą RiotGames - system opuszczoną grę widzi jako opuszczoną i tego kwestionuje.

"Czemu mam być ukarany za coś co jest niezależne ode mnie?"

Poza Twoją kontrolą czy nie, opuszczenie gry to osłabienie Twojej drużyny. Jeżeli dużo osób będzie opuszczać gry to inni będą z tego powodu rozdrażnieni. Często jest tak, że ludzie przez to rozdrażnienie przestają grać. Jeżeli opuścisz rozgrywkę, zostaniesz ukarany.

Eot.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...