Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Connection Refused

zelu166

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż przy tworzeniu prywatnego serwera w metin2 , a dokładnie przy włączaniu go komendą ./start w Virtual Pc wyskakuje mi taki oto komunikat

connect: connection refused

Już wiele tematów było tutaj na forum, kontaktowałem się z autorami tych tematów, ale żadnemu z nich nie udało się problemu naprawić.

Bezskutecznie:

1. 3 razy reinstalowałem Virtual PC (+ czyszczenie rejestru)

2. Wyłączyłem firewalla.

Co jeszcze mogę zrobić? Zależy mi na postawieniu tego serwera :] A na pewno, jeśli problem udało by się rozwiązać, to pomogłoby to wielu osobom.

A może jest na forum ktoś, komu udało się temu problemowi sprostać? Jeśli tak to proszę o napisanie, za wszelką pomoc jestem wdzięczny.

Nie bawiłem się żadnym Navicatem. Łącze: neostrada tp przez router. Próbowałem stawiać serwer wg. poradnika dla routera i normalnie - bez skutku.

Pozdrawiam

system: xp sp3

80384400986636967106.png

58957266.jpg

Gildia - na razie brak

Lv. 0 Zelu

assassinm0.png

SYGNATURA AKTUALIZOWANA NA BIEŻĄCO

weedv.png

Jeśli Ci pomogłem, zgadzasz się z moim zdaniem, zamieściłem na forum coś, co Ci się przyda... krótko mówiąc - zbieram + ;)

Opublikowano

mam ten sam problem <lecz nie mam routera> robie wszystko dkoladnie z tutem i i tak jest connection refused <tylko 1 raz wyskakuje networkurchable<wime ze sie napisalme urchable ale nie pamętam dokladnie jak to bylo> i dalej leci connection refused ;/

:>:>:> Chillout

www.realmt2.dbv.pl -Zapraszam

Opublikowano

mam ten sam problem <lecz nie mam routera> robie wszystko dkoladnie z tutem i i tak jest connection refused <tylko 1 raz wyskakuje networkurchable<wime ze sie napisalme urchable ale nie pamętam dokladnie jak to bylo> i dalej leci connection refused ;/

również raz mi się pokazuje network unecharble czy jakoś tak. Potem na dół tylko

itd.

80384400986636967106.png

58957266.jpg

Gildia - na razie brak

Lv. 0 Zelu

assassinm0.png

weedv.png

Jeśli Ci pomogłem, zgadzasz się z moim zdaniem, zamieściłem na forum coś, co Ci się przyda... krótko mówiąc - zbieram + ;)

Opublikowano

zrobcie serwer od nowa i bedzie dzialac ;d i maske dajcie 255.0.0.0

Cytat ktory cie zabije xD

JEZU DAJCIE MU PARLAMENTA LUB PRZENIESCI TO DO OFF TOP

by sEr&sEr

Opublikowano

Ja wam dam fajna solucje! Postawcie server na hamachi! Ew. uzyjcie OpenVPN

Lub remobo!

brak ;<

Opublikowano

zrobcie serwer od nowa i bedzie dzialac ;d i maske dajcie 255.0.0.0

Tzn.? Od nowa w Virtal PC tworzyć, oj robiłem to już chyba z 4 razy. Daje maske 255.0.0.0, wszystko robiętak jak trzeba.

Ja wam dam fajna solucje! Postawcie server na hamachi! Ew. uzyjcie OpenVPN

Lub remobo!

My stawiamy serwer na hamachi...

80384400986636967106.png

58957266.jpg

Gildia - na razie brak

Lv. 0 Zelu

assassinm0.png

weedv.png

Opublikowano

dodam ze w moim przypadku po czasie zrobi sie networkunreachble <czy jakos tak ;p > lecz caly czas jset zostaniesz polaczony z serverem

:>:>:> Chillout

www.realmt2.dbv.pl -Zapraszam

Opublikowano

zalogujcie się do freebsd wejdzie w sysinstall i tam od nowa all i wyjdzie z sysinstall i wpiszcie

/etc/rc.d/netif restart i potem ./start

ban.gif

Opublikowano

Na poczatku to zwieksz ram i zrestartuj FreeBsd.

Nastepnie sprawdz konfiguracje serwwera. Jak wszystko bedzie ok to ponownie zrestartu i sprawdz czy chodzi.

jA Nop

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem all ok, gdy zmieniłem nazwę jednego kolesia w ITEM_SHOP i dodałem mu w środku sklep z fryzurami i chciałem zresetować server wyskoczył ten błąd ;(

Mam z nim problem Jeżeli rozwiąże dam znać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

mialem ten sam problem, przy 2gb ramu nie wyskakiwalo nic...

spalilem kosc ramu i zostalo 1gb... kiedys mi nie dzialalo, po formacie i reinstalce windowsa stworzylem server od nowa, po sysinstall wpisalem

/etc/rc.d/netif restart

potem [enter]

/ifconfig

[enter]

./start

....

a wczesniej robilem tak

sysinstall -> ustawianie ip->/etc/...... ->/ifconfig ->reboot i potem sie logowalem i dopiero ./start...

nie wiem czy to u innych cos zmieni czy nie, ale mnie pomoglo ^^

jak pomoglem daj 5* i + ^^

@edit: ktos napisal kiedys, ze zeby sie pozbyc CR trzeba przeinstalowac VPC... pieprzenie w bambus... sam probowalem wielokrotnie i gowno... dalej mialem to samo...

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...