Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Maksowanie "e" u fizza?

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego wszyscy maksuja u fizza "e" jako pierwszy skill?

Wbilem na strone probuilds.net i sprawdzilem jak buduja fizza.

I kazdy maksuje e pierwsze why?

E zabiera cala mane, nie zawsze trafisz, i "chyba" nie ma takiego op dmg.

Nie lepiej maksowac q/w ?

Opublikowano

ja zawsze maksuje W, bo tez farmi się dobrze, do tego zmniejsza heal przeciwnikowi, kosztuje mniej many i ma niskie cd, później można e albo q.

nie widze sensu w maxowaniu e, bo tym ciężko trafić, a jak nie trafimy z tego to czeka nas 15 sec żeby zadać jakiś dmg...

Opublikowano

Maksujax E nastawiacie sie na farme poniewaz wtedy zabijacie cala farme skokiem jezeli chcecie dmg to W maksujcie

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

E jest bardzo latwo trafic i ma kosmiczny dmg ;)

jeśli ktoś ma system ucieczki, jest mobilny lub potrafi grać na fizza nie da się złapać w E.

E to strata cennego dmg, nasze W zada równie duży dmg przy tym ma mniejsze cd, zmniejsza leczenie przeciwnika, a E służy nam jako dodatkowe dojście i sytem ucieczki, jego cd jest o wiele dłuższe, po prostu nie opłaca się maxować E

Opublikowano

maxowanie "E" wymyślił, ten ten, czarny gracz, który zaczął grać po dożywotnim banie, ten z elo ok. 3k

jest to bardzo dobry pomysł, polecam jeszcze buty ruchliwosci ignite + barriera super się gra ;).

@down

cicho bądz i nie spamuj. xD

Opublikowano

maxowanie "E" wymyślił, ten ten, czarny gracz, który zaczął grać po dożywotnim banie, ten z elo ok. 3k

jest to bardzo dobry pomysł, polecam jeszcze buty ruchliwosci ignite + barriera super się gra ;).

Lol, nope.

Od dawna grają pod max E, shushei w S2 tak grał jak i większość fizzów.

652601399840421198520.png

Opublikowano

To high elo koxy oszalaly ze maksuja e?

Bo pro elo koxy grają pod farmę plus ewentualny frag a nie tak jak większość graczy na fraga a farma 0...

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ja maksuję E i nie narzekam łatwo trafić i bardzo przyjemna farma. Chyba gracie na boty że wam E nie potrzebne, bardzo dobre do ucieczki, unikania stunów i wszystkiego :)

Opublikowano

E na Fizzie jest IMHO ok jako maxowane jako pierwsze, wcale nie jest trudne do trafienia a dmg może nie kosmiczny, lecz dobry.

Dlaczego więc niektórzy gracze maxują właśnie E jako pierwsze chociaż część graczy uważa, że lepsze jest q lub w?

Q zadaje dmg onhit, a więc efektywne obrażenia zaczynają się gdy zdobędziesz Lich Bane, a to już jest bardziej pod mid game więc jako pierwsze się maxować nie opłaca, poza tym używając tego zmieniasz pozycję na dosyć mniej korzystną dla siebie.

W zadaje dodatkowy dmg do autoattacków a więc mimo dużego potencjału gracz musi znaleźć się bliżej wroga, co jest łatwiejsze używając najpierw Q lub E. W dodatku E to burst, a burst jest midderowi najbardziej potrzebny.

Opublikowano

Opłaca sie maxowac E jak i W to zalezy od tego jak gramy oraz przeciw komu. Przykładowo ja wole W ze wzgledu iż na aa ladnie sie hp zabiera a E to taki doskok co kazdego sie nim wkurwia.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

E u fizza służy do uciekania, a W wali o wiele większy dmg w połączeniu z Q. Ja osobiście wolę maxować W, choć widziałem już paru takich co maxowało E i źle im jakoś specjalnie nie szło... Także myślę, że zależy to od wyczucia.

Opublikowano

E u fizza służy do uciekania, a W wali o wiele większy dmg w połączeniu z Q. Ja osobiście wolę maxować W, choć widziałem już paru takich co maxowało E i źle im jakoś specjalnie nie szło... Także myślę, że zależy to od wyczucia.

maksując E nastawiasz się na farmę czyli raczej priorytet jeżeli enemy mid laner cię kontruję, poza tym możesz inicjować z E i wracać Q do miniona, ja E używam farmiąc i jako priorytetowy skill do robienia dmg ( mój skill order REWQ )

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

W >E >Q ofc

E mniejszy CS jednak sie przydaje, bo skaczesz na tej dzidzie jak pojebany. + przydatny do outpushu.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

To zależy czy nastawiamy się na mid czy late game bo maxując nastawiamy się na late w którym za farmę z niego zebraną będziemy mogli zrobić fb natomiast maxując w nastawiamy się na fragi i ten sposób rekomenduję ja.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

To zależy czy nastawiamy się na mid czy late game bo maxując nastawiamy się na late w którym za farmę z niego zebraną będziemy mogli zrobić fb natomiast maxując w nastawiamy się na fragi i ten sposób rekomenduję ja.

bullshit

farmić możemy równie dobrze z W, jeden autoatack na wymaxowanym W i creepa nie ma.

w jaki sposób maxując E nastawiamy się na late game ? Skoro na chyba 10 lvlu już możemy miec jeden skill na maxa ulepszony, jest to już wczesny mid game, albo nawet i nie... wcale maxowanie E nie sprowadza się do late game, itemy możemy kupić równie dobrze za kille, poza tym kto jeśli zdobywam kille to już nie mogę farmić ? mam ją po prostu zostawić ?

jeśli maxuje E nie mogę zabijać ?

głupoty gadasz kolego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...