Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz duży, wydajny serwer polecam craftserve

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Nie kozystalem , ale nie lepiej na tych bardziej zaufanych załozyc

craftserve itp

Ja niepolecam craftserve

miales kiedys serwer na craftserve bo ja tak i bardzo fajnie wszystko dziala .

sygnaturailx.jpg

Opublikowano

Miałem na csrv największą oferte za bodajże 700 zł. I to się mało opłacało, 16 GB ramu było a przy 120 osobach były straszne lagi.

Opublikowano

Miałem ! i lagują tak że ...

to mozliwe ze mieli jakies problemy bo ja mam i wszystko czysciutko , albo cos zepsules w configu : )

sygnaturailx.jpg

Opublikowano

..Takim noobem niejestem byc coś psuć w configu ;)

Nie mowie ze jestes dobra nie rubmy spama mielismy mu pomoc : )

sygnaturailx.jpg

Opublikowano

Miałem na csrv największą oferte za bodajże 700 zł. I to się mało opłacało, 16 GB ramu było a przy 120 osobach były straszne lagi.

Za 700zł 16 gb ram? :D

Nie możliwe, za 639zł, mogę sobie kupić maszyne 64 GB ram na dyska SSD, przy procesorze E5 ^^

@Topic

Podaj do jakiej kwoty byś chciał zainwestować w hosting, bo warto przy 100 slotach pomyśleć o jakiejś maszynie dedykowanej. :)

logo.png

Opublikowano

No płaciłem 700 zł, nie wiem czemu, wiedziałem że to bardzo drogo, ale byłem przywiązany do csrv, a budżet serwera pozwalał na taki wydatek.

Opublikowano

Jeśli chciałbyś maszynę na prawdę dobrą pod 2-3 serwery po 100 slotów, lub 300-400 slotów na jednym serwerze, to polecam tą maszynę:

Ovh 32 GB - Kosztuje ona 344zł, a wydajna jest w ujj!

Lub jak chcesz taką pod max 150 slotów, to bierz tą:

Ovh 16 Gb

logo.png

Opublikowano

Kolego to nie są Vps!

Vps to jest jeśli na maszynie dedykowanej jest kilka osób!

A tu masz profesjonalnego dedyka!

Czyli możesz na nim robić co chcesz, instalujesz ts3, mumble itp.

logo.png

Opublikowano

Jeśli się nie znasz na konfiguracji dedyka, nie bierz się za to, bo jeśli uszkodzisz dysk lub coś, to będzie za niego odpowiadał. :p

Jak będziesz miał jakiś problem z konfiguracją to napisz w tym dziale http://www.mpcforum.pl/forum/520-linux/, lub napisz do jakiegoś moderatora/admina.

Za parę zł na pewno Ci pomogą. :)

logo.png

Opublikowano

Udaj się do pierwszego lepszego technika, a zobaczysz jaką kwotę Ci zaśpiewa. ;)

Chyba, że chce tylko zainstalować java, oraz postawić serwer, no to zrobi 2-3 komendami. :p

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...