Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Klasy

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką klasą wam się najlepiej gra i dlaczego ?

P.S Może ktoś opisać czym różnią się od siebie klasy w BF3 ??? Jestem amatorem i kompletnym żółtodziobem :/

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Było takie coś i zamknęli takiowy temat

Same w sobie klasy się nie różnią (mają tyle samo hp itp) ale w końcu mają inne bronie i specjalizacje.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Według mnie opłaca sie grac tylko medykiem i inżynierem.

Czemu ?

medyk może reanimowac a daje to tyle samo pkt co 1 frag. Apteczki pozwalają ci szybciej wrócic do walki. Karabiny szturmowe medyka to najlepsze bronie w grze. Polecam ci M16A3 AEk-971 i ew. An-94 (super bron ale wymaga duzo skilla)

A inżynier.

Na wszystkich mapach z duza iloscia pojazdow graj tylko ta klasa. Dzieki rpg/smaw mozesz niszczysc pojazdy wrogie.

Bronie :

M4a1 - uniwersalna

ACW-R - dłuższe dystanse

MTAR-21 - CQB

Licze na + :D jak masz pytania pw

Opublikowano

Medyk - Klasa żołnierza można powiedzieć najpopularniejsza wśród graczy.

Gra nią każdy począwszy od początków gry oraz na różnych turniejach i sparingach.

Klasa ta posiada apteczkę która umożliwia leczenie własnego żołnierza oraz innych sojuszników.

Po za tym posiada również defibrylator który umożliwia reanimację swojej drużyny na polu bitwy.

Dodatkowo klasa "Szturmowca" posiada szereg bardzo dobrych broni szturmowych między innymi M16A3 lub AEK-971

Technik- To klasa żołnierza która umożliwia nam działania na polu walki takich trybach jak Podbój lub Duży Podbój.

Gra nią większość graczy właśnie w tego typu rozgrywkach.

Klasa ta posiada Palnik oraz Robot Saperski umożliwiają one naprawę uszkodzonego pojazdu w przypadku robota saperskiego możemy nim naprawiać pojazdy z dalekiej odległości oraz niszczyć wrogie pojazdy naszych przeciwników posiada również miny przeciw pancerne które umożliwiają zniszczenie wrogich pojazdów.

Dodatkowo posiada aż cztery wyrzutnie rakietowe, dwie z nich to RPG oraz SMAW świetnie sprawdzają się na nieco bliższy dystans.

Technik posiada również rakiety namierzane głównie służące do namierzania wrogich jednostek powietrznych są to Javelin oraz Igła grając w UA możemy namierzać również Stingerem.

Technik posiada wiele świetnych karabinków maszynowych począwszy od znanego M4A1 do ACW-R lub MTAR-21 świetnie sprawdzają się na w walce naziemnej.

Żołnierz Wsparcia- To klasa żołnierza która możliwa nam grę na rozmaitych trybach oraz mapach.

Gra nią również wiele osób.

Klasa ta posiada apteczkę z amunicją która w przypadku gdy nam lub naszym sojusznikom skończy się amunicja w broni pozwala na doładowanie naszego magazynka w broni.

Dodatkowo klasa ta posiada ładunki C4 oraz Claymory w przypadku ładunków C4 sami kontrolujemy ich wybuch znowu z ładunkami typu Claymore ustawiamy je w dowolnym miejscu na mapie i czekamy aż ktoś z piechoty przeciwnika najdzie na niego.

Żołnierz wsparcia posiada również moździerz który możliwa nam walkę na daleki dystans. Moździerz to wyrzutnia pocisków.

Wsparcie posiada również szereg broni o dużej ilości amunicji w magazynku między innymi M249 lub M240B są to bronie którymi możemy zabić naprawdę dużą ilość graczy lecz są to bronie na średni dystans i czasami bardzo niecelne.

Snajper- Klasa żołnierza która umożliwia nam grę na bardzo daleki dystans.

Gra tą klasą wymaga naprawdę skupienia oraz dobrego refleksu i celności.

Dodatkowo klasa snajper posiada znacznik odrodzeń oraz czujnik ruchu w przypadku znacznika odrodzeń po tym jak go postawimy w wybranym miejscu na mapie oraz po padnięciu możemy się na mi odrodzić możliwa również odrodzenia naszych kolegów z z zespołu.

Czujnik ruchu przydaję się do obserwowania nadchodzącej piechoty w naszym rejonie strzelniczym.

Posiada również szereg broni na daleki dystans między innymi L96,M40A5,M98B oraz snajperki półautomatyczne SVD SKS czy M417

ostatnie z nich sprawdzają się na bliski kontakt z wrogiem.

Myślę że było by na tyle jeśli chodzi o klasy żołnierzy w tej grze.

Wszystko opisałem z własnej pamięci nie sięgałem do żadnych podpowiedzi.

Gram w tą grę pond 1000h więc co nieco wiem o różnych klasach żołnierzy oraz o ich broni.

Ten opis jest był robiony w skrócie dlatego że każdy i tak będzie grał klasa która mu najlepiej pasuje.

Myślę że pomogłem niektórym w wyborze klas.

Pozdrawiam!

أنت واحبائك في الهواء. قبل كنت أعرف أنها تموت فعلا.بلدي الأحمال على الجسم وهم مسلحون وجاهزة.وابدأ بالعد ببطء إلى أسفل.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak najlepsza klasa. Wiadomo, że można mieć swoją ulubioną ale medyk nie za bardzo przyda Ci się na bitwie pancernej. Trzeba grać taką klasą, która aktualnie jest potrzebna na polu walki.

Opublikowano

@up

Myślę że ma racje warto dostosować klasę żołnierza do aktualnej mapy i rozgrywki.

Nie warto grać medykiem lub snajperem na mapach gdzie przeważają pojazdy lub mapy są dostosowane głównie do nich jak np. AM.

Jeśli masz ochotę grać medykiem zapraszam na Knife Only lub gdzieś gdzie mapki są dostosowane do gry głównie piechotą jak np.Metro lub Kanały DM.

أنت واحبائك في الهواء. قبل كنت أعرف أنها تموت فعلا.بلدي الأحمال على الجسم وهم مسلحون وجاهزة.وابدأ بالعد ببطء إلى أسفل.

Opublikowano

@up

Myślę że ma racje warto dostosować klasę żołnierza do aktualnej mapy i rozgrywki.

Nie warto grać medykiem lub snajperem na mapach gdzie przeważają pojazdy lub mapy są dostosowane głównie do nich jak np. AM.

Jeśli masz ochotę grać medykiem zapraszam na Knife Only lub gdzieś gdzie mapki są dostosowane do gry głównie piechotą jak np.Metro lub Kanały DM.

Moim zdaniem można grać medykiem na dużym podboju, w końcu to jest szturmowiec. Ja zazwyczaj na tych mapach gram szturmowcem lub mechanikiem. Szturmowcem gram wtedy gdy biegam po każdych punktach i próbuje je przejąć, unikając pojazdów zmechanizowanych. Snajper tak samo nadaje się na te mapki, szukasz dobrego miejsca do campienia rozstawiasz m98b na dwójnogu, lunetka 12x i jedziesz gości z 500-800m, lub jak kto woli. Moim zdaniem w battlefieldzie na każdą mapę nadaje się każda klasa postaci, nawet snajper na dm bo ma dobre snajperki samopowtarzalne takie jak sks, m39-emr itp. Lecz niektóre klasy postaci są bardziej wyspecjalizowane na dany rodzaj gry i mapy, z tym się zgodzę.

6000fc15d450e27c.png?1403886722155

Opublikowano

Rak0 weź pod uwagę to że najlepsi z najlepszych grają w większości snajperem i szturmowcem. Snajperem zdziałasz moim zdaniem najwięcej bo jak się ma skilla to nawet na szturmach z lunetą x8 w zwarciu da się grać (oczywiście mówię o bolt action bo kto normalny używa pół automatów?).

To jest tylko moje zdanie i wiem, że zaraz pojawią się tacy co będą mi udowadniać, że snajperem nic nie zdziałam na niektórych mapach, ale do tej klasy TRZEBA mieć skilla i to dużego.

Opublikowano

Mi się najlepiej gra snajperem i mechanikiem.

Snajperem bo zawsze lubiłem zabijać na duże dystanse a mechanikiem bo lubię SMG i mieć rzeźnie z wyrzutni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...