Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] FPS/Pamięć

Wacek_21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważyłem że Darkorbit staje się bardzo wymagające.
Na załączonej grafice widać że "żre" ponad 3GB ramu - nie za dużo troche jak na taką grę?
Chciałbym się tutaj odnieść też do innej sprawy - klatek/s
Ogólnie mam stabilne ~60, ale na google chrome spadało podczas intensywnej walki nieraz do ~10.
Po przerzuceniu się na operę jest dużo lepiej, najniżej miałem coś koło 45.
Czyżby chrome miał jakieś problemy z flashem?
Chciałbym więc żebyście tutaj pisali ile wam zajmuje RAMu, ile macie fps podczas grania w tą grę.
Tutaj wycinek ze screena ode mnie :
do3qb.png

7yo9.png

Opublikowano

Powyżej 40, również na Operze.

Co do Chrome, to zauważ, że przeglądarka ta używa własnej wersji wtyczki od Adobe.

Opublikowano

Dokładnie. Mam zazwyczaj ponad 50fps, ale to w miejscach gdzie nie ma nikogo ani żadnych szczątków.

Co do chrome, to strasznie dużo je ramu więc taki efekt :x

Opublikowano

to wez sobie licznik fpsow wlacz zaraz jak zaczynasz gre.. skacz przez port i obserwoj.. pamiec sie nie refreszuje tylko co skok dodaje 200-300 mega i sie naklada w ten oto czarodziejski sposob do magicznej wartosci u ciebie 3 giga a u mnie do 5 giga.. czyli do maximum a pozniej wyskakuje blad.. po restarcie pamiec spada do normalnej wartosci i zaczyna sie spowrote to samo.. to jakis problem z odswiezaniem ale nie wiem, sam mam ten problem i mi sie glowa powoli zaczyna palic bo nie wiem co zrobic.. ktos madry niech opisze jak to naprawic ;)

Opublikowano

no strasznie podskoczyło zużycie ,mam komputer 2 gb ram i mam pecha :(

na operze mam po 40 fps i użycie 1 gb

na chrome 20 fps i się zawiesza po kilku minutach

Opublikowano

To ja sie wypowiem, 2 GB ram, karta 1 GB, gdy włączam gre na chrome startuje 60 FPS po 5 minutach 5 FPS zużycie ram maximum i crash gry, na innych przeglądarkach jest podobnie ... . Gra stała sie uciążliwa i nie sprawia już żadnej przyjemności. BP powinien zastanowić sie nad tymi swoimi zajebistymi aktualizacjami, bo jak tak dalej pójdzie to DO bedzie miało wymagania gry z 2020 roku ... . Według mnie jedynym rozwiązaniem jest wprowadzanie clienta na komputery, tak jak np Metin2 czy LoL

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Zapewne jest to zwykły błąd programistów. Pewnie znowu zapomnieli o czyszczeniu pamięci - im więcej latamy tym więcej zbieramy śmieci w pamięci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...