Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile slotów pociągne na takim komputerze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

1. Pierwsze pytanie sloty serwera zależne są od szybkości internetu czy od komputera ?

2. Drugie pytanie ile pociągnie serwer slotów na takim komputerze: Intel Core2 Duo Cpu E4700 @ 2.60 GHz,2,00 Gb Ram czy na takim internecie: Livebox Orange 10 Mb/s?

Pomóżcie

Pozdrawiam

Ridller

sygnaturka.png
Opublikowano

Jeżeli chcesz grać bez lagów, to daj na 10 slotów, masz za mało ramu :(

Opublikowano

1. Szybkość internetu przy 5 osobach nie robi różnicy takiej jak przy np. 50 osobach. :p

2. Zakładając, że używasz windows xp/vista/7/8, to system bierze około 1 GB ram. Czyli zostaje Ci 1 Gb ram na serwer. Procesor sobie poradzi z około 30 osobami, lecz ram już nie. Stawiać publiczny serwer na własnym komputerze to nie jest dobry pomysł. :)

Przy takiej konfiguracji twojego komputera, zalecam Ci ustawić 15 slotów, max. Pamiętaj, że tylko przy włączonym serwerze!

logo.png

Opublikowano

To serwer bukkit ? Czy chcesz zalozyc na jakiejs str. np. pixelteam ??

Jezeli bukkit to były ogromne lagi przy 10 slotach a system i szybkosc internetu byla tez podobna

Jezeli na jakiejs str. to ile chcesz bo to idze na ich serwery a nie obciaza twojego kompa i nie ma lagów ( oczywiscie jest to platne )

:D Na wesoło ... 

Opublikowano

Max 10 slotów. I to jeszcze przy małej konfiguracji i ilości pluginów. A internet i komp to "jedność" jeżeli chodzi o serwer ;) Jeżeli chcesz grać powiedzmy w dobrą grę to nie wystarczy ci dobra karta graficzna ale musisz mieć jeszcze odpowiednią ilość pamięci ram oraz dobry procesor. Tak samo jest z serwerem. :)

Opublikowano

A gdybym miał 4 GB Ram lub 6 Gb Ram podalibyscie ile slotów pociągnie na 4 lub na 6 ? Gb ?

sygnaturka.png
Opublikowano

Powiedzmy, że masz na komputerze 4 Gb ram.

System automatycznie przydzieli sobie 1 GB, zostaje Ci 3 Gb.

3 GB = 3072 MB

64 Mb zalecane na jednego gracza, bez pluginów!

128Mb jest zalecane przy bukkicie oraz np. 20 pluginów

3072/128= Wyjdzie ~25 slotów

Sam preferuje Ci ~35 slotów

Więcej nie ma sensu, bo procesor Ci nie wyrobi, oraz nie wiem jak wygląda prędkość zapisu na twoim dysku.

Bardziej Ci się będzie opłacać kupić serwer np. na ownserver.pl

Za 10 slotów płacisz 15 zł miesięcznie, a serwer stoi 24/7.

Lecz to twój wybór co zrobisz, bo według mnie nie opłaca się dokupywać ram. Jak za to możesz opłacić sobie serwer na 3-4 miesiące, a zarobki z niego na pewno jakieś będą. :p

logo.png

Opublikowano

Kurde ale mam teraz problem ponieważ mam forum na strone serwera za darmo wiec nie umiem jeszcze robic VIP za sms a w ogole ja chciałbym serwer 50 slotowy i nie chcialbym wydawac kasy 75 zł na 50 slotów . Jestem wkurwiony powiem szczerze bo tak pracowalem na ten serwer i wszystko do dupy -.-:( Nie wiem co robić bo serwer mial byc publiczny skyblock non premium no hamachi -.-Będę chyba płakał robiłem ten serw 2 miechy:(

Nie będę kupywal nowego kompan za 2 tysia:(

sygnaturka.png
Opublikowano

:D Nie musisz płacić 75zl za 50 slotów :) są też duże tanśze. ja za 42zł kupiłem na pixelteam.net 2,3GB ramu i udzwigłem 40 slotów na spigocie ;).

Opublikowano

Tak czy siak, nie opłaca się stawiać serwerów na własnych komputerach, a tym bardziej takich 24/7.

Po obliczeniu zużycia prądu, nie opłaci Ci się. :p

Jeśli chodzi o hosting, to polecam sored.pl

Oferta 2 GB ram, zwykła da radę z 50 slotami , chociaż piszę, że na 35 osób.

Wiem, bo sam miałem tam serwer. ;)

logo.png

Opublikowano

Ja mam kompóter AMD Athlon X2 64, 4 GB RAMu, ile mogę mieć slotów ?

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

3 sloty max z takim lączem x.x

Ja przy necie 1mb/s miałem 7 osób :D Teraz mam net 40mb/s i nie testowałem :D

1. Pierwsze pytanie sloty serwera zależne są od szybkości internetu czy od komputera ?

2. Drugie pytanie ile pociągnie serwer slotów na takim komputerze: Intel Core2 Duo Cpu E4700 @ 2.60 GHz,2,00 Gb Ram czy na takim internecie: Livebox Orange 10 Mb/s?

1.Od tego i od tego, Przy necie szczególnie upload, bo chunki się wysyłają, no i ping. A w kompie ważna jest ilość ramu (U ciebie jest trochę za mało, z 4GB by się przydało bo jeszcze system trochę wsysa) i procek, najlepiej 2 rdzeniowy. Twój ujdzie w tłoku ale nie wiem czy jak będziesz miał i serwer i minecrafta uruchomionego to może nie wydoić.

Opublikowano

Dobra jakoś to pomyśle dzięki all ;) na kompie serwer miał być od 6.00 do 00.00 czyli do północy więc polski pener by może dobrze było ;)

sygnaturka.png
Opublikowano

15 slotów max

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

Opublikowano

Tak od 10 do 15 slotów bo na inne programy ci idzie. Na minecrafta jak grasz i na serwer więc.

Za mało ramu ;/

I najlepiej się zaopatrzyć w jakiś dysk SSD + jakiś net upload 5-10mb. Jeżeli takie są

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Myślę że tak ~10-20 , ale możesz też popróbowac z plikiem stronicowania i możesz mieć o 3 GB ramu wiecej.

Minus jest taki że plik stronicowania zapisuje się na dysku , co sprawia że mogą być lagi... w zależności od dysku jakiego masz. Jeśli możesz to polecam ci bardziej dokupić ram, albo wykupić jakiś serwer :D

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...