Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Komputerem Wolno Chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim mam mały problem z komputerem a mianowicie bardzo wolno chodzi programy włączają się po kilku minutach strony internetowe też z ciekawości wcisnołem Alt+ctrl+del zobaczyłem w procesi i okazało że jeden z programów czy jakiś plik używa 99% procesora !! a mianowicie to jest svchost.exe jest to plik systemowy i potrzebuje waszej pomoc bo nie wiem jak temu zaradzić !!

Opublikowano

Nie doradzę Ci zbyt dużo bo nie pamiętam jak sprawdzało się za co odpowiada ten program.

Jest chyba 7 czy 8 svchost.exe w systemie.

Spróbuj go poprostu wyłączyć i sprawdzić czy wszystko działa, a zwlaszscza czy glos dziala.

Spróbuj zmienić jego pryiorytet na wyższy lub najwyższy.

A jak nie zadziała szukaj pomocy u kogoś innego albo format.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

ściągnij hijackthis i daj tutaj skana. + zapuść combofix-a, najprawdopodobniej jakiś syf masz :D

368216.png

Opublikowano

A możesz mi jeszcze pomuc /?? przeczytałem na jednym forum że to jest banalne rozwiązanie wystarczy zaaktualizowac windowsa normalna altualizacja która sama się robi !! i tu potrzebowałbym pomocy ponieważ mam windows XP a poczytałem i da się ręcznie aktualizacje zrobić ale przez internet nie można z systemu zna ktoś może link do aktualizacji na stronie microsoftu ?? bo ja tam nie moge się połapać !

Opublikowano

Mi sie czesto tak dzieje, prawdopodobnie spowodowane jest to programem Speed- X (jak go instaluje to mi sie tak robi po jakims czasie) Zawseze instaluje antywirus "Avira" i skanuje kompa, on wykrywa wira i go usuwa, po restarcie juz problem mija, jesli dalej bedziesz mial ten problem to pobierz i wlacz ComboFix on tez z tym sobie poradzi.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Najprawdopodobniej jest to fake svchost.exe

Wyłącz proces i usuń to gówno.

To nie jest takie proste kiedy chce wyłączyć to "gówno" w procesach to po wyłączeniu jest napisane że została mi minuta bo windows zostanie wyłączony i żeczywiście wyłącza się po minucie ;/ Spróbuje sciągnąć tego ComboFixa zobaczymy czy to coś da ! Wrzucę tutaj Loga z ComboFixa !!

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Może coś Ci się dorwało do tego pliki (jakiś wir ) i chodzi pod jego nazwą. Weź w google wpisz MKS i nim przeskanuj.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7