Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak ukryć/zabezpieczyć swoje ip ?

Qadam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, przypuśćmy ze z kolega sie bawie ze go lekko DDoS-uje z CMD xD i nie chce zeby mi oddal, czyli nie chce zeby poznal moje ip tylko ze on juz w tym sie troche zna. I jak zapezpieczyc swoje ip zeby on go nie wykryl i nie oddal DDoS-a ? Jaki program etc... Bd dawal lajjjjki :D

Opublikowano

użyj tunelowania przez jakiś serwer

p.s. to twoje pingowanie ( ddosowanie jak to pięknie nazywasz ) kogoś komputera to czysta i bezsensowna głupota stworzona dla lamerów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

p.s. to twoje pingowanie ( ddosowanie jak to pięknie nazywasz ) kogoś komputera to czysta i bezsensowna głupota stworzona dla lamerów

Bardziej zrozumiale ?? Tunelowanie przez jakis server ? wtf ?

Opublikowano

Jak kilka tys kompow da pinga z l 6500 to możesz się pożegnać ze stronką.

Ciekawe czym ty pięknie ddosowanie nazywasz. TAK PING TO JEST DDOS, wszystko co ma na celu wykorzystanie CPU i neta to jest ddos.

Opublikowano

no to ciekawe że on jednym bidnym komputerkiem co posiada, pewnie nawet z bidnym słabiutkim łączem internetowym, spodziewa się zawiesić komuś komputer nie mając kompletnie pojęcia nawet co robi, a i przy okazji nawet jak to porządnie zrobić !

pingowac to sobie może do samej śmierci cokolwiek i nawet nie odczuje się tego typu działania poza w pierwszej kolejności zablokowaniem SOBIE samemu swojego łącza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Widze ze ten temat nie ma sensu bo zamit odpowiadac, ktos sie wymadza... Do zamkniecia -.-

Opublikowano

tak popingować to sobie może komputerek w sieci lokalnej, TOR to raczej tylko przeglądanie stronek i nic więcej, za duże lagi i straty pakietów przez pośrednictwo

do tego typu ataków pasuje łącze z wyjściem na świat symetrycznym , przynajmniej o przepustowości ponad 50 Mb/s z bezpośrednim wyjściem na świat najlepiej światłowód a nie łaczem wykupionym przy słabowitym ISP typu TEPSA, NETIA, Multimedia czy inny provider u nas w kraju, nawet nie wiem jak by szybkie oferowali nigdy nie są w stanie zapewnić dla zwykłego użytkownika więcej niż 5-10 Mb/s

dedyk dobry ale ataki z dedyka sa blokowane przez samego operatora serwera bo odpowiedzialność karną w pierwszej kolejności w razie problemów może ponieść on a nie osoba kupująca usługę u niego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie łaczem wykupionym przy słabowitym ISP typu TEPSA, NETIA, Multimedia czy inny provider u nas w kraju, nawet nie wiem jak by szybkie oferowali nigdy nie są w stanie zapewnić dla zwykłego użytkownika więcej niż 5-10 Mb/s

A tu cię zaskoczę bo mam neta 40Mbit/s , pliki z dobrego serwera np. gry na steam, origin pobierają mi się ~5MiB/s (Gra 1.3GB idzie w 4-5min). Wadą jest to że nie jest to łącze symetryczne więc download mam 40Mbit/s a upload 4Mbit/s o.O Mieszkam w starachowicach (Możesz sobie zobaczyć gdzie to jest)

PS Napisałeś "50 Mb/s" czyli 50 mega bitów (nie bajtów).

Opublikowano

nie nie masz wyjścia na świat o takiej przepustowości , masz DZIELONE na ileś tam setek użytkowników a nie dla siebie tylko i wyłącznie

wymagania spełnia TYLKO łącze dzierżawione ( najlepiej jak to łącze światłowodowe ) wpięte do internetu na węźle za pomocą modemu a nie dokładnie jak ty w sieci z setkami użytkowników na jednym modemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...