Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak kopiować itemy w minecraft !

szelkoffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko ! :D

Chcieliście kiedyś mieć 80 setów prot 4 i 80 mieczyków 5/2? biggrin.png Mi się to udało w 10 minut, bez modów, gamemode i tak dalej... Wystarczy mieć jeden set 4 i mieczyk 5/2, aby mieć nieskończoność tych itemów! Jak to zrobić dowiemy się w dalszej części poradnika.

Na początku musimy mieć te itemaski

315jvp4.png

Następnie wykopujemy dół o wymiarach 8x2 i obok 3x3

Wygląda to tak

20gyzdk.png

Następnie dodajemy obsydian, repeatery, pochodnie, TNT oraz dropper/dozownik, aby wyglądało to tak

2yux34o.png

Na końcu dodajemy guziczek w tym miejscu

35mm8tu.png

Dobra. Mechanizm gotowy. Teraz wkładamy itemek do sklonowania do dispensera/droppera i naciskamy guziczek. Otwieramy szybko dispenser/dropper tak, żeby widzieć pochodnię. Gdy się zaświeci od razu podnosimy itemek. Tnt wybucha i niszczy dispenser, a itemek wypada na ziemie SKLONOWANY. Może nie udać się za pierwszym razem, ale w 100% działa. Takowy itemek trzeba włożyć od razu do skrzyni. Jeżeli kopiujemy np same diamenty można przenieść go do stołu rzemieślniczego i kopiować do woli. Ważne, żeby nie podnieś obu diaxów jednocześnie, bo ten sklonowany zniknie. Działa to tak na singlu jak i na multiplayerze. Nie popieram takich rzeczy na multi, ale na singlu proszę bardzo, choć jak dla mnie to zbyt ułatwia grę.

Pozdrawiam - szelkoffy :)

647041416238306889721.png

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Oglądnij ten filmik cały i zobacz, że on to całkowicie inaczej zbudował. - On zrobił to o diaxach, ja o mieczu i zbrojce... Mój sposób, nie sugerowałem się innymi.

Opublikowano

Działa tak samo, zbudowany tak samo. Zwyczajny plagiat i koniec spamu.

@edit

@up.

to znaczy , że jak ja zamiast miecza dam dirt to sposób jest inny ? myśl człowieku -.-

Opublikowano

Działa tak samo, zbudowany tak samo. Zwyczajny plagiat i koniec spamu.

@edit

@up.

to znaczy , że jak ja zamiast miecza dam dirt to sposób jest inny ? myśl człowieku -.-

Oglądałem jedynie filmik iDeltiego i chciałem to zrobić w formie pisanej, nie rozumiem plagiatu w zaczerpnięciu kilku cennych informacji z czegoś i napisanie własnymi słowami.

Plagiatem można by to było nazwać jeśli wszedł bym na jakieś forum z takim sposobem i ctrl+c ctrl+v ;)

Opublikowano

ACtenisAC , ziomek z Angli wrzucił to :

/ 26 marca i jest dokładnie takie samo jak twoje :) po 2 nagrywało to kilka polskich ytberów.

giphy.gif

Opublikowano

@up

Oglądnij ten filmik cały i zobacz, że on to całkowicie inaczej zbudował. - On zrobił to o diaxach, ja o mieczu i zbrojce... Mój sposób, nie sugerowałem się innymi.

Co to za różnica?? Tak samo ja mogę zrobić o dircie i co, będzie zupełnie co innego, tak? :P

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...