Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Diana

GANG3STER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję pomocy odnośnie buildu di Diany + jakie combo. Będą + i 5 ;)

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

Build:

sorcki,lich bane,liandry,rabadon,zhonya,rylai

Core:

sorcki,mała maska, rabadon

Combo przed 6, najlepiej przed 6 się nie bij, bo harras ma mierny a gap closera nie ma:

Q (aa) E (aa) W (aa) Q

Po 6:

Q (aa) R (aa) E (aa) W (aa) (Q R)/R (aa) Ignite

Oczywiście wpierw na minionach nabijasz sobie pasywkę.

Opublikowano

Ok to rozumiem ;) Dzięki wilekie jak macię jeszcze jakieś wskazówski odnośnie "Diany" czy coś np build to piszcie :)

Opublikowano

buty maga -> różdżka wieków -> zmora licza -> 2x rabadon -> kostur lub jeżeli enemy ma abs na magie to berło na przebicie

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Po co 2x rabadon ? Weź wyjdź z takimi buildami pls ;p Jeszcze ta różdzka wieków jak diana problemów z maną nie ma ...

Krytykujesz mnie cały czas , więc przestań mnie cały czas pouczać bo nie radze komuś źle .

Różdzka musi być bo coś na hp , Diana ma nie być papierem bo w TF'ach też coś robi a nie stoi z boku . Pozatym jak to sobie wyobrażasz ? 500+ ap do końca gry ? Tak to ma 700 +

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Ale na co rabadon ? Już lepiej zhonye dać zamiast rabadona -.- To dajesz Rylaia albo Warmoga, a najlepiej rylai + liandry ale nie roa gdzie ta płacimy za niepotrzebną manę bo diana ma śmieszne manacosty.

Zhonya aktualnie jest core itemem na większość ap postaci z racji mega aktywki i armora gdzie ADC jest w każdej grze i trochę mniej dmg zadawanego zawsze się przyda.

Rylai zwłaszcza się przyda z racji że diana ma bardzo mało CC. A liandry się przyda aby polepszyć nasz harras z Q, czy z racji ze kupujemy rylaia no i dla naszego slowa z E.

Opublikowano

Hymn ? :D Czyli co wreszcie składać :D po koleji tak bym prosił:D

Opublikowano

Ja osobiście lubię Nashor'a, dosyć użyteczny przedmiot.

Build : Sorcki, Rylai, Rabadon, Zhonya, Nashor, Lichbane, Deathfire Grasp, Absyssal Specter, (niekoniecznie w tej kolejności) ewentualnie można walnąć gdzieś Warmog'a jak ktoś czuje się bity ;]
Nie wiem jak jest z maską ale jakoś nie przypada mi do gustu.

Itemków podałem więcej niż zmieścisz ale sam sobie wybierz ;]

Opublikowano

Najlepszy build taki:

start z 3 potami i buty

Szybko budujesz rabadona

kupujesz sorcerki

robisz lich bane

zhoya/scepter

death fire

ralai

Combo tak:

q > r > e > w> aa > q > r > r

po 1 q czekaj chwilke ,żeby nie musiec za długo bić aa

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

najpierw q potem w potem e

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

A jakie E ? .... Maxujesz Q potem W na końcu E, E to tylko sam slow jest ;p A W to mega tarcza, jedna z lepszych w grze. Build taki jak pisałem jest naprawdę mocny:

sorcki,lich bane,rabadon,rylai,liandry,zhonya Jedynie penetracji może być troszeczkę za mało do zabijania tanków i zamiast liandry można zrobić void staffa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja zazwyczaj zaczynam z flaszką i potkami

Potem składam jak najszybciej Abyssal'a lub początki Zhyoni. Następnie składam całą zhyonie. W tym momencie możemy złożyć butki na M.Pene lub na M.Resisty. Teraz mały Rylai dla slow'a i hp. Następnie Void staff. Tu wybieramy między DFG, a np. GA.

Na lvl 1-4 maxujesz
Q>W>Q>E

Wyżej maksujesz

R>Q>W>E

Combo powiadasz?

Do 6lvl'a zazwyczaj Harrasuje z Q, bo masterki jak i flaszka pozwalają mi na spamienie skillami. Jednak po 6 zaczyna się agresja. Nie możemy po tym lvl'u trzymać się daleko od przeciwnika, wręcz przeciwnie podchodzimy do niego pod pretekstem "famienia" i nawet dajemy się harrasować, ale jak już walnie 1 skillem w nas to od razu W+Q+R+E+R+ignite i możemy też rzucić w niego Q na pożegnanie.

Radzę ci też uważać na ganki junglera, bo oni wiedzą kogo mają atakować (zazwyczaj), a przed 6 ganki dla ciebie to stracony flash i low hp lub po prostu śmierć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...