Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile serwer uciągnie graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stawiam serwer F-B (ok 15 pluginów) na komputerze, parametry:

Procesor Intel 2 rdzenie 1.80Ghz

8GB Ram DDR3

Internet 32MB/s

Da rade jakieś 30 osób bez lagów?

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

i2 1,80Ghz ja w lapku mam więcej ?!. Na te 30 slotów by ci wzięło 4gb ramu (3840 biorąc 128 na slota[optymalnie]) Ja serwerek u siebie na kompie jak stawiam na 3gb ramu 15 slotow i3 2,8ghz internet ok.36mb/s i zero lagow a mam ponad 20 pluginow. Jak przypiszesz na serwer 5gb ramu to 100% lagow nie bedzie. Nie wiem co z tym prockiem ;d

Opublikowano

Słaby procek :/ 10 slotów mi się tak wydaję + pluginy , jeszcze zależy na jakim silniku robisz serwer :)

Dla porównania ja mam procek:

Intel 4 rdzenie , ~2.40GHz i tylko 2GB ramu na kompie i przy około 30 pluginach i 8 osobach na serwerze nie mam wgl. lagów :)

Opublikowano

Każdy pisze o procku , zrób lepiej test szybkości internetu ( upload ) to będzie wiadomo ile uciągle. znając życie będzie z 3mb/s, więc szału nie będzie :). 10 slotów no może 15

2w6ic6t.png

Opublikowano

HaHa ludzie ładny komputerek procek słaby ale 30 osób na spokojnie :)

15 osób? 15 osób to ja stawiam na 1.5 GB ramy procek AMD athlon dual core procesor 4000+ 2.11 GHZ

Opublikowano

Wszystko jest zależne od upload jego internetu. Jestem przekonany, że te 32mb/s to download, a do servera to słabo się ma :P Potrzebny jest UPLOAD jego netu by móc oszacować ilość slotów

2w6ic6t.png

Opublikowano

Zaszła pomyłka, procesor jest dwurdzeniowy 2x 2.40 ghz.

Upload internetu to 8mb/s

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Zaszła pomyłka, procesor jest dwurdzeniowy 2x 2.40 ghz.

Upload internetu to 8mb/s

20-30slotów max , ale jak już napisałem wszystko zależy od pluginów itp.

Opublikowano

Jak 2x 2,4GHz i 8mb/s upload myśle że spokojnie te 30 udźwigniesz, chyba że na FB będziesz dawał dostęp do WorldEdit'a i będą Ci robić po 100.000 bloczków, to wtedy może być nie ciekawie ;P

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. Dzisiaj startuje serwer 30 slotowy. Czy wasze przypuszczenia się sprawdzą? Sprawdzimy. Lajki dla wszystkich.

I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...