Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobre i tanie championy

Expeliarmus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj wbiłem 30lv i okazało się, że muszę mieć 16 championów, aby grać mecze rankingowe. Możecie mi polecić tanie i dobre championy? (bez Mastera, Jaxa, bo ich już mam)  Myślałem nad Lux, jednak runy mam tylko pod AD lub przebicie pancerza ;/

A może nie opłaca mi się ich kupywać, tylko zbierać na lepsze? np. Hecarima?

Proszę o wasze opinie.

@PS

Jeżeli zacząłbym teraz grać mecze rankingowe, to nabijało by mi rangę od Bronze V , czy musiałbym czekać na nowy sezon?

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Polecałbym:

AD:Garen,Ashe,Kayle(ciężko ogarnąć według mnie),Poppy(zależy czy wolisz ap czy ad nią grać),Sivir,Tristana(za darmo jest),Warwick

AP:Annie,Ryze,Lux(mocna nawet bez run),Teemo,Fiddlestick

To tyle z tych tańszych według mnie wartych polecenia

A co do dywizji to grasz ok.5 meczy (nie pamiętam dokładnie) i zależy od poziomu(ile gier wygrasz a ile przegrasz) i cię dopasowuje do dywizji srebra albo brązu.

Opublikowano

Aby Cię zaklasyfikowało do dywizji musisz zagrać 10 meczy rankingowych. Jeżeli np. wygrasz 10 z 10 to trafiasz do Silver I jak przegrasz wszystkie trafiasz do Bronze V. Ja wygrałem 7 z 10 i trafiłem do Silver V

Diss_Stream.png

Opublikowano

Polecałbym:

AD:Garen,Ashe,Kayle(ciężko ogarnąć według mnie),Poppy(zależy czy wolisz ap czy ad nią grać),Sivir,Tristana(za darmo jest),Warwick

AP:Annie,Ryze,Lux(mocna nawet bez run),Teemo,Fiddlestick

To tyle z tych tańszych według mnie wartych polecenia

A co do dywizji to grasz ok.5 meczy (nie pamiętam dokładnie) i zależy od poziomu(ile gier wygrasz a ile przegrasz) i cię dopasowuje do dywizji srebra albo brązu.

Wolałbym raczej abyś skupił się na mniejszej ilości championów, bo wypisałeś mi prawie wszystkich xD Ale dzięki za pomoc :)

Aby Cię zaklasyfikowało do dywizji musisz zagrać 10 meczy rankingowych. Jeżeli np. wygrasz 10 z 10 to trafiasz do Silver I jak przegrasz wszystkie trafiasz do Bronze V. Ja wygrałem 7 z 10 i trafiłem do Silver V

Oo to gz, mam nadzieję , że i mi się tak poszczęści :) Chociaż teraz co raz trudniej o dobrych graczy.

Opublikowano

WG mnie amumu i malphite to must have, bo gdy np ty banujesz i ktoś z tej dwójki nie został zbanowany, to może się przydać nawet osobie z twojego teamu, można się swapnąć. A tak to co, nasus w dżungli mocny, nunu na topie też podobno mocny, choć nim nie grałem, ogarnięty singed jest mocny na topie, twisted fate też niczego sobie. Poza tym to te postacie podane przez panów wyżej.

Odnośnie pytania dotyczącego przydziału do dywizji, dostałeś odpowiedź wyżej. Ja wygrałem 7/10 i mnie wywaliło do silv 3, więc dziwne że go do silv 5, ale ok, nie wnikam.

00979453523907008934.png
Opublikowano

Hecarim nadaje się do dżungli, a nie jest najprostszą postacią, bardziej polecał bym ci nasusa jeżeli go jeszcze nie masz. Bardzo dobry solotoper jak i dzungler. W mid oraz late gamę zaczyna się widzieć jego potencjał kiedy na włączonym ultimate wbija się w team fight i robisz rzeźnie :P Teraz jego plusy:

Slow

Nastakowane q może zadawać 1000dmg

Łatwo się nim farmi miniony

Bardzo wytrzymały na ultimate

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Hecarim nadaje się do dżungli, a nie jest najprostszą postacią, bardziej polecał bym ci nasusa jeżeli go jeszcze nie masz. Bardzo dobry solotoper jak i dzungler. W mid oraz late gamę zaczyna się widzieć jego potencjał kiedy na włączonym ultimate wbija się w team fight i robisz rzeźnie :P Teraz jego plusy:

Slow

Nastakowane q może zadawać 1000dmg

Łatwo się nim farmi miniony

Bardzo wytrzymały na ultimate

Grałem Nasusem, gdy był w darmowej rotacji i nie przypadł mi do gustu. Tym bardziej , że żeby coś robić, to trzeba stackować skilla, a jest to dość trudne, kiedy harrasuje mnie taki Zed lub jakiś adc.

Opublikowano

No to może garen? Bardzo wytrzymały, duży dmg z skilli, silence, tarcza redukujaca obrażenia, boost do ms, fajny ult do dobijania.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Sion (1350) pod full AD, z ultem kosa na maxa, w zasadzie nie do ubicia jak ogarniesz (100-150% LF z wymaxowanym ultem, składasz widmowy, krwiopijcę itp. itemki) bezwarunkowy stun na 1,5s, ciekawa farma z W

Jax (1350) jeden z lepszych solotoperów, świetny DMG, dobry system escape, grupowy stun na 2 czy 2,5 sec, bardzo łatwa farma, spory resistance z ulta, doskok ze sporym zasięgiem

Master (450) pod AD na bota/topa, z 2-3 itemkami już zaczyna kosić wszystko z tym że papier

Tymi grałem, te polecam

Opublikowano

Annie :

+stun co kilka skilli

+stun z ulta

+mocne dmg

+dobra farma na midzie w early game

+dobry esc

-lekki papier

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Cho'Gath (1350).

+ podbicie z q

+ uciszenie z w

+ jeśli zabijesz z ulta otrzymujesz ładunek z hp (maks 6)

Dr Mundo

+ bardzo mocny tank, ciężko ubić

+ regeneracja hp z ult

+ tasaki z q, które zadają nawet fajny dmg, a respią się praktycznie co chwilę

Taric

+ q ze stuna

+ leczenie (leczy siebie i sojusznika)

+ jeden z lepszych supporterów

- mało przydatny w tf'ach.

Sivir

+ duży zasięg

+ q zadaje duży dmg

+ e odbija bumerang między celami zadając dmg

82832231014459106085.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...