Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba] Stwórzcie jakieś poradniki!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm a czego poradniki miały by dotyczyć? Ogólnie podstaw czy jakiś zaawansowanych technik?

Napisz listę to może coś sklecę.

Opublikowano

aplety tworzy się zabawnie podobnie do aplikacji w javie :P różnicą jest to ,że w przykładowej klasie LOL zaczynamy w przypadku apletu :

import javax.swing.JApplet; (w apliakcji swing.*;)

import java.awt.*;

public class LOL extends JApplet ( w przypadku aplikacji jest to JFrame) {

w aplecie tutaj zazwyczaj rozpoczynamy od utworzenia metody w której damy ciało naszemu apletowi czyli

gDC.clearRect(czyli kształt -figura)( 0,0,getSize().width,getSize().height);

}

}

W aplikacji natomiast mamy w środku klasy doczynienia z metodami setDefaultCloseOperation ( cfsdfdfsfdhfgsif) czyli reakcja na zamykanie

i set Size i setVisible

a potem już wyznaczanie wielkosci okna itd jak w aplecie :)

11967467.jpg

Opublikowano

povskill, podstawy. Zapoznanie się z java pisanie prostych aplikacji itp.

Frezer212, według mnie każdy poradnik się przyda, im więcej tym lepiej.

Jak na razie to nie ma ani jednego. :(

logo.png

Opublikowano

Dołączam się.

Chciałbym poradnik do Javy, dla początkujących. Można powiedzieć dla zielonych. Chcę się nauczyć jakiegoś języka programowania :)

Proszę Ściągnijcie Mi te 20% :) Będę Grzecznym Chłopcem

Opublikowano

Też dołączam się do prośby o poradniki.

Ale nie chodzi mi o poradniku typu co to są pętle, zmienne, instrukcje warunkowe itp. , bo to najmniejszy problem.

Z obiektowym programowaniem też wiem o co chodzi.

Chodzi mi o poradniki typu piszemy nie zbyt skomplikowany program. Mile widziany by był dla mnie właśnie poradnik dot. apletów oraz zagadnień związanych z AWT i Swing ;)

...

Opublikowano

Jeżeli to kogoś zainteresuje, to mogę nagrać coś na temat tworzenia pluginów do bukkita - bo mam w tym spore doświadczenie ;)

//gif w sygnie

Opublikowano

Jeżeli to kogoś zainteresuje, to mogę nagrać coś na temat tworzenia pluginów do bukkita - bo mam w tym spore doświadczenie ;)

już jest dobry tut na mpc jeżeli chodzi o pluginy wiec chyba nie bedzie na to popytu :P

ja niedługo wypuszczę fajny tut ale to narazie tajemnica :D

11967467.jpg

Opublikowano

już jest dobry tut na mpc jeżeli chodzi o pluginy wiec chyba nie bedzie na to popytu :P

ja niedługo wypuszczę fajny tut ale to narazie tajemnica :D

Jest - ale opisuje same podstawy, a ja mam zamiar pokazać coś bardziej zaawansowanego, np jak wykorzystać MySQL, ;] Ale to raczej w formie Video, jak kupie lepszy mikrofon.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...