Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kiedy odpalam lola po chwili wyskakuje błąd...

diilmaach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam nowy komputer i w związku z tym postanowiłem wgrać lola z starego komputera poprzez pendrive. Na starym kompie, jak tak robiłem było wszystko wporządku a teraz wyskakuje błąd treści: "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono d3dx9_39.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem." Nie rozumiem o co chodzi, proszę o pomoc, wskazówki! Z góry dzięki

Opublikowano

Aha.. To tak naprawde nie mój komputer, to będzie się gdzieś pokazywać na pulpicie czy przy włączaniu komputera? (win. 8)

Opublikowano

Nie masz zainstalowanego "Direct'a" który jest wymagany do odpalenia 99% gier. Zainstaluj go i powinno śmigać.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Cóż, masz pare opcji:

- Ściągnij od nowa League of Legends

- Zainstaluj paczke DirectX 9

Jakbyś czegoś potrzebował, skontaktuj się ze mną na PW, a chętnie odpowiem na twoje pytania :)

@Edit: Możesz też Framework`a zainstalować.

@UP: Bodajże nie trzeba.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Nie masz zainstalowanego "Direct'a" który jest wymagany do odpalenia 99% gier. Zainstaluj go i powinno śmigać.

Tak a czy to sie pojawia jak odpalam komputer? Jakieś okienko sie wyświetla?

Opublikowano

@UP: Można niby tak powiedzieć, po prostu jest to dodatkowy komponent używany w większosci gier ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

coś nie chce pójść z directem. pisze że jest bląd, daje "wylecz" ale niestety nie wylecza i nie da się z tym nic zrobić. a gdy daje brak czynności, pisze że nie ma takiego pliku i podaje dane pliku( gdzie on jest [ Ustawione mam na domyślny i nie moge zmienic]) macie jakieś porady? Link z ktorego sciagalem http://www.dobreprog...dows,12667.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...