Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Enteris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym przedstawić Wam mój projekt gry przeglądarkowej :)

Enteris jest to projekt gry via www o tematyce Post-Apokaliptycznej, w grze wcielimy się w osobę, która jako jedna z nielicznych przetrwała wojnę nuklearną. Jak można się domyślić, ludzie którzy przetrwali na ziemi, praktycznie od razu chcieli nad wszystkim przejąć władzę, lecz nie spodziewali się, że inni również będą chcieli zrobić to samo. Ty jako gracz możesz również walczyć o dominację, ale nie musisz, wszystko będzie zależeć od gracza. Możesz próbować przejąć władzę, ale równie dobrze możesz szukać przygód i zdobywać inne cenne wartości :)

To jest taki wstępny zarys o co chodzi w tej grze. Mogę dodać, że w grze duży nacisk będzie kładziony na klany/gildię. Można powiedzieć, że będzie to jedna z najbardziej istotnych rzeczy w grze. Bez naszego klanu daleko nie zajdziemy, a na pewno sami nie podbijemy błękitnej planety ;)

Również opiszę wam wstępny plan co w grze będzie :)
Jako, że gra jest o tematyce Post-Apokaliptycznej, to chcę utrzymać przypuszczalne realia tego świata. Możliwe, że nazwy i wygląd rzeczy zastosowanych w grze będzie wzorowany na broniach i przedmiotach XIX-XX wiecznych. Dlaczego? Dlatego, że według mnie po takiej wojnie cywilizacja by się lekko cofnęła :)

Tak jak wcześniej napisałem, jedną z priorytetowych funkcji gry będą gildie czyli funkcję społecznościowe w grze. Jako twórca, chcę "wymusić" na graczach kooperacje i wspólne działanie.
Mimo, że gra to będzie tak zwana "tekstówka" to nie będziecie się w niej nudzić! W grze będą różnego rodzaju instancję, które na pierwszych poziomach nie będą bardzo wymagające i powinniśmy je przejść samodzielnie to na późniejszych etapach gry samodzielne przejście jakiejś instancji będzie praktycznie nie możliwe, lecz podkreślam słowo PRAKTYCZNIE ;)

W sumie to tyle z moich wstępnych informacji. Na razie nie mogę podzielić się żadnymi screenami czy czymś, podzieliłem się tym czym mogłem :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja chcem testować *-* Jeśli można :3

Na testowanie jeszcze na pewno przyjdzie czas. Na razie jest bardzo wczesna wersja gry i szczerze mówiąc to nie ma za wiele do testowania.

Ogólnie dodam, że grę chcę zamieścić w miarę oryginalnym uniwersum :)

Opublikowano

Fajny pomysł. Też bym się chętnie zgłosił na testera (mimo, że tak wcześnie :P) i już nie mogę się doczekać pełnej wersji gry. :)

Opublikowano

Projekt wstrzymany. Gra została napisana już w około 30% lecz z powodu małej ilości czasu i braku chęci, projekt zostaje wstrzymany. Uprzedzając komentarze: Nie wiem czy projekt zostanie reaktywowany.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie nalezy sie poddawać, najgorsze co można sobie pomysleć to 'tyle rzeczy do zrobienia, czy ja dam sobie rade?'.

Pisząc cos takiego samemu najlepiej wydzielić sobie kolejne, małe zadania i realizować je absolutnie nie myśląc o tym co będzie dalej. Pisz poszczególne moduły, klasy w miare elastycznie, ale nie wybiegaj za bardzo w przyszłość probując je dostosować do tego co masz zamiar pisac potem. I tak wrocisz do tego kodu jeszcze wiele razy.

Ja po 7 miesiącach takiego pisania zorientowałem się, że w sumie już bliżej niż dalej, ponad 2/3 za mną. A kiedy zaczynałem miałem podobny brak motywacji co ty teraz, z wolnym czasem to zawsze różnie bywało.

Dasz radę.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...